Stijlvolle Opberger: Mijn Ervaringen met het Meubella Dressoir Montreal (2023)

Het Meubella dressoir Montreal is een stijlvolle industrieel ogende kast met veel opbergruimte en praktische afmetingen van 80x32x83 cm.
Auteur
Affiliatie
Marleen Brandsma

EikenDressoirs

Publicatiedatum

19 december 2023

Inleiding

Meubella dressoir montreal grijs old wood 80 cm 30glyb3qgznr p4xkpz

Het Meubella Dressoir Montreal - Grijs Old Wood is een functioneel en stijlvol meubelstuk dat uitblinkt in zowel opbergruimte als ontwerp. Met zijn afmetingen van 180 cm breed, 77 cm hoog en 39 cm diep biedt dit dressoir uitgebreide mogelijkheden voor het opbergen van uw huisraad. Het materiaal, een combinatie van spaanplaat en MDF met een afwerking in grijs ‘Old Wood’ effect, maakt dit meubel tot een blikvanger in elk interieur.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MEUBELLA Maximaal draagvermogen per plank 5 kg
Kleur Grijs , Eiken Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
Product hoogte 83 cm Product diepte 32 cm
Product breedte 80 cm Open of dichte kast Dichte kast
Inclusief achterwand Ja Inclusief plank(en) Ja

Prijzen

Uiterlijk en Stijl

Meubella dressoir montreal grijs old wood 80 cm b2zxxlkvzopx j42ep9

In de zoektocht naar een stijlvol meubelstuk dat niet alleen dient als een blikvanger maar ook nog eens functioneel is, stuitte ik op het Meubella Dressoir Montreal. Dit meubelstuk lijkt op het eerste gezicht een ware verrijking voor elk interieur dat die industriële, maar warme uitstraling kan gebruiken.

De combinatie van grijs en oude eikenhout look geeft het dressoir een robuust en tijdloos karakter. Dit komt verder tot uiting in de subtiele details:

 • Strakke lijnen die het moderne benadrukken.

 • De zwarte pootjes die een stoere twist geven.

 • De tweedelige opbouw met zowel deuren als lades.

De integratie van deze elementen zorgt ervoor dat het dressoir past binnen diverse interieurstijlen, of je nu gaat voor een industrieel look of een meer klassiek-modern geheel. Het feit dat de kast op pootjes staat, draagt bij aan een ruimtelijk gevoel, omdat het de vloer deels vrij laat.

Overigens mag niet onvermeld blijven dat de montage van het dressoir wel iets soepeler zou kunnen als de schroeven individueel verpakt en genummerd zouden zijn. Dit punt vraagt zeker om een beetje extra geduld en aandacht tijdens het in elkaar zetten.

Het ontwerp van het dressoir komt met een goede mix van deuren en lades. Zo heb je de mogelijkheid om spullen netjes weg te stoppen of juist binnen handbereik te houden in de laadjes aan de rechterkant. Dit praktische design valt vast in goede aarde bij velen van ons. Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van om op een stijlvolle manier orde in huis te brengen?

Mocht je denken dat dit meubelstuk misschien robuust oogt, dan kan ik je geruststellen. De afmetingen zijn relatief compact; het dressoir is 80 cm breed, biedt voldoende opbergruimte, maar neemt niet de gehele kamer in beslag.

Wat betreft duurzaamheid en zekerheid: Meubella biedt een fabrieksgarantie van 2 jaar, wat toch wel wat zegt over de kwaliteit en het vertrouwen in hun producten. Niet te vergeten, de stevigheid van het meubelstuk maakt dat het een maximaal draagvermogen van 5 kg per plank heeft.

Als we dan toch een kritische noot moeten kraken, dan zou die kunnen liggen bij de beperking in draagvermogen. Zware boeken of dure vazen wil je misschien niet op elke plank kwijt, al is het meer dan toereikend voor het dagelijks gebruik en de meeste decoratieve items.

Tot slap zal dit meubelstuk je zeker niet staan. Het industriële design gecombineerd met functionaliteit maakt dat de Meubella Dressoir Montreal een waardevolle toevoeging is aan je thuis. Kleinere verbeterpuntjes daargelaten, krijg je veel waar voor je geld en een meubelstuk dat zowel mooi als nuttig is.

