Mijn ervaring met het Lissabon Dressoir: Strak design en veel ruimte om dingen op te bergen (2024)

Het Dressoir Lissabon: donkere eiken afwerking, 2 deuren, 3 lades, FSC-hout en metalen scharnieren. Afm. 132x39x70cm.
Auteur
Affiliatie
Margriet Reker

EikenDressoirs

Publicatiedatum

25 december 2023

Inleiding

Nicesleep.nl dressoir lissabon commode met 2 deuren en 3 lades eiken donker eiken 132 cm gdnnma2y1yly lemywg

Het Dressoir Lissabon van Nicesleep kenmerkt zich door haar stijlvolle design en praktische kwaliteiten. Ondanks de afmetingen van 132 cm in hoogte, 39 cm diep en de breedte die ruime opbergmogelijkheden belooft, blijven de proporties van dit meubelstuk elegant en subtiel. Een robuuste donker eiken afwerking geeft het dressoir een moderne en tegelijkertijd tijdloze uitstraling. Dit functionele pronkstuk is met haar lades en opbergvakken een uitgekiende keuze voor wie de woonkamer wil voorzien van zowel charme als orde.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Nicesleep Wonen & Slapen Maximaal draagvermogen per plank 5 kg
Kleur Eik , Donker eiken Keurmerk N.V.T.
Fabrieksgarantie termijn 1 jaar Product hoogte 132 cm
Product diepte 39 cm Product breedte 132 cm
Open of dichte kast Dichte kast Inclusief achterwand Ja

Prijzen

Ontwerp en Stijl

Nicesleep.nl dressoir lissabon commode met 2 deuren en 3 lades eiken donker eiken 132 cm gdnnxjvjyymk lemywg

Het design van de Nicesleep.nl - Dressoir Lissabon springt meteen in het oog. Deze stoere kast in donker eiken look past als een blok in de hedendaagse woonkamer waar strakke lijnen en een moderne sfeer heersen. Met zijn eikenkleurige deuren en lades biedt het een mooi contrast dat niet onopgemerkt blijft. Je wilt iets dat opvalt, maar tegelijkertijd ook naadloos aansluit bij je interieur, en dat doet Lissabon zonder twijfel.

Kenmerken die direct de aandacht trekken:

 • Donker-eikenkleur die een warme uitstraling geeft

 • Hoogglans fronten die zorgen voor een chic randje

 • Glazen inzet in de deuren voor een speels effect

Nu je naar de stijl kijkt, zie je een design dat het midden houdt tussen modern en tijdloos. Dit zorgt ervoor dat het dressoir wellicht langer meegaat in diverse interieurtrends. Echter, de uitgesproken look kan in sommige gevallen wat te heftig zijn als je van subtiele meubelstukken houdt die meer op de achtergrond blijven. Maar laten we wel wezen, een statement maken in je woonkamer kan nooit kwaad.

Over de bouwkwaliteit van het meubel valt weinig te klagen. Met de FSC®-gecertificeerd houtmateriaal weet je dat je een milieubewuste keuze maakt, wat tegenwoordig een belangrijke overweging is. Het is ook een geruststelling dat het oppervlak gemakkelijk te onderhouden is. Een bezorgdheid minder in een huis vol levendigheid.

Misschien is het draagvermogen van 5 kg per plank niet enorm, maar het is doorgaans voldoende voor de meeste accessoires en gebruiksvoorwerpen die je kwijt wilt in een dressoir. Let wel, als je een verzamelaar bent van zware kunstboeken of ander gewichtige zaken, zou je de indeling van je spullen goed moeten plannen.

Bij deze kast vormt de kleur ‘donker eiken’ soms een puntje van aandacht. Dit kan namelijk donker uitvallen in kleinere of minder goed verlichte ruimtes en daarmee een kleinere ruimte nog kleiner laten lijken. Aan de andere kant, in een lichte, ruime kamer kan het juist voor een gewenst contrast zorgen.

Al met al is het Dressoir Lissabon van Nicesleep.nl een veelzijdig en stijlvol meubelstuk dat zijn plek opeist in je interieur. Met de juiste balans tussen vorm en functie biedt het zowel een blikvanger als een praktische oplossing voor opslag. Kleine kritiekpunten verbleken bij de algemene positieve indruk die dit dressoir achterlaat. Voor wie op zoek is naar een meubelstuk dat moderniteit uitstraalt en niet bang is voor een statement, is de Lissabon een duidelijke kanshebber.

