Mijn ervaring met Meubella’s Eos Dressoir: stijlvolle eiken opbergruimte (2023)

Mijn beoordeling van het Eos dressoir van Meubella: een elegante opbergkast met stijlvolle eiken look en industriële flair.
Auteur
Affiliatie
Carla van der Laan

EikenDressoirs

Publicatiedatum

7 december 2023

Inleiding

Meubella dressoir eos eiken 120 cm jplpxd4nprml

Op zoek naar een fris en functioneel meubelstuk voor in huis? Het Meubella Dressoir Eos zou zomaar eens jouw match kunnen zijn. Dit dressoir heeft een no-nonsense design, een heleboel opbergruimte en is ook nog eens betaalbaar. Klinkt goed, toch? Laten we eens een kijkje nemen naar wat dit meubel allemaal te bieden heeft.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MEUBELLA Maximaal draagvermogen per plank 7 kg
Kleur Eiken Keurmerk N.V.T.
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Product hoogte 80 cm
Product diepte 35 cm Product breedte 120 cm
Open of dichte kast Deels open, deels dichte kast Inclusief achterwand Ja
Met wielen Nee Inclusief plank(en) Ja

Eerste indruk

Het Dressoir Eos valt meteen op door zijn stoere industriële look. Met z’n warme eiken kleur staat het meubel mooi in zowel moderne als meer klassieke interieurs. Met een breedte van 120 cm past dit dressoir ook prima in kleinere ruimtes. Een open schap geeft net dat extra beetje ruimte voor spullen die altijd binnen handbereik moeten zijn.

Even een heads-up: het in elkaar zetten kan wat zweetdruppeltjes kosten. Maar geen paniek, als het eenmaal staat, is het de moeite waard. Let wel op de scharnieren, die zijn niet de sterkste kant van dit dressoir. Verder zijn de strakke lijnen en de praktische insteek enorme pluspunten.

Nu hoor ik je denken, hoe praktisch is dat ding nou echt? Nou, heel praktisch. Met twee deuren voor de rommeltjes en een open vak voor de mooie spulletjes, is er genoeg keuze. Maar let even op het gewicht dat je erin stopt, niet meer dan 7 kg per plank. Het opzetten kan wat voeten in de aarde hebben, zorg dus dat je wat tijd reserveert. En als je echt geen klusser bent, trommel dan een handige vriend op.

Staat de kast eenmaal, dan is hij niet meer te stoppen. Goed, de scharnieren verdienen wat extra aandacht, maar met een beetje voorzichtig doen kom je al een heel eind. Geen zorgen, het dressoir staat als een huis.

Al met al, als je de montage hebt doorstaan, staat er een oerdegelijke kast die niet alleen je kamer mooier maakt, maar ook nog eens zorgt dat je spulletjes netjes opgeruimd blijven.

Ontwerp en Stijl

Meubella dressoir eos eiken 120 cm g5y87lwj90rk

Het design van het Meubella Dressoir Eos straalt meteen een bepaalde industriële charme uit, die met zijn warme eiken kleur zowel in een modern als een meer traditioneel interieur past. Door de combinatie van de natuurlijke uitstraling van het hout met de stoere zwarte poten, biedt de Eos meer dan alleen opbergruimte; het is een stijlvolle toevoeging aan de kamer.

Het meubelstuk is relatief compact, met een breedte van 120 cm, waardoor het goed in kleinere ruimtes kan passen maar toch voldoende opbergruimte biedt door de slim ingedeelde planken en de twee deuren. Bijzonder handig is het open schap, dat ruimte biedt voor decoratieve items of apparatuur die je graag binnen handbereik houdt.

Belangrijkste Designkenmerken:

 • Industriële stijl: een trend die zich thuis voelt in vele interieurs.

 • Neutrale kleuren: de eiken kleur is veelzijdig en gemakkelijk te combineren.

 • Open en gesloten opbergruimte: praktisch en esthetisch.

Toch lijkt het een beetje tricky te zijn om het dressoir perfect recht in elkaar te zetten. Zonder een vaste hand en een beetje kluservaring kan dit voor wat hoofdbrekens zorgen. Gelukkig, als de kast eenmaal staat, zie je hier niets meer van terug.

Een klein aandachtspuntje zijn de scharnieren. Ze doen wat ze moeten doen, maar ze zouden wat steviger mogen zijn. Dit detail heeft echter weinig invloed op de algehele uitstraling van het dressoir, dat vooral uitblinkt in zijn strakke lijnen en no-nonsense uitstraling.

Wat opvalt is dat, ook al zijn er enkele verbeterpunten, het eindresultaat een pronkstuk in de ruimte is. Het Meubella Dressoir Eos weet de aandacht te trekken zonder te overheersen, en dat is een kwaliteit die niet onderschat mag worden bij de keuze van een nieuw meubelstuk.

