Eiken Design Dressoirs 2020

Eiken Design Dressoirs 2020

Er zijn heel veel design dressoirs die volledig modern, eigentijds en zelfs futuristisch zijn! Deze zijn niet saai, integendeel, het zijn echte blikvangers! Een dressoir kan zelfs de kern van de woonkamer, de (woon)keuken worden, maar ook van de studeer- en/of slaapkamer.

Wat betreft design dressoirs zijn al tal van bekende en minder bekende merken. Het varieert van Meubella tot meer exclusieve merken zoals Monaco, Tvilum, Germania en Solliden. Rechts hebben wij hier een overzicht van gegeven.

Merken

Eikenhout is de basis voor de dressoirs, maar de verschillen zijn de merken. We gaan eens dieper in op de verschillende merken. Deze zijn inderdaad divers, maar soms zijn de dressoirs van een merk ook bijzonder divers. Het is zeker interessant om je eens te verdiepen in de verschillende merken.

Meubella

Het merk Meubella bijvoorbeeld, heeft een keur aan dressoirs in diverse maten. De dressoirs van Meubella kunnen in truffel eiken zijn, maar ook grijs eiken, wit en zwart eiken, licht of donker eiken. Er is meer dan genoeg variatie, maar over het algemeen vallen de dressoirs van meubella onder de noemer modern. De meeste dressoirs zijn massief, maar enkele dressoirs staan op poten, vaak ook van hout. Er wordt volop gecombineerd met glas. Meubella heeft dressoirs die volledig houtkleurig zijn, maar tevens met diverse combinaties zoals wit dressoir met een licht eiken plank er bovenop. Meubella is betaalbaar en geeft per dressoir drie jaar garantie.

vidaXL

Voor wie meer op zoek is naar modern of industrieel, is vidaXL een uitstekend merk. VidaXL heeft hele luchtige dressoirs, feitelijk een tafel met een dubbele plank, waartussen een of meerdere laden zijn of gewoon een open vak. Ter afwisseling is er ook een Aziatisch dressoir, helemaal wit eiken, met acht kleine laden en twee deuren. Speciaal voor spullend ie je dagelijks bij de hand moet houden. Dressoirs speciaal voor de televisie, maar ook enkele gewone klassieke dressoirs zijn te vinden bij VidaXL. De garantie is ook ruim, namelijk drie jaar, bij Vida XL

True Furniture

True Furniture zorgt voor dressoirs die het midden houden tussen klassiek en modern. Deze heeft minder variatie dan andere merken maar de kwaliteit is niet minder. De dressoirs zijn meestal gefabriceerd van Truffel eikenhout, maar wit of betonlook is ook mogelijk. Vaak zijn de kasten massief, soms op korte poten of op wielen.

Tvilum Napoli

Wie echt iets heel anders wil, een luchtig dressoir, niet te groot met de charme van Zuid-Europa, is bij Tvilum Napoli aan het juiste adres. Deze heeft vrijwel alleen dressoirs op dunne houten poten, die enigszins diagonaal staan voor een goede stabiliteit, maar ook voor een informeel effect. De dressoirs kunnen laag en breed zijn of hoog en smal, in lichte houtskleur, in het wit of een combinatie van beiden. Laden, deuren of open vakken, Tvilum Napoli heeft het allemaal. Er zijn geen handgrepen op de laden en deuren, in plaats daarvan zijn er charmante openingen aan de bovenkant die het openen en dichtdoen erg gemakkelijk maken. Dit is een leuke en vooral originele variatie.

Monanza

Voor wie meer op zoek is naar landelijk, klassiek of romantisch, kan zich wenden tot Monanza. Monanza heeft vaak massieve dressoirs, middelhoog en middelbreed, soms met robuust hout, glad hout of wit. Monanza heeft echter wel afwisselende en speelse patronen in of boven de deurtjes. De dressoirs staan meestal op korte pootjes als het gaat om het merk Monanza.