Materiaal en Onderhoud

Nicesleep.nl dressoir lissabon commode met 2 deuren en 3 lades eiken donker eiken 132 cm xzwwlkwvlz7e lemywg

Wanneer je een nieuw meubelstuk als de Nicesleep.nl - Dressoir Lissabon koopt, let je natuurlijk ook op de duurzaamheid en hoe makkelijk het is om het schoon te houden. Laten we eens kijken naar de materialen en de onderhoudsvriendelijkheid van dit meubel.

Allereerst is het goed om te benoemen dat het houtmateriaal FSC®-gecertificeerd is, wat inhoudt dat het afkomstig is uit bossen die verantwoord beheerd worden. Hierdoor draag je met je aankoop bij aan duurzaam bosbeheer, wat altijd een pluspunt is.

Over de kleurstelling: dit dressoir combineert een donker eiken look met lichtere eikenkleurige deurtjes en lades, wat het een mooie en strakke uitstraling geeft. Maar hoe zit het met het behoud van die mooie look? Hier zijn enkele punten van aandacht:

 • Het oppervlak is gemakkelijk te onderhouden. Je veegt stof en vlekken simpelweg weg met een vochtige doek.

 • De hoogglans fronten vereisen wellicht iets meer aandacht, omdat vingerafdrukken en stof hier sneller op zichtbaar zijn.

 • Het gebruik van metalen scharnieren is een teken van degelijkheid; deze zullen naar verwachting het lang volhouden zonder problemen.

Nu de nadelen, want niets is perfect. Hoewel de maximale draagkracht van 5 kg per plank voldoende is voor de meeste spullen, moet je oppassen met het plaatsen van zeer zware objecten. Een zwaar beeld of verzameling boeken kan al snel de limiet overtreffen.

Ook is het verstandig om te benoemen dat de deuren met glasinzet weliswaar voor een extra touch zorgen, maar ook hier moet je even stil bij staan bij het onderhoud. Glas vangt makkelijk vingerafdrukken en zal zo nu en dan grondig gereinigd moeten worden om het helder en glanzend te houden.

Het is bemoedigend dat het meubel als onderhoudsvriendelijk wordt beschreven. In het dagelijks gebruik blijkt dit ook zo te zijn, al is het met kinderen of huisdieren altijd uitkijken dat de hoogglans fronten niet verworden tot een galerij van vegen en krasjes.

In het kort, de Nicesleep.nl - Dressoir Lissabon blinkt uit in haar:

 • Duurzame materialen, goed voor het milieu en geweten.

 • Onderhoudsgemak, omdat niemand zit te wachten op extra poetswerk.

 • Modieuze uitstraling, die echter wat extra zorg vereist met de hoogglans en glazen elementen.

Als laatste, vergeet niet dat een meubelstuk als deze deels afhankelijk is van hoe je ermee omgaat. Regelmatig afstoffen en het voorkomen van overbelasting zullen zorgen voor een lange en gelukkige levensduur. Met een nattige doek en wat liefdevolle aandacht blijft je Dressoir Lissabon eruitzien alsof hij zo uit de showroom komt. En zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?

Functionaliteit en Opbergmogelijkheden

Het dressoir lissabon tegen een neutrale wand met decoratieve planten op de bovenkant

De Dressoir Lissabon van Nicesleep.nl is een paradepaardje als het gaat om opbergruimte en functionaliteit. Met de 2 deuren en 3 lades biedt het veel verborgen ruimtes om spulletjes netjes weg te stoppen. Dat is wel zo prettig als je van een opgeruimd huis houdt. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten qua opbergmogelijkheden:

 • Twee deuren die toegang geven tot 4 ruime opbergvakken

 • Drie middelgrote lades voor alledaagse spullen

De donkereikenkleur zorgt ervoor dat het dressoir een moderne en chique uitstraling heeft, die toch in veel verschillende interieurstijlen past. Ondanks zijn robuuste uiterlijk, blijkt het meubel echter een maximale draagkracht van 5 kg per plank te hebben. Nu is dat voor de meeste accessoires en boeken voldoende, maar voor zwaardere items moet je misschien een andere plek zoeken.

Het dressoir is niet alleen maar praktisch; door de hoogglans fronten krijgt het ook een stijlvol voorkomen. Ideaal om je mooiste vazen of fotolijstjes de spotlight te geven die ze verdienen. De glazen inzet in de deuren geeft het geheel een extra design touch, waardoor het niet alleen een opberger is, maar ook echt een meubelstuk om te tonen.

Aan de achterzijde is inderdaad een achterwand bevestigd, wat het meubel een voltooide look geeft en tevens ervoor zorgt dat spullen niet achter de kast kunnen vallen. Een kleine kanttekening: de achterwand is minder robuust dan de rest van het dressoir en hier moet tijdens de montage zorgvuldig mee omgegaan worden.