Montage en Instructies

Meubella dressoir montreal grijs old wood 80 cm j2lkjqvo3xgd j42ep9

Toen het pakket van het Meubella Montreal Dressoir bij mij thuis werd bezorgd, was ik reuze benieuwd naar de montage-ervaring. In de verpakking trof ik duidelijke montage-instructies aan, wat me meteen een zetje in de goede richting gaf. Hoewel het een klein werkje bleek te zijn om alle schroeven en onderdelen te sorteren, omdat ze allen bij elkaar in een zak zaten en niet waren voorgenummerd, was de daadwerkelijke montage te doen.

Hieronder vind je de stappen die ik heb gevolgd:

 • Schroeven en beslag uitpakken en sorteren.

 • Elk paneel en onderdeel vergelijken met de instructietekeningen.

 • Systematisch, paneel voor paneel, het dressoir in elkaar zetten.

Ondanks het kleine ongemak van de niet-genummerde onderdelen, ging de montage vrij vlot. De poten moesten er als laatste op, en die gaven het meubel meteen een stevige en stabiele basis.

Wat opviel, is dat de kwaliteit van het materiaal behoorlijk stevig aanvoelde. Met mijn twee linkerhanden was ik in eerste instantie sceptisch, maar de oud houten look in combinatie met de grijze panelen maakte dat ik enthousiast aan de slag ging. De zwarte pootjes geven het geheel een vleugje elegantie en zorgen dat het meubel niet massief oogt in mijn ruimte.

Zodra het meubel stond, zag ik dat de twee deuren goed uitgelijnd waren en gemakkelijk openden, wat bij sommige zelfbouwkasten weleens anders wil zijn. Binnenin was er genoeg plaats voor mijn spullen, mede dankzij de aanwezige planken. Het feit dat de lades aan de rechterzijde bevinden en moeiteloos schuiven is een aangename plus.

Toch even terugkomend op het sorteerwerk van de schroeven; het is raadzaam om dit met enige zorg te doen. Een foutje is snel gemaakt, en je zit niet te wachten op het weer moeten afbreken van een half opgezet meubel. Een tip voor Meubella zou kunnen zijn om een beter sorteersysteem voor de schroeven mee te leveren. Echter, dit kleine ongemak doet geen afbreuk aan het eindresultaat.

De 2 jaar fabrieksgarantie geeft daarnaast een veilig gevoel. Mocht er toch iets niet helemaal in de haak zijn, dan is het fijn te weten dat je nog bij Meubella terecht kunt.

Het in elkaar zetten van het Meubella Montreal Dressoir was dus een overzichtelijk karwei, zeker als je bedenkt dat niet elke meubelliefhebber ingenieur is. De voorbereiding vergt wat tijd, maar eenmaal bezig, zet je met de logische handleiding een stijlvol meubel op poten dat direct sfeer toevoegt aan je ruimte en voldoet aan zijn praktische opbergfunctie.

Capaciteit en Opbergruimte

Meubella dressoir montreal grijs old wood 80 cm n2pkn9zv3ryn j42ep9

Wanneer het aankomt op het praktische aspect van meubelstukken, staat het Meubella Dressoir Montreal zijn mannetje. Het is een robuust stuk met voldoende opslagmogelijkheden dat in ieder interieur een bruikbare aanvulling zou kunnen zijn.

Deze kast, uitgevoerd in een combinatie van eiken en grijs, biedt een sober maar stijlvol uiterlijk dat niet misstaat in een industrieel ontwerp. Het old wood effect geeft het net die extra flair zonder te schreeuwerig te worden. Belangrijk om te vermelden is dat de kast goed op zijn poten staat; de zwarte pootjes onder het meubel zorgen voor stabiliteit en een zweem van elegantie.

Het gebruiksgemak van het Meubella Dressoir Montreal komt naar voren in de volgende kenmerken:

 • Twee openslaande deuren die toegang geven tot een ruime opbergplek.

 • Aan de rechterzijde twee handige opberglades voor kleinere items.

 • Een maximum draagvermogen van 5 kg per plank, genoeg voor de meeste huishoudelijke spullen.

 • In totaal een hoogte van 83 cm, een diepte van 32 cm en een breedte van 80 cm; compact maar ruim.

Hoewel de kast haar primaire functie als opberger uitstekend vervult, zijn er kleine punten van aandacht. Het sorteren van schroeven uit één zak kan een tikkeltje vervelend zijn en het ontbreken van genummerde onderdelen kan de montage minder intuïtief maken. Echter, deze minpunten wegen niet zwaar tegen het gemak dat het meubelstuk uiteindelijk biedt.

