Chique en comfortabel: Mijn Ervaring met het smoked eiken dressoir (spaanplaat) (2024)

Mijn kijk op het vidaXL dressoir: stevig spaanplaat, 100x30x59,5 cm, smoked eiken finish, met ruimte voor opslag en decoratie.
Auteur
Affiliatie
Fiena Bouwstra

EikenDressoirs

Publicatiedatum

6 januari 2024

Inleiding

Dressoir spaanplaat 100x30x59,5 cm kleur smoked eiken 1qk46ry5pa50 n3dg65

Het Smoked Eiken Dressoir van vidaXL, vervaardigd uit hoogwaardige spaanplaat, combineert functionaliteit met een modern ontwerp. Met zijn rokerige eikenfineer afwerking en strakke lijnen biedt dit opbergmeubel een elegante aanvulling voor diverse interieurstijlen. Het dressoir heeft ruime afmetingen van 120 x 30 x 76 cm, waardoor het een praktische keuze is voor het ordelijk opbergen van huishoudelijke spullen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk vidaXL Maximaal draagvermogen per plank 100 kg
Kleur Smoked eiken Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
Product hoogte 59.50 cm Product diepte 30 cm
Product breedte 100 cm Open of dichte kast Deels open, deels dichte kast
Inclusief achterwand Ja Met wielen Nee

Prijzen

Tijdloos design en afwerking

Dressoir spaanplaat 100x30x59,5 cm kleur smoked eiken rne1l9mwdzgr n3dg65

Met zijn strakke lijnen en moderne uitstraling springt het vidaXL dressoir in de kleur smoked eiken meteen in het oog. Het tijdloze design past naadloos bij verschillende interieurstijlen, of u nu liefhebber bent van klassiek of een voorliefde heeft voor het minimalistische. Hier volgt een kort overzicht van de kenmerkende eigenschappen van dit meubelstuk:

 • Kleur: Smoked eiken

 • Merk: vidaXL

 • Materiaal: Spaanplaat

 • Afmetingen: 100 x 30 x 59,5 cm (B x D x H)

 • Type: Dressoir met deels open, deels gesloten opbergruimte

De kleur smoked eiken geeft het dressoir een warme en uitnodigende uitstraling. Het voegt een vleugje verfijning toe aan uw woonkamer zonder overdreven aanwezig te zijn. Het materiaal, spaanplaat, zorgt ervoor dat dit meubel niet alleen betaalbaar is, maar ook gemakkelijk in gewicht, wat het verplaatsen een stuk eenvoudiger maakt.

Met de afmetingen van een meter breed, dertig centimeter diep en bijna zestig centimeter hoog, past het dressoir in de meeste ruimtes zonder al te veel plaats in te nemen. Het is een deels open, deels gesloten kast, waardoor er ruimte is voor zowel decoratieve items als voor spullen die u liever uit het zicht houdt.

Hoewel het eenvoudige design zorgt voor een makkelijke integratie in uw interieur, zou de spaanplaat constructie voor de meer veeleisende consument als een nadeel gezien kunnen worden. Spaanplaat is minder duurzaam dan massief hout, maar vidaXL heeft dit gecompenseerd met een stabiele constructie en een garantie van twee jaar, waardoor eventuele zorgen deels worden weggenomen.

Een ander aspect dat enige aandacht verdient, is de hoogte van het meubel. Voor sommige gebruikers kan de hoogte van net onder de zestig centimeter aan de lage kant zijn. Desondanks maakt dit het stuk juist bijzonder geschikt om onder een raam te plaatsen, zonder dat uw uitzicht wordt geblokkeerd.

Het ontbreken van wielen zou als een ontwerpmisstap beschouwd kunnen worden, maar het draagt wel bij aan de stabiliteit van het dressoir. Het meubel staat stevig op zijn plaats en zal niet zomaar verschuiven wanneer u erlangs loopt of wanneer kinderen in huis zijn.

Het dressoir from vidaXL met de gerookte eiken afwerking is absoluut een eyecatcher. De afwerking heeft de potentie om de sfeer van een kamer te versterken zonder te domineren. Zijn veelzijdigheid, stevigheid ondanks het materiaal, en prachtige ontwerp, maken dit tot een prijswinnend meubelstuk voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare en chique toevoeging aan hun woning.

Bouwkwaliteit en materiaalgebruik

Dressoir spaanplaat 100x30x59,5 cm kleur smoked eiken vrlqv651kem1 n3dg65

De stevigheid en duurzaamheid van het vidaXL Dressoir in smoked eiken uitvoering geven het meubelstuk een flinke meerwaarde. Dit kwalitatieve meubel is gefabriceerd uit spaanplaat, wat zorgt voor een robuuste structuur die de tand des tijds moeiteloos doorstaat. Hierbij enkele cruciale punten:

 • Stevig materiaal: Spaanplaat staat bekend om zijn kracht en stabiliteit.