HSM

De dressoirs van de HSM collection zijn wel goed, maar niet heel divers. Het gaat om wit eiken, met een witte of naturel plank bovenop. De dressoirs zijn gemiddeld breed en diep, en middelhoog. Geschikt voor woonkamer of -keuken.

Solliden

Het merk solliden staat voor Scandinavische producten. De dressoirs zijn wel veelzijdig maar niet heel divers. Ze varieren van licht tot donker, staan meestal op korte pootjes en zijn meestal het gemiddelde van elk dressoir. Toch is het interessant als dit is wat je doet.

Fynn

Fynn is uiteraard eveneens Scandinavisch, licht eiken kastjes, op dunne houten pootjes voor een speels effect. Behalve in licht eiken zijn er ook dressoirs van Fynnn in het wit. De dressoirs kunnen in breedte varieren, maar de hoogte is vrijwel altijd hetzelfde.

Germania

Om nog even in Noord-Europa te blijven, Germania heeft tevens een aantal varianten als het gaat om dressoirs. maar het uiterlijk is of wit, of in truffelachtig hout, robuust aan de buitenkant. Massief, op korte of lange poten, dat kan allemaal verschillen. De indeling is wel afwisselend, maar het principe blijft hetzelfde, open vakken, laden of deurtjes.

Ulm

Het toonbeeld van eenvoud en ook klassiek, is het merk Ulm. Witte deurtjes en een naturel ombouw, maar wel in diverse breedtes en hoogtes te krijgen. De deurtjes hebben metalen handgrepen, verticaal.

Goossens

Wie wel meer variatie heeft is Goossens. Wit, houtkleur in licht of donker, hoog of laag, smal of breed, open of dichte vakken, het is er allemaal. Ook is er verschil in de poten. Daarom, blijf gewoon speuren totdat je vindt wat je zoekt!

Je zult versteld staan aan de overvloed in de diverse merken. Het zoeken en vergelijken op zicht is al een groot plezier!

Waarom een design dressoir?

Dressoirs, waar denk je dan aan? Aan antieke, saaie of oninteressante kasten met laden en/of deurtjes? Of erger nog, aan veel onderhoud, beschadigingen, een dressoir dat te groot of te klein is. Wij helpen je over deze gedachte heen! Design dressoirs in eikenhout kunnen namelijk erg modern zijn.

Om te beginnen is een eiken dressoir een reuze handig meubelstuk. Sterker nog, als je voor het dressoir de juiste maten kiest, kun je veel kwijt in en op het dressoir. Een dressoir design is behalve decoratief ook uitermate praktisch. Daarom is een design dressoir van harte aan te bevelen, ook of juist voor het moderne, landelijke of welk ander interieur dan ook. Klassiek kan eveneens, een design dressoir kan ook dit interieur versterken en opfleuren.

Tijdloos

Voor een design eiken dressoir geldt niet alleen dat het mooi is, het is tevens uniek en origineel, tijdloos en daarom is deze na 10 of 20 jaar nog prima om te gebruiken.

Laat je daarom inspireren door het enorme scala aan mogelijkheden van het design dressoir van eiken. Uiteraard is het van groot belang in welke ruimte je deze gaat plaatsen, wat de kleuren en de aard van je interieur is en natuurlijk wat je erin wilt plaatsen, waarvoor je het wilt gebruiken. Een dressoir in de slaapkamer is weer anders dan een in de (woon)keuken. Wil je er mooie voorwerpen in plaatsen zoals het beste servies en de mooiste glazen of andere zaken laten zien, dan kun je kiezen voor een dressoir met glazen deuren, ofwel vitrine. Of gedeeltelijk uiteraard, zodat je in het dichte gedeelte de minder mooie zaken kunt stoppen. En wie heeft dit niet? Een design dressoir maakt altijd indruk, op de eigenaar en de gebruikers, maar ook voor de gasten. Wie wil er nu geen blikvanger in de belangrijkste kamers?

