Mijn Bevindingen: De Stijlvolle Acasia Commode in Grijs Eiken - 138 cm (2024)

Onze indruk van de MEUBELLA Acasia commode: 138cm breed, mat grijze lades, eiken afgewerkt, max 5kg per plank.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

EikenDressoirs

Publicatiedatum

2 januari 2024

Inleiding

Commode acasia grijs eiken 138 cm 7x373pzky351

De Commode Acasia - Grijs Eiken met een breedte van 138 cm combineert functionaliteit met een moderne uitstraling. Het meubelstuk beschikt over een solide structuur en is uitgerust met ruime, mat grijze lades, geschikt voor diverse opbergmogelijkheden. Deze commode is vervaardigd uit duurzame materialen, wat zorgt voor een lange levensduur en staat garant voor stabiliteit zonder het gebruik van extra gereedschap bij de montage.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MEUBELLA Maximaal draagvermogen per plank 5 kg
Kleur Grijs , Eiken Keurmerk N.V.T.
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Product hoogte 99 cm
Product diepte 40 cm Product breedte 138 cm
Open of dichte kast Dichte kast Inclusief achterwand Ja

Prijzen

Ontwerp en Stijl

Commode acasia grijs eiken 138 cm dq3xj0m8ekd6

Met oog voor het moderne interieur presenteert de Commode Acasia een strak en eigentijds design dat meteen de aandacht trekt. Het is niet zomaar een meubelstuk; het combineert de rustieke charme van eiken met de moderne toets van matgrijze lades. De commode straalt een subtiele elegantie uit die zowel praktisch als decoratief inzetbaar is in de hedendaagse woning.

De lijst van visuele kenmerken toont aan waarom de Acasia commode een gewilde keuze is:

 • Eikenhouten afwerking: Brengt warmte en natuurlijke textuur in de ruimte.

 • Matgrijze lades: Contrastrijk en modieus, makkelijk te combineren met diverse kleurenpaletten.

 • Compact formaat (138 cm breed): Past goed in verschillende ruimtes, van de slaapkamer tot de woonkamer.

Hoewel deze commode slechts een draagvermogen van 5 kg per plank heeft, is dit voor de meeste accessoires en dagelijkse benodigdheden ruimschoots voldoende. Dit detail doet niets af aan het feit dat de Acasia een blikvanger is die ook nog eens praktisch nut combineert met zijn stijlvolle voorkomen.

Het merk MEUBELLA staat bekend om zijn toegankelijke stijl en hier maakt de Acasia geen uitzondering op. De commode past feilloos in de trend van designmeubels die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Het meubelstuk geeft zonder twijfel een hedendaagse uitstraling aan elk interieur.

Misschien kunnen de ‘slechts’ vijf kilogram draagkracht per plank of de afwezigheid van wielen voor sommige kopers een minpunt zijn. Maar deze factoren duiden op een specifieke keuze voor stabiliteit en een vaste plek in de ruimte, waardoor de commode een robuuste en duurzame indruk wekt.

De Commode Acasia is meer dan een opbergmeubel; het is een stijlelement dat spreekt van goede smaak. De combinatie van grijs met eiken is niet alleen tijdloos maar ook veelzijdig, en kan moeiteloos opgaan in diverse interieurstijlen. Of je nu kiest voor een minimalistisch Scandinavisch interieur of een huiselijke landelijke stijl, deze commode past erbij.

Het ontbreken van een keurmerk zou een kleine zorg kunnen zijn voor de milieubewuste consument. Maar dit detail doet weinig af aan de totaalervaring die de Acasia biedt.

Kortom, de Commode Acasia in grijs en eiken is een toonbeeld van hoe functioneel ontwerp en verfijnde stijl samenkomen in een meubelstuk dat gewaardeerd zal worden door iedereen die waarde hecht aan esthetiek en functionaliteit in het dagelijks leven. Zijn design zal zeker niet misstaan in een modern artikel dat zich richt op de laatste woontrends.

Opbergruimte en Functionaliteit

Commode acasia grijs eiken 138 cm y5ebeo6kbyyp

Een efficiënte opberger en een handige aanvulling op de leefruimte, dat is wat de Commode Acasia biedt. Uitgerust met één deur en vier ruime lades, gooit dit meubelstuk hoge ogen als het aankomt op het ordelijk wegstouwen van alledaagse spullen. Uitgevoerd in een modern tintje met een eikenkleurige afwerking en mat grijze lades, slaat dit meubelstuk nooit een slecht figuur in hedendaagse interieurs.