In de binnenkant van de kast bevindt zich voldoende ruimte voor diverse spullen. De planken en de lade-indeling zijn doordacht, waardoor het mogelijk is om zowel grotere als kleinere items netjes op te bergen. Dat alles zit verborgen achter de modieuze voorkant, waardoor een opgeruimd gevoel gegarandeerd is.

Het gegeven dat het dressoir inclusief planken en een achterwand geleverd wordt, draagt bij aan het gebruiksgemak. Zo kan men direct na de montage beginnen met het inrichten van de kast, zonder nog eens apart planken te moeten aanschaffen. Deze volledigheid in levering is een duidelijk pluspunt.

Samenvattend, het Meubella Dressoir Montreal biedt een uitstekende verhouding tussen capaciteit en opbergruimte, waarbij gebruiksgemak hoog in het vaandel staat, ondanks de ietwat onhandige schroefjes en het ontbreken van een nummering van onderdelen. Laatstgenoemde doet echter weinig af aan de algehele positieve ervaring; eenmaal gemonteerd straalt het dressoir rust en orde uit. Waar devies bij elke aankoop is ‘opbergen met stijl’, slaagt dit product van MEUBELLA zonder twijfel.

Prijs-kwaliteitverhouding

Meubella dressoir montreal grijs old wood 80 cm jbapjrm85p6y pqxrr6

Wanneer we het hebben over de prijs-kwaliteitverhouding van het Meubella Dressoir Montreal, dan spreken we onmiskenbaar over een topper in zijn klasse. Bij het openen van de doos valt meteen op dat je een hoop kast krijgt voor je geld – een belangrijk aspect voor wie waarde wil voor elke gespendeerde euro.

Om de pracht van deze kast te schetsen, is hier een korte opsomming van de positieve kenmerken:

 • Twee openslaande deuren die een vlotte toegang tot de inhoud verschaffen.

 • Handige lades voor die kleine spullen die anders overal rondslingeren.

 • Stijlvol industrieel design dat moeiteloos een robuuste touch aan je interieur geeft.

 • Zwarte pootjes die een moderne zweem geven en bovendien de montage versimpelen.

Echter, zonder een kritische noot kunnen we geen volledig beeld schetsen. Een kleine kanttekening bij deze kast is de verpakking van de schroeven; deze zijn allemaal in één zak gegooid. Hierdoor kun je in het begin wat meer tijd kwijt zijn met het sorteren, wat een klusje is waar je misschien niet op zit te wachten.

Daarnaast zijn de onderdelen niet genummerd. Dit test je ruimtelijk inzicht en geduld, maar laat je ook een beetje de meubelmaker in jezelf ontdekken. Uiteindelijk, als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, staat er een dressoir waar je trots op kunt zijn.

Zet je dit minpuntje af tegen de kostprijs, dan dienen wij reëel te zijn. In deze prijscategorie vind je nauwelijks een vergelijkbaar product dat zoveel waarde op tafel legt – figuurlijk dan. Daarom kunnen we met een gerust hart stellen dat het Meubella Dressoir Montreal als een stevige concurrent in de meubelmarkt staat, die zijn mannetje staat tegenover duurdere alternatieven.

Laten we niet vergeten te benadrukken dat de montagebenodigdheden en handleiding compleet zijn. Je wordt dus niet in de kou gelaten met een doos hout en een vraagteken. Met een beetje doorzettingsvermogen en wellicht wat hulp van een vriend of een schroevendraaier, ben je al een heel eind op weg.

In de wereld van dressoirs, waar de keuze reuze is en de verleidingen groot, toont het Meubella Dressoir Montreal zich als een rots in de branding. Je ontvangt een kwalitatief meubel dat zonder twijfel enige weerstand biedt tegen de tand des tijds, en dat voor een prijs die menig portemonnee niet koud laat.

Afsluitend is het Meubella Dressoir Montreal een ware vriend in donkere dagen van rommel en wanorde. Het voorziet in een opbergoplossing die niet alleen functioneel is, maar ook flair geeft aan jouw woonruimte. Met de eiken kleur vermengd met grijstinten en het industrieel ontwerp, weet dit meubelstuk de aandacht te trekken zonder daarbij de bank te breken.