 • Weerstandsvermogen: Dit meubel houdt moedig stand tegen vocht en dagelijkse slijtage.

 • Onderhoudsgemak: Een simpele veeg met een vochtige doek en de kast ziet er weer uit als nieuw.

De kleur, smoked eiken, zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling die vlotjes aansluit bij diverse interieur stijlen. Door het solide materiaalgebruik zakt het niet snel door en kunnen uw spullen tot wel 100 kg per plank worden gedragen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid.

Goed, er zullen altijd wel een paar minpuntjes zijn. Zo is spaanplaat, hoewel sterk en stabiel, niet zo massief als massief hout. Dit kan betekenen dat de weerstand tegen zware schokken of diepe krassen iets minder is. Maar laten we wel wezen, in een gemiddeld huishouden komt dit zelden voor en met enig zorgvuldig gebruik zal dit meubelstuk zeker lang mee kunnen gaan.

Al loopt het nog zo’n vaart niet, een ander puntje is dat de kleur smoked eiken misschien niet iedereen z’n smaak zal zijn. Kleuren blijven persoonlijke voorkeur hebben en hoewel dit een moderne en stijlvolle keus is, zou het kunnen botsen in een interieur met veel primaire kleuren. Echter, neutraliteit van de getinte eiken kleur maakt het wel weer heel goed combineerbaar.

Wat de zijkast nog extra praktisch maakt, is het feit dat het geen wielen heeft - dit kan namelijk naargelang de behoefte als voor- of nadeel gezien worden. Geen wielen zorgt voor meer stabiliteit en een vaste plek waar men van op aan kan, maar aan de andere kant kan het verplaatsen wat omslachtiger zijn. Toch weegt de veiligheid van een stevig staande kast zwaarder dan de sporadische verhuizing binnen uw interieur.

De keuze voor spaanplaat in meubelontwerp is veelal gericht op een balans tussen kwaliteit en kostenefficiëntie. Het dressoir biedt hierdoor een kwalitatief hoogwaardig uiterlijk en gevoel, zonder dat de prijs de pan uit rijst.

In het kort, dit dressoir is een solide keuze voor wie waarde hecht aan stevigheid, een verzorgde uitstraling en een materiaal dat het midden houdt tussen economisch en ecologisch verantwoord. Een klein beetje onderhoud en wat aandacht tijdens het gebruik zorgt ervoor dat u jarenlang plezier zult hebben van dit stijlvolle meubelstuk. Met zijn tijdloze design en veelzijdige uitstraling speelt het dressoir in op de behoefte naar functionaliteit zonder in te boeten aan stijl.

Functionaliteit en opbergmogelijkheden

Dressoir spaanplaat 100x30x59,5 cm kleur smoked eiken yxo57gq4np4o n3dg65

Bij het inrichten van een woonruimte is de keuze van het juiste meubelstuk essentieel voor zowel de uitstraling als de functionaliteit. Het vidaXL dressoir van smoked eiken spaanplaat is niet alleen een blikvanger maar biedt ook praktische opbergmogelijkheden. Laten we eens kijken wat dit dressoir aan uw dagelijks leven kan toevoegen.

De opbergruimte van dit meubelstuk is ruim voldoende. Er zijn diverse compartimenten voor het overzichtelijk bewaren van allerlei spullen, zoals boeken, tijdschriften en kleine gebruiksvoorwerpen. De indeling bestaat uit:

 • Een grote open plank voor zaken die u graag binnen handbereik houdt of wilt tentoonstellen.

 • Twee kleinere open vakken voor extra opslag of decoratie.

 • Lades voor het opbergen van spullen die u uit het zicht wilt houden.

De 100 kg draagvermogen per plank is indrukwekkend en wijst erop dat dit dressoir ook zwaardere voorwerpen kan dragen. Denk hierbij aan een uit de kluiten gewassen vaas of een stapel dikke fotoboeken.

Maar elk meubelstuk heeft zijn keerzijde, zo ook dit dressoir. Het is gemaakt van spaanplaat, wat voor sommigen misschien minder aantrekkelijk is dan massief hout. Dit materiaal is echter sterk en stabiel, en het dressoir biedt een weerstand tegen vocht, wat een langere levensduur impliceert. Nog een klein minpuntje is dat er geen wielen onder zitten, wat het verplaatsen bemoeilijkt. Maar zodra het dressoir op zijn plek staat, is de kans klein dat u het vaak zult moeten verplaatsen.