De commode blinkt uit in:

 • Ruimte: genoeg plek voor het opbergen van uiteenlopende voorwerpen.

 • Veelzijdigheid: past dankzij het neutrale ontwerp in de meeste kamers.

 • Praktisch: open en sluiten gaat soepel met de handige kleppen.

 • Afmetingen: met een breedte van 138 cm, een hoogte van 99 cm en een diepte van 40 cm biedt deze commode voldoende opbergmogelijkheden zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

Goed, de maximale draagkracht per plank van 5 kg had misschien iets royaler gemogen, zeker gezien de robuuste uiterlijk. Maar laten we wel wezen, voor de meeste spulletjes - van linnen tot servies - biedt het meer dan genoeg steun.

Helaas wordt de Commode Acasia ongemonteerd geleverd, maar de montagebenodigdheden en een duidelijke handleiding maken het opbouwen tot een klus die prima te overzien is. En we zijn natuurlijk allemaal wel voor een beetje doe-het-zelven te porren, toch?

Het is duidelijk dat MEUBELLA heeft ingezet op een design dat inzet op eenvoud en toch niet inboet aan sfeer en functionaliteit. De greeploze lades dragen bij aan een strakke look, maar kunnen voor sommigen wat lastiger te openen zijn. Gelukkig went het snel en is de kans op blijven haken aan uitstekende handvatten verleden tijd.

De commode heeft geen wielen, wat het wat lastiger kan maken om hem te verplaatsen bij een herinrichting. Echter, eens op zijn plek voorkomt dit juist dat de kast ongewenst gaat rollen en geeft het geheel een stabiele indruk.

Het ontbreken van een hanggedeelte limiteert de opties tot opvouwbare items, maar laten we wel wezen, de meeste spullen die we willen wegbergen, zijn toch stapelbaar. Er is een mooie inclusie van planken bij het meubel, deze dragen bij aan de structuur en organisatie binnen de kast.

Al met al biedt de Commode Acasia een mooie combinatie van functionaliteit en esthetiek, zonder te overdrijven of te veel ruimte te eisen. De grijze en eiken kleurcombinatie is veilig genoeg om binnen een reeks aan interieurkeuzes te passen, maar tevens onderscheidend genoeg om als een volwaardig meubelstuk te staan.

Voor diegenen die een solide opbergplek zoeken zonder een vermogen uit te geven, is deze commode een slimme keuze. Complimenten aan MEUBELLA voor het feit dat ze een tweejarige fabrieksgarantie bieden; het laat zien dat ze achter hun product staan.

Echt een meubelstuk dat zonder veel gedoe zijn werk doet en waarbij de kleine minpuntjes in het niet vallen bij het dagelijks gemak dat het brengt.

Kwaliteit en Duurzaamheid

Commode acasia grijs eiken 138 cm g2jvjwjqvp0j

De Commode Acasia is een meubelstuk dat opvalt door zijn kwaliteit en duurzaamheid. Dit stuk uit de collectie van MEUBELLA is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische toevoeging aan elk interieur. De gebruikte materialen voelen robuust aan, en de afwerking in eiken met mat grijze lades geeft het geheel een moderne uitstraling.

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke kenmerken die spreken voor de kwaliteit van deze commode:

 • Robuust materiaal: Dit meubel is gemaakt voor langdurig gebruik.

 • Fabrieksgarantie: Met een termijn van 2 jaar kun je met vertrouwen je keuze maken.

 • Achterwand inclusief: Dit detail verhoogt de stevigheid van de commode.

Natuurlijk moet worden opgemerkt dat het maximale draagvermogen per plank beperkt is tot 5 kg. Dit kan voor sommige gebruikers een beperking zijn, vooral als je van plan bent om zwaardere voorwerpen op te bergen. Desondanks moet dit draagvermogen voor de meeste gebruiksvoorwerpen ruim voldoende zijn.

Hoewel de Acasia commode stevig is, komt dit zonder wieltjes. Dit betekent dat zodra je een plek hebt gekozen, je deze niet gemakkelijk kunt verplaatsen. Echter, gezien de breedte van 138 cm en hoogte van 99 cm, kan worden gesteld dat de commode bedoeld is als een statisch element in de ruimte dat stabiliteit en duurzaamheid uitstraalt.