Hoewel het dressoir vrij zwaar is en geen wielen heeft, wat het verplaatsen wat lastiger maakt, betekent dit ook dat het een stabiele basis heeft. Eenmaal op zijn plek verschuift het niet zomaar en dat is wel een geruststellende gedachte.

Dat de dressoir wordt geleverd als een bouwpakket, zie ik niet echt als een nadeel. Het toont namelijk aan dat je niet per se een doe-het-zelf expert hoeft te zijn om het in elkaar te zetten. De bijgeleverde handleiding is helder en alle montagebenodigdheden worden meegeleverd. Wel moet je er wat tijd en ruimte voor vrijmaken, want met een productbreedte van 132 cm neemt het flink wat plek in beslag tijdens het opbouwen.

Het feit dat dit dressoir onderdeel kan zijn van een grotere Meysem collectie zorgt ervoor dat je je interieur mooi op elkaar kunt afstemmen zonder dat je op zoek moet naar passende stukken. Het is een solide keuze voor wie functionaliteit belangrijk vindt maar ook waarde hecht aan design en uitstraling.

Al met al is de Dressoir Lissabon van Nicesleep.nl een aanwinst voor elke woonkamer. Het biedt voldoende ruimte om je spullen georganiseerd op te bergen en tegelijkertijd kun je je allermooiste decoratieve items tentoonstellen. Er zijn wat kleine kanttekeningetjes, maar deze vallen in het niet bij de brede waaier aan pluspunten die dit meubelstuk biedt.

Montage en Afmetingen

Een close-up van de openstaande deuren van het dressoir met zicht op de binnenkant en de opbergvakken

Na een grondige bezichtiging van het Nicesleep.nl - Dressoir Lissabon valt direct op dat ondanks de royale afmetingen, de montage verassend soepel verliep. Voor degene die enigszins huiverig zijn voor het monteren van meubels, biedt de heldere handleiding uitkomst; gestructureerd en wel omschreven - een verademing ten opzichte van de vaak onleesbare instructies die men tegenkomt.

Belangrijke details van de montage:

 • Afmetingen van het pakket zijn praktisch; niet te groot, makkelijk te hanteren.

 • Voorzien van alle montagebenodigdheden; geen extra ritje naar de bouwmarkt nodig.

 • Duidelijke handleiding voor een efficiënte montage; zelfs voor de amateurklusser een fluitje van een cent.

Wat direct in het oog springt is dat dit dressoir relatief hoog is voor een kast van dit type, met een hoogte van 132 cm. Dit kan als positief ervaren worden omdat het hierdoor lekker veel opbergruimte biedt, maar in een ruimte met lage plafonds kan dit de kamer kleiner doen lijken. De diepte van 39 cm is daarentegen bescheiden, waardoor de kast niet te dominant in de ruimte staat. De montage zorgt ervoor dat je snel een gevoel van voldoening krijgt, omdat de structuur van deze solide kast vorm krijgt voor je ogen.

Over het draagvermogen van 5 kg per plank kan gesteld worden dat dit aan de lage kant is voor wie grote verzamelingen boeken of zwaardere objecten wilt tentoonstellen. Echter, voor de meest gangbare accessoires en gebruikelijke huisraad vormt dit geen probleem. Het benadrukt wel dat het dressoir geschikter is voor sier dan voor functionaliteit, alhoewel dit laatste ook meer dan voldoende aan bod komt.

Iets waar men wel rekening mee moet houden, is dat het dressoir bij levering in diverse dozen aankomt. Het is zaak om de ruimte waar de montage plaatsvindt, goed vrij te maken. Het is ook goed om een tweede persoon ter assistentie te vragen, niet alleen voor het optillen en positioneren van de delen, maar ook om de gezelligheid te vergroten tijdens de montage. Een nadeel kan zijn dat het meubel niet met wielen komt, wat het verplaatsen bemoeilijkt eenmaal in elkaar gezet. Desondanks, eens op de juiste plek, is de stabiliteit een voordeel.

De conclusie voor het Dressoir Lissabon omvat zowel haar stevige constructie als de moderne uitstraling. Deze balans tussen stijl en praktische montage maakt van dit meubelstuk een geliefd item in elke moderne woonkamer. Het lichte montageproces gekoppeld aan de ruimtelijke voordelen, zoals opbergvakken en lades, voegt een element van comfort en efficiëntie toe aan het dagelijks leven.

Het is belangrijk te benadrukken dat dit meubel met de juiste zorg en aandacht, en ondanks de paar kleine minpunten, een duurzame en aantrekkelijke toevoeging is aan elk interieur, belichamend wat we zoeken in een hedendaags dressoir: een perfecte combinatie van vorm en functie.