Solliden Viktor: Bescheiden en eenvouding dressoir van licht eikenhout

Mijn keuze: Solliden Viktor, compact eiken dressoir met tijdloze charme. Sterk, praktisch en past in elk interieur. Gratis bezorgd!
Auteur

Sanne de Boer

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Solliden viktor dressoir 133x82x44 cm eiken 92000000734112200

Een bescheiden dressoir, dat straalt vanwege de eenvoud, het model en zeker vanwege het lichte eikenhout. De oorspronkelijke verschillen tussen licht en donker zijn terug te zien in het dressoir Viktor, hetgeen voor een levendige uitstraling zorgt. Voor wie de minimalistische charme en warme uitstraling van licht eikenhout waardeert, is het Dressoir New York: Licht eiken met 3 deuren een prachtige aanvulling voor elke woonruimte.

Prijzen

Uitstraling

Dressoir Viktor is vanwege de natuurlijke uitstraling en de lichte en toch warme houtkleur in vele interieurs toepasbaar. In principe heeft dressoir Viktor een landelijke stijl, maar kan eveneens in een modern interieur of andere soorten inrichtingen. Feitelijk is het dressoir tijdloos, dit maakt het nog interessanter.

Het dressoir is inderdaad van het sterke, veilige en betrouwbare eikenhout. Ondanks het feit dat eikenhout hard is (en dus niet zo gevoelig voor beschadiging), is het toch goed te bewerken. Dit is terug te zien in dressoir Viktor.

Een middelgroot dressoir, doordat het op korte vierkante poten staat, is er sprake van een structuur die enigszins open is zodat de kast zorgt voor een opener en luchtiger effect. De vierkante poten zijn eenvoudig dezelfde latten die de hoeken van het dressoir vormen, deze zijn langer dan het dressoir zelf. De poten zijn echte kort, het gaat niet ten koste van de bergruimte.

Solliden

Viktor is afkomstig uit het Scandinavische meubelmerk Solliden, een merk wat zijn naam waar maakt. Uiteraard is de eenvoudige en toch degelijke Scandinavische stijl hierin terug te vinden. Het eikenhout is tevens afkomstig uit Noord-Europa, om de stijl compleet te maken.

Het dressoir heeft een heldere en overzichtelijke structuur. Bovenin twee laden links en rechts, onder elke lade en kastje met klapdeur. Deze zijn omlijst met hetzelfde eikenhout als markering en alle vier de openingen zijn voorzien van een handgreep van dun metaal, horizontaal op de lades en verticaal op de klapdeuren. Achter elke deur bevindt zich een legplank.

Het gebruiksgemak van dressoir Victor is daarom uitermate praktisch. De lichtere voorwerpen, zoals papier, mappen, documenten etc. in de lade en de grotere en zwaardere voorwerpen in de kasten. Alles is gemakkelijk te openen en te sluiten, mede vanwege de metalen handvatten.

De breedte van dressoir Viktor is 133 cm, de hoogte 82 cm en de diepte 44 cm. Het dressoir is niet heel groot, oogt zeker niet groot, maar heeft ruime opbergmogelijkheden. Daarom kan dit dressoir en vele uiteenlopende contexten geplaatst worden, in vrijwel elke kamer.

In de keuken kan deze prima fungeren als bewaarplaats voor het bestek en ander keukengerei, in de lades uiteraard. In de kastjes kunnen grotere en zwaardere voorwerpen, serviesgoed, glazen maar ook electronische benodigdheden.

De woonkamer zal opfleuren dankzij dressoir Viktor, vanwege de lichte kleur en de eenvoud, tevens door de afwerking en de mooie metalen handgrepen. In de woonkamer kan deze allerlei voorwerpen uit het zicht houden en ze zijnt toch altijd bij de hand. Dit geldt uiteraard ook voor de slaapkamer. Juist vanwege de geringe breedte kan het dressoir overal, zelfs in bepaalde gangen of in de hal.

Maak dressoir Viktor extra decoratief door de juiste accessoires erop te plaatsen, eventueel ernaast zoals een grote plant of een hoge schemerlamp. De mooiste voorwerpen kunnen uiteraard op het dressoir worden geplaatst, of voorwerpen die van nut zijn en altijd bij de hand moeten blijven.

Het dressoir is dankzij het massieve eikenhout, de goede ombouw en tevens de massieve poten uitermate sterk en kan daarom in hoge mate belast worden.

Dan nog de afwerking van het dressoir Viktor, dat is een verhaal apart. Dankzij de ‘inzeping’ van het hout, is het voor vocht, vuil en vlekken moeilijk om door te dringen. Het hout is verzadigd met het zeep en hierdoor is er geen ruimte voor andere invloeden.

Een vochtige doek slechts is voldoende voor het reinigen en het onderhoud van het dressoir. Het dressoir wordt gratis afgeleverd en het grote voordeel is dat deze al gemonteerd is.

Bovendien is de periode of te ruilen of te retourneren ruim, minstens 14 dagen, dit geldt tevens voor de garantie periode. Solliden staat voor kwaliteit en service. Daarom, beste het dressoir Viktor, zet deze neer op de juiste plaats, pak het uit en neem deze zorgeloos in gebruik!