FYN Canes: Massief eiken design dressoir in het wit geloogd

Mijn ‘FYN Canes’ dressoir: stijlvol Scandinavisch design, massief eiken, wit geloogd. Perfect voor elk interieur, klaar voor gebruik!
Auteur

Sophie van den Berg

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Fyn canes dressoir massief eiken wit geloogd 550x3260

Uniek, doeltreffend en vooral bijzonder mooi, dat is de beste omschrijving van het design dressoir Canes. Het dressoir van het Scandinavische merk Fyn is eenvoudig, dat is juist de kracht van dit dressoir. De eenvoud maakt het dressoir Canes zo speciaal. Bovendien zorgt het hout en de eenvoud ervoor dat combineren met vele diverse andere meubelstukken en de achtergrond heel goed mogelijk is. Ook als je druk behang of een felgekleurde muur erachter hebt, zet de Canes er maar gerust voor!

Prijzen

Kwaliteit eikenhout

Eikenhout is een van de duurzaamste houtsoorten. Het is hard en tevens goed te bewerken en minder gevoelig voor schade dan andere houtsoorten. Eikenhout is niet alleen goed voor donkere klassieke meubelen, maar tevens voor lichte moderne meubelen, dit bewijst Canes. Het wit geloogd is natuurlijk extra speciaal.

Jarenlang plezier is sowieso verzekerd, vanwege de houtsoort, de goede constructie maar ook vanwege de afwerking van het hout. Het eikenhout is wel sterk, maar ook gevoelig voor vocht, vuil en vlekken die in het hout door kunnen dringen. Daarom is het eiken behandeld met olie, waardoor dit vrijwel onmogelijk is. De afwerking met olie zorgt er tevens voor dat het dressoir onderhoudsvriendelijk is. Een vochtige doek is al voldoende!

Modern maar tevens tijdloos, dat is Canes, een dressoir met een strak uiterlijk. Een dressoir dat niet gaat vervelen, ook niet na jaren, integendeel. De materialen, het eikenhout in combinatie met het wit, maken het dressoir extra bijzonder.

Ontwerp

Fyn canes dressoir massief eiken wit geloogd 550x3822

De ranke pootjes, het gebrek aan handgrepen op de deuren, in plaats daarvan is een klein rond gaatje aan beide uiteinden, deze maken de Canes af. Een mooi geheel waar je veel in en op kunt zetten en met plezier naar zal kijken.

Een dressoir is een belangrijke aanvulling op het interieur. Het is voor het bewaren van allerlei voorwerpen die wel bij de hand moeten blijven. Daarom wordt een dressoir intensief gebruikt, hiertegen meot het bestand zijn. Canes is gelukkig overal tegen opgewassen. Dit dressoir heeft geen laden, maar twee kasten met uiteraard elk een deur. Het zijn geen gewone deuren, maar schuifdeuren! Dit maakt het allemaal extra mooi en gemakkelijk, bovendien bespaart het nog een ruimte ook. Alles bestaat uit massief hout, de planken, deuren, ombouw en uiteraard ook de poten.

Inderdaad, de deuren zijn dankzij de kleine opening uitstekend te openen en te sluiten. In beide kastjes bevindt zich een verstelbare legplank, voor extra orde! Het dressoir is uitermate breed, 180 cm, 71 cm hoog en precies 45 cm diep.

Poten

De poten, vijf in totaal zorgen voor stabiliteit en draagkracht. Sterker nog, het dressoir is bestand tegen een fikse belasting. Vier poten die enigszins uiteen staan, dit zorgt behalve voor stabiliteit ook voor een mooi gezicht, en een vijfde poot in het midden, voor extra stabiliteit. De poten zorgen tevens voor een luchtig effect, zodat het dressoir niet zo ‘zwaar’ en groot overkomt.

De rails voor de schuifdeuren zijn van uitstekende kwaliteit en zullen absoluut niet gaan haperen, ook niet na jaren van intensief gebruik. Normaal gebruik is uiteraard wel een voorwaarde.

Geloogd wit

Fyn canes dressoir massief eiken wit geloogd 550x3661

Dan is de kast nog eens geloogd wit. Geloogd is anders dan geverfd en bovendien is deze niet geheel wit. Het kan vergeleken worden met ‘whitewash’ maar toch is het iets anders. Het geloogd betekent dat het in de witte verf gedompeld is. Hierdoor is het hout wel zichtbaar, maar wel in een witte kleur. Juist het natuurlijke van het geheel is de kracht van het dressoir Canes.

De breedte van het dressoir zorgt aan een keur van opbergmogelijkheden. Daarom, met dit dressoir heb je een mooie toevoeging aan je interieur en bovendien kom je van je rommel af, een geweldige combinatie.

Zware dingen kunnen erin, zelfs voorwerpen die zo hoog zijn als de inhoud van de kast. Of ze kunnen liggend worden opgeborgen. Ook de kwetsbare zaken zoals glazen of soortgelijke artikelen kunnen veilig worden neergezet

Op het dressoir kan er ook van alles komen te staan, zoals een schemerlamp aan beide uiteinden en nog veel meer dan dat. Maak er een mooi geheel van met je interieur.

Bezorging en bedenktijd

Je hoeft na de bezorging niet aan de slag met nijptang en schroevendraaier, want deze kast is namelijk helemaal opgebouwd als deze wordt afgeleverd. Geen gedoe, alleen maar uitpakken, neerzetten en inrichten. Je hebt 14 dagen de tijd om te ruilen of te retourneren en bovendien een ruime garantie.

Al het goed van het Scandinavische komt naar voren in dit dressoir. Daarom, ook voor jou is dit design dressoir Canes een welkome aanvulling, als meubelstuk en bergruimte.