Door de grootte en de stijl van het dressoir, is het uitermate geschikt voor wie zoekt naar een praktische, maar ook stijlvolle manier om spullen op te bergen. Het eiken finish geeft het een tijdloze look die niet snel zal vervelen. Het dressoir kan prima fungeren als een focal point in je woonkamer, maar ook in een hal of eetruimte zal het zijn mannetje staan.

Het is ook de moeite waard om te benoemen dat dit stuk van Meubella een goede balans vindt tussen esthetiek en betaalbaarheid. Voor een redelijke prijs krijg je een meubelstuk dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een functionele rol vervult.

Kortom, het Meubella Dressoir Eos is een slimme aankoop voor iemand die op zoek is naar een moderne, industrieel geïnspireerde toevoeging aan hun interieur. Met een juiste voorbereiding en eventueel een helpende hand bij de montage, is het een dressoir dat zowel oogstreling als bruikbaarheid biedt, een klein montage avontuur ten spijt.

Opbergruimte en Functionaliteit

Meubella dressoir eos eiken 120 cm g5y87lxplk1j

Als je zoekt naar een meubelstuk waarin functionaliteit en opbergruimte hand in hand gaan, dan is de Meubella - Dressoir Eos - Eiken een interessante optie. Met een breedte van 120 cm en een hoogte van 80 cm biedt dit dressoir genoeg plek voor allerlei spullen, zonder dat je woonruimte gelijk helemaal vol staat.

Laten we eerst eens kijken naar wat dit meubel te bieden heeft:

 • Twee deuren voor spullen die je liever uit het zicht bewaart.

 • Een open schap voor de items waar je snel bij moet kunnen of die gezien mogen worden.

 • Afwerking in warme eiken kleur met een zwarte poot voor een strakke uitstraling.

 • Eenvoudig te integreren in zowel een modern als een industrieel interieur.

Terwijl het design van de kast aanspreekt, is het ook belangrijk om op te merken dat het draagvermogen per plank beperkt is tot 7 kg. Dit is wel iets om over na te denken als je zware spullen hebt. Maar zolang je binnen dit gewicht blijft, moet het geen probleem zijn.

Voor de handige Harry’s onder ons zal het opzetten van de kast misschien een peulenschil zijn, maar niet iedereen is even behendig met een schroevendraaier. Het in elkaar zetten van het meubel kan als een heuse puzzel ervaren worden. Onthoud hierbij dat geduld een schone zaak is en het eindresultaat mag er zeker zijn. Neem je tijd en mogelijk met een helpende hand, sta je straks te glimmen van trots naast je nieuwe aanwinst.

Deze kast past perfect bij diegenen die op zoek zijn naar een veelzijdig meubelstuk. Doordat het gedeeltelijk open is, kan je het zowel gebruiken om spullen op te bergen als om jouw favoriete decoraties tentoon te stellen. Zo vormt de Eos de perfecte mix tussen een pronkstuk en een praktische oplossing voor opslag.

Toegegeven, de scharnieren zijn niet het sterkste punt van deze kast. Maar zolang je niet van plan bent elke dag een aerobics routine uit te voeren met de deurtjes, zal je hier waarschijnlijk weinig van merken. En met de fabrieksgarantie van 2 jaar heb je toch een stukje zekerheid dat je er niet alleen voor staat mocht er iets misgaan.

Het dressoir komt zonder wielen, dus eenmaal op zijn plek, staat ’ie ook echt vast in je interieur. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Verplaatsen is een werkje, maar aan de andere kant: geen rollende meubels als je er tegenaan stoot.

Al met al biedt de Eos van Meubella een stijlvolle opbergplek voor thuis. Het combineert looks met praktisch nut. Zolang je je kunt neerleggen bij het idee dat de montage wat tijd zal kosten en dat de scharnieren niet uitblinken in robuustheid, zal deze kast een welkome aanvulling zijn in elk interieur.

Montageproces en Instructies

Meubella dressoir eos eiken 120 cm mvn1po0lv3mp mj5dbr

Het in elkaar zetten van het Meubella Dressoir Eos kan nogal een uitdaging vormen, vooral als je geen ervaren klusser bent. De handleiding laat soms te wensen over, wat betekent dat je mogelijk wat gezond verstand en geduld nodig zult hebben voordat de schroeven op hun plaats zitten en de deuren recht hangen.

Laten we even focussen op de pluspunten van het montageproces:

 • De verpakkingsinhoud is compleet met alle benodigde montagebenodigdheden.

 • Eenmaal opgebouwd, staat er een stijlvol dressoir dat een neutrale eiken look combineert met een moderne zwarte poot, wat een prachtige aanvulling is op elke ruimte.

 • Ondanks de krachttoer die je moet leveren, geeft het een gevoel van voldoening wanneer je het dressoir uiteindelijk in elkaar hebt staan.

Echter, zoals bij elke montageklus zijn er altijd aspecten die de ervaring iets minder rooskleurig maken:

 • De kwaliteit van de scharnieren is niet top van de lijn, die wil je misschien in de gaten houden eens het dressoir regelmatig gebruik zal zien.

 • Extra gereedschap kan nodig zijn, aangezien het bijgeleverde gereedschap beperkt kan zijn.

