Goossens Lodge: Opgewekt design dressoir met 2 deuren en 2 laden

Mijn ‘Goossens Lodge’ dressoir review: stijlvol, ruimtebesparend en met handig ‘soft closing system’. Gratis bezorgd, een topkeuze!
Auteur

Noah Visser

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Goossens lodge breed laag eiken dressoir met 2 deuren en 2 laden 92000000559774220

De Goossens Lodge is een opgewekt en vooral mooi design dressoir, die het licht letterlijk in je interieur brengt. Zowel de kleuren, het model als de poten, alles is luchtig, wat wil je nog meer? Voor het oog neemt deze niet (te)veel ruimte in, heeft een absolute charme en is ook nog eens praktisch.

Prijzen

Kwaliteit en afwerking eikenhout

Het eikenhout is altijd goed, sterk, krachtig en heeft een bijzondere  uitstraling. Eikenhout geeft een gevoel van geborgenheid en degelijkheid, ook omdat krassen en scheuren niet gemakkelijk zijn te maken in deze houtsoort.

De Goossens Lodge is een vermenging van wit en het lichte eikenhout. Juist deze afwisseling maakt het dressoir zo uniek en aantrekkelijk, tot een echte blikvanger! Een leuke aanvulling voor elk interieur. De stijl van het design dressoir Lodge is modern te noemen, toch kan het beste in een landelijk of romantisch interieur. In een kamer met witte meubels kan deze naadloos erin passen, maar tevens tussen lichte eikenhouten meubelen kan dit dressoir helemaal thuiskomen!

Het eikenhout van de Lodge is geolied, het witte gedeelte is wit glanzend. Door de afwerking met olie en glansverf is het dressoir eenvoudig te onderhouden. Slechts een stofdoek of een vochtige doek is voldoende, andere middelen worden met klem afgeraden. Deze kunnen namelijk voor blijvende schade zorgen.

Ontwerp van dressoir

Goossens lodge breed laag eiken dressoir met 2 deuren en 2 laden 9200000055977422_22

Wat betreft het design van het dressoir zelf zit niet er veel ‘poeha’ aan, om het zo maar te zeggen. De eenvoud is de aantrekkingskracht van dit dressoir. Het staat niet massief op de grond, maar het laat ruimte open, dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel. Lichte producten laten elke ruimte sowieso groter lijken. De dunne houten poten dragen hier ook aan bij. Doordat ze een beetje diagonaal geplaatst zijn, is het uiterlijk nog hipper!

Interieur

Echt een dressoir als bijvoeging, in de woonkamer, de (woon)keuken, de slaap of eventueel studeerkamer. Ook in de kinder- of tienerkamer, zeker in de studeerkamer kan het dressoir het interieur opfleuren en bovenop kan er ook nog het een en andere geplaatst worden.

Vanwege de neutraliteit kan het design dressoir tegen en bij zoveel zaken geplaatst worden. Fleurig behang, een fel geverfde muur en vanwege de geringe hoogte ook onder een raam. Vele opties dankzij het model en de kleur. Bovendien zijn de hoeken op mooie wijze afgerond. Dit zorgt voor een vriendelijke uitstraling en bovendien voor veiligheid, geen puntige hoeken die voor allerlei leed kunnen zorgen.

Afmetingen

Goossens lodge breed laag eiken dressoir met 2 deuren en 2 laden 9200000055977422_33

Het is uiteraard belangrijk de maten van het dressoir te weten, alvorens aan te schaffen. 180 cm breed, 60 cm hoog en 42 cm diep. Lekker breed en toch niet hoog, dit zorgt voor veel extra ruimte, ook erop!

Ruimte

Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk, ook om de binnenkant. Het Goossens Lodge design dressoir heeft ondanks dat het gering lijkt te zijn, toch een behoorlijke bergruimte. Twee laden in het midden, boven elkaar en aan de weerszijden twee kastjes, beiden afgeschermd door deurtjes. Het wonderlijke is dat deze geen handgrepen hebben. Maar dit verhoogt de eenvoud en neutraliteit van het dressoir, terwijl het toch bijzonder gemakkelijk is om de laden te openen en te sluiten.

Ze noemen dit systeem wel ‘soft closing system’, dat is wat bij Lodge van toepassing is. Erg eenvoudig en vooral duurzaam. Handgrepen kunnen ook last veroorzaken of losraken. Voor wie op zoek is naar een dressoir met vergelijkbare kwaliteiten, biedt het Dressoir Mira: Stevig in wit eiken een stijlvol en praktisch ontwerp met duurzaam sluitmechanisme.

Er zijn geen legplanken in de kasten, maar dit vergroot de ruimte in de kasten juist. Vandaar dat het dressoir zo veelzijdig en flexibel is. Er is sprake van een hang- en legruimte.

In de woonkamer kan zelfs de televisie op dit dressoir geplaatst worden, ook andere electronica, de kast is er breed genoeg voor. In de kasten en laden kunnen dvd’s, c.d.’s worden opgeborgen, maar nog veel meer dan dat. In de slaapkamer kan deze gevuld worden met sokken, ondergoed en truien. Ook in de slaap-, tiener of studentenkamer kan er uiteraard en televisie opstaan en kun je vanuit je bed kijken.

In de woonkamer kunnen de laden worden gebruikt voor belangrijke papieren, de kasten voor servies of textiel en andere voorwerpen die bij de hand gehouden moeten worden, maar ook uit het zicht. Wie wil er geen nette (woonk)kamer?

In de keuken kan deze geschikt zijn, indien er een plaats is die breed genoeg is. Echter, het dressoir reikt niet tot sta hoogte, dus is het niet altijd handig voor de dit vertrek.

Planten, lampen etc. kunnen in de kamer het dressoir van extra allure voorzien. Juist omdat deze laag is, kan er nog wat hoogs op. Wat je er ook

Levering

Goossens lodge breed laag eiken dressoir met 2 deuren en 2 laden 9200000055977422_44

Als laatste: dit design dressoir wordt in zijn geheel geleverd, dus je hoeft niet zelf aan de slag. Geen gedoe met schroeven en gereedschap, het wordt kant en klaar bezorgd. Bezorging is gratis, ruilen of retourneren eveneens. Maar de kans dat je nog van dit design dressoir af wilt, is niet groot! Voor een perfecte aanvulling op uw interieur, overweeg dan ook het FYN Skavsta: Scandinavisch design dressoir van wild eiken dat elegantie en functionaliteit combineert.