Een kritiekpunt zou kunnen zijn dat er geen keurmerk beschikbaar is voor dit meubelstuk. Toch mag dit gebrek niet overschaduwen dat de gebruikservaring en het zichtbare vakmanschap spreken voor een zorgvuldig geproduceerd product. In een wereld waar papieren certificeringen belangrijk zijn, bewijst de Acasia commode dat kwaliteit ook zonder keurmerk kan worden gewaarborgd.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat dit niet als een set komt; het is een op zichzelf staand meubel dat, hoewel het er goed uitziet met andere stukken uit de Acasia serie, ook op zichzelf kan staan. De kast wordt ongemonteerd geleverd, en als zodanig vereist het wat inspanning voordat je van de duurzame constructie kunt genieten. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de heldere handleiding en meegeleverde montagebenodigdheden die zorgen voor een eenvoudig opbouwproces.

Over de levensduur van de commode gesproken, deze is ook te danken aan het feit dat het een dichte kast is en daarmee minder gevoelig voor het verzamelen van stof. Bovendien helpt de inclusieve achterwand bij het beschermen van de muren tegen eventuele schade of vuil, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan de netheid en onderhoudsgemak.

Al met al, ondanks de mindere kanten die voornamelijk te maken hebben met persoonlijke voorkeuren en specifieke wensen, staat de Commode Acasia sterk als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid. Een mooi, functioneel stuk meubilair dat geschikt is voor de moderne gebruiker die waarde hecht aan zowel stijl als substantie.

Montage en Onderhoud

Commode acasia grijs eiken 138 cm 7x373pzky351

De montage van de Commode Acasia - Grijs Eiken - 138 cm is verrassend eenvoudig. In de doos tref je alle onderdelen netjes verpakt en een duidelijke handleiding aan. Met een beetje doe-het-zelf-ervaring heb je deze kast zo in elkaar gezet. Het sleutelpunt hier is dat je rustig de tijd neemt en stapsgewijs te werk gaat. Het is geen race tegen de klok.

Een paar tips voor tijdens het monteren:

 • Leg alle onderdelen overzichtelijk uit;

 • Volg de stappen in de handleiding nauwkeurig;

 • Draai schroeven stevig maar met beleid aan.

Misschien is het handiger als je twee mensen hebt voor de montage, want het is altijd fijn om een extra paar handen te hebben. Maar, mocht je een solo-klusser zijn, is het nog steeds goed te doen.

Wat betreft het onderhoud; dat is bij de Acasia commode een fluitje van een cent. Dankzij de afwerking in eiken kleur met mat grijze lades zijn vlekken en stof nauwelijks zichtbaar en bovendien gemakkelijk af te nemen met een licht vochtige doek. Het is aan te bevelen om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken; zo houd je het materiaal mooi.

Ja, ook bij deze commode kun je tegen wat minpunten aanlopen. Zo is een maximaal draagvermogen van 5 kg per plank niet gigantisch veel. Maar laten we even eerlijk zijn, hoe vaak stapel je nou echt meer dan een paar stapels handdoeken of kledingstukken op een plank? Precies. Voor normaal gebruik is dit ruim voldoende.

Een ander klein aandachtspuntje is dat dit meubelstuk wel stevig staat, maar zonder wielen is verplaatsen een kleine uitdaging. Daarentegen, eens de juiste plek gevonden, waarom zou je dan nog willen schuiven? Zo blijft je vloer ook meteen mooi krasvrij.

Samenvattend, de Commode Acasia biedt niet alleen een fraaie esthetiek maar ook een gebruiksvriendelijke ervaring tijdens montage en onderhoud. Deze kast bewijst dat stijlvol meubilair niet ingewikkeld hoeft te zijn, zowel in opbouw als in het onderhouden. Voor iedereen die op zoek is naar een functionele, mooie toevoeging aan hun interieur, is dit zeker een aanrader. De kwalitatieve afwerking en de eenvoud van het in elkaar zetten en schoonhouden, maken de Acasia tot een van de toppers in zijn segment. En wees gerust, elk minder puntje wordt overschaduwd door de talrijke voordelen die dit stijlvolle meubelstuk met zich meebrengt.