Het bovenblad van het dressoir is een perfect podium voor uw persoonlijke decoraties. Uw decoratieartikelen, fotoalbums of kleine planten krijgen hier de plek die ze verdienen. Zo creëert u een persoonlijke touch in uw woonruimte.

De afmetingen, 100 x 30 x 59,5 cm (B x D x H), maken het dressoir geschikt voor de meeste ruimtes zonder te overheersen. Het design is deels open en deels dicht, waardoor het een speelse doch statige uitstraling heeft.

Wat betreft de looks heeft dit dressoir een smoked eiken kleur waardoor het een chique en toch neutrale uitstraling heeft. Het zal naadloos opgaan in vele interieurstijlen zonder uit de toon te vallen.

Hoewel dit dressoir niet hangbaar is en ook geen uitschuifbaar hanggedeelte heeft, is het toch merkbaar dat vidaXL aandacht heeft besteed aan de wensen van volwassenen. Dit meubel richt zich op hen die zowel stijl als functionaliteit essentieel vinden.

Tot slot, het dressoir komt zonder overdreven poespas. Het is down-to-earth, functioneel en gewoonweg goed in wat het doet: uw ruimte stijlvol organiseren. Het ontbreken van wieltjes of een hanggedeelte valt in het niet bij de ruime opslagmogelijkheden en het solide draagvermogen. Het vidaXL dressoir smoked eiken past bij degenen die waarde hechten aan een strak design en praktische bruikbaarheid, zonder te willen inboeten op de uitstraling van hun interieur.

Montage en veiligheidsaspecten

Dressoir spaanplaat 100x30x59,5 cm kleur smoked eiken 1qk46ry5pa50 n3dg65

Na het ervaren van de charme van het Smoked Eiken Dressoir van vidaXL, is het tijd om te spreken over hoe dit meubelstuk in elkaar zit en wat voor een veiligheid het biedt in de alledaagse woonomgeving. Montage is doorgaans niet iedereen zijn favoriete klusje, maar bij dit dressoir viel het reuze mee. De handleiding was duidelijk en alle onderdelen waren keurig gemarkeerd, waardoor de #montage vlot en zonder veel hoofdbrekens verliep.

De veiligheidsaspecten zijn niet te onderschatten. vidaXL heeft hier goed over nagedacht; het dressoir komt met een #wandbevestigingsapparaat om te zorgen dat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Een slimme zet, gezien de nieuwsberichten over kantelende kasten die we helaas soms horen.

Merk wel op, hoewel de montage probleemloos is, het gereedschap dat je thuis hebt liggen wel van belang is. Zonder een degelijke schroevendraaier en/of boormachine, zou het iets anders kunnen lopen. Gelukkig vormde dit in mijn geval geen probleem.

De Montage In Stappen:

 • Bekijk eerst de handleiding; deze is duidelijk, dus neem de tijd om het te doorlopen.

 • Controleer alle onderdelen; niets is vervelender dan halverwege ontdekken dat er iets mist.

 • Sorteer de schroeven en accessoires; dit bespaart tijdens de montage veel zoekwerk.

 • Heb het juiste gereedschap bij de hand; een goede schroevendraaier en boormachine zijn essentieel.

Bij de veiligheid is het goed om even stil te staan bij het maximale draagvermogen. Met #100kg per plank kun je behoorlijk wat spullen kwijt zonder bang te zijn voor instortingsgevaar. Maar, vol is vol, en soms is minder meer – zowel in esthetiek als in gewicht.

Het feit dat er geen wieltjes onder zitten, kan zowel als voordeel en als nadeel gezien worden. Enerzijds staat het dressoir als een huis, anderzijds betekent verplaatsen een kleine volksverhuizing. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak schuif je zo’n stuk nu helemaal rond?

Een kleine kanttekening: bij de montage moet je het wandbevestigingsapparaat niet vergeten, want veiligheid gaat voor alles. Het kan misschien als een extra stap voelen, maar eenmaal aan de muur, zit het ook echt vast.

Kortom, de montage vraagt wat tijd en aandacht, maar het resultaat mag er zijn. Het dressoir voelt stevig aan en is veilig in gebruik, zolang je binnen de draaggrenzen blijft en het goed aan de muur bevestigt. Het enige waar je tegenaan kunt lopen, is het eventuele gebrek aan ervaring met het in elkaar zetten van meubels, maar dat is met een klein beetje doorzettingsvermogen zo opgelost. Het smoked eiken kleurtje maakt dat alle moeite loont; het is stijlvol en voegt echt iets toe aan de ruimte. Het is een meubelstuk dat niet alleen mooi, maar ook praktisch is en de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.