Veelzijdig

Het design dressoir in eiken is veelzijdig. Inderdaad, op hele korte poten of gewoon massief op de grond is mogelijk. Het staat netjes, overzichtelijk en geeft de inhoud natuurlijk meer ruimte. Andere mogelijkheden zijn op korte of langere dunnen poten. Dit ziet er luchtiger uit en verhoogt het ruimtelijke effect. Een dressoir geeft een hippe tint aan het geheel op deze manier. Op kortere poten kan uiteraard ook, hele korte zelfs, die dik zijn, dat is als het ware een tussenoplossing. Er zijn zelfs dressoirs op wielen, die dezelfde elegantie hebben. Laat je daarom inspireren en ontdek wat het handigst en het mooist is.

Soort eikenhout

De kleuren zijn natuurlijk eveneens van groot belang. Het bijzondere van design dressoirs van eikenhout is dat er zoveel gecombineerd kan worden op verrassende wijze. De design dressoirs van eikenhout kunnen in wit, donker eiken of licht eiken worden geleverd. Grijs is eveneens een mogelijkheid, net als een combinatie. Een wit dressoir bijvoorbeeld, met een eikenhouten onderstel en poten, met eikenhouten handgrepen die als accenten fungeren.

Donker eiken is altijd mooi en past op verrassend veel plaatsen, maar oogt vaak klassiek. Licht eiken oogt moderner en geeft een luchtiger effect, net als wit uiteraard. Daarom zijn de meeste design dressors in de laatstgenoemde kleuren en nogmaals, combinaties zijn mogelijk.

Combinaties van eiken met andere materialen

Combinaties in eiken design dressoirs met andere materialen kan uiteraard ook. Wat een extra tintje geeft aan het design is bijvoorbeeld roestvrij staal. Roestvrijstalen handgrepen en/of poten, of wellicht hoeken of andere accenten. Met glas combineren kan uiteraard ook. (Gedeeltelijk) glazen deuren, die in combinatie met glazen planken een vitrinekast vormen. Er zijn diverse soorten en modellen van gehele of gedeeltelijke glazen deurtjes. Dit aspect maakt elk design dressoir nog specialer. Er zijn glazen deuren in de bovenkant, of juist in de onderkant, maar er zijn zelfs dressoirs waar de deuren boven en onder uit hout bestaan en in het midden uit glas.

Een andere toevoeging aan het design dressoir is de LED verlichting, dressoir en licht in een, wat behalve praktisch is, ook heel mooi en bijzonder origineel.

Type deur

Voor de houten deuren kan er ook gekozen worden voor de jaloeziedeur, horizontale of verticale jaloezieën, in gelijke plankjes verwerkt. Een bijzonder mooi en design effect. Het design dressoir biedt mogelijkheden voor iedereen op elke plaats.

Ruimte

Wil je een eikenhouten design dressoir waarin je veel kwijt kunt? Kies dan voor een massief dressoir, breed en/of hoog, dat helemaal tot op de grond reikt. Laden, kasten of een combinatie van beiden is mogelijk. De laden en kasten kunnen een diverse grootte hebben en dit geldt ook voor de hoeveelheid legplanken. Soms zitten deze vast maar een aantal dressoirs heeft inlegplanken die verstelbaar of verwijderbaar zijn, alles wat gewenst is.

Als je geen hele grote woon- of slaapkamer hebt, keuken of studeerkamer, kies dan voor een kleiner model, of smal en hoog, eventueel op poten. Zo slokt je design dressoir niet veel ruimte op, niet letterlijk en ook niet figuurlijk.

Dressoirs zijn heel erg belangrijk, ze worden dagelijks en intensief gebruikt, er wordt veel op en naast geplaatst, mensen en kinderen lopen erlangs, daarom is het zo belangrijk dat het dressoir tegen een stootje kan en goed onderhouden kan worden, eenvoudig schoon te maken.

Daarom is het design dressoir van eikenhout wellicht ook iets voor jou, je interieur, woonkamer of welke andere ruimte dan ook. Verdiep je daarom gauw in alle voorwaarden en doe een goede bestelling.

Deel dit:
FotoRecensieBeoordelingSpecificaties