Wanneer je besluit de uitdaging aan te gaan, is dit een handig lijstje om bij de hand te houden:

 • Lees de handleiding volledig door voordat je begint, ondanks de uitdagingen die het document biedt.

 • Sorteer alle onderdelen en bevestigingsmaterialen voordat je begint met de montage, om een overzicht te houden.

 • Neem de tijd en probeer niet te haasten, het voorkomt fouten en frustraties.

 • Als de handleiding te kort schiet, kan het waard zijn online te zoeken naar ervaringen van anderen die dezelfde hindernissen hebben overwonnen.

Het dressoir vraagt dus om een stukje inzet en handigheid, maar als je iemand bent die een beetje een puzzel niet schuwt en je vindt het niet erg je handen uit de mouwen te steken, dan is de Meubella Dressoir Eos een mooie toevoeging aan je interieur. En zeg nou zelf, een beetje zweten voor iets moois heeft ook wel wat, toch?

Wees niet ontmoedigd door wat gedoe met schroeven en misschien een scharnier dat pietluttig doet; het uiteindelijke resultaat kan een bron van trots zijn, en zeg nou zelf – dat maakt die paar uurtjes van ploeteren meer dan waard. Want aan het einde van de rit staat er een meubelstuk dat niet alleen je spullen ordelijk houdt, maar dat ook die strakke, doch warme uitstraling aan je woonkamer geeft.

Dus, trek je kluskleding aan, leg de instructies naast je, en zet een pot koffie – het is tijd om een meubelstuk te bouwen dat zowel je interieur verrijkt als je doe-het-zelfvaardigheden op de proef stelt. En wie weet, straks draai je al deze schroeven aan alsof je nooit anders gedaan hebt!

Kwaliteit en Duurzaamheid

Meubella dressoir eos eiken 120 cm mwk87q1odn5g

De aanschaf van een nieuw meubelstuk is altijd spannend, want je wilt kwaliteit in huis halen die bovendien lang meegaat. Meubella begrijpt de behoefte aan duurzame en mooi uitziende meubels, en met het Dressoir Eos lijken ze die spijker op z’n kop te slaan. Het oogt als een stevige, sfeervolle kast die de woonkamer ongetwijfeld een niveau omhoog tilt qua uitstraling.

Wat direct opvalt, is de warme eiken kleur die een huiselijke sfeer creëert, en de combinatie met zwarte poten geeft het een moderne industriële draai. Dit is een meubelstuk dat gemakkelijk jaren kan meegaan, ware het niet dat niet alles goud is wat er blinkt.

Hier zijn enkele punten die van belang zijn bij de beoordeling van de kwaliteit en duurzaamheid:

 • Materiaal en afwerking: De afwerking in eiken kleur is mooi en lijkt bestand tegen de alledaagse slijtage.

 • Draagvermogen: Met een maximaal draagvermogen van 7 kg per plank kun je heel wat spullen kwijt, zonder bang te hoeven zijn dat de plank het begeeft.

 • Stabiliteit: Eenmaal in elkaar gezet, staat de kast als een huis. Geen wiebelende toestanden hier.

 • Garantie: Met 2 jaar fabrieksgarantie heb je de zekerheid dat je niet binnen de kortste keren voor vervelende verrassingen staat.

Hoewel de kwaliteit van het houtwerk dus prima in orde is, moeten we het wel even hebben over de scharnieren. Deze zijn van mindere kwaliteit en kunnen na verloop van tijd wellicht voor problemen zorgen. Maar met zorgvuldig gebruik en misschien een kleine upgrade bij de lokale ijzerhandel, kun je ook hier een lange levensduur van verwachten.

Aan de duurzaamheid twijfel ik niet snel. Het meubel heeft geen wielen, wat betekent minder bewegende delen en dus minder kans op slijtage. De kast is stevig en zolang je ’m niet als fitnessapparaat gebruikt, is de kans klein dat de robustheid in het geding komt.

Nu zul je denken: “Mooi spul, maar hoe zit het met dat in elkaar zetten dan?” Er gaan inderdaad geruchten dat het montageproces pittig kan zijn. Dit is geen meubel voor de beginnende klusser, dus een helpende hand van iemand met enige ervaring is geen overbodige luxe. Zie het zo: een beetje zweet dragen bij aan het karakter en de gehechtheid die je aan het meubel zal ervaren. Eens het staat, heb je een persoonlijke prestatie neergezet én een stevig meubel in handen.

Als je door de montage heen bent, wat zeker te doen is met een tikkeltje geduld en handigheid, heb je met de Meubella Dressoir Eos een stijlvolle, robuuste en duurzame opberger die naadloos aansluit bij de hedendaagse woonwensen. De kleine uitdagingen die de constructie biedt, zijn uiteindelijk maar een nootje om te kraken op de weg naar een verrijkt interieur. In die zin is het Meubella Dressoir Eos een stoere, veelzijdige aanwinst die met een beetje extra liefde en aandacht een lange tijd mee zal gaan.