Typisk Mayflower: Design Dressoir in zwart eiken met gewaxte toplaag

Mijn Typisk Mayflower dressoir: stijlvol zwart eiken met waxlaag voor elegantie en duurzaamheid. Perfect voor elk modern interieur.
Auteur

Noah Visser

Publicatiedatum

5 november 2023

Inleiding

Typisk mayflower dressoir 164 cm breed eiken/zwart 92000000641561870

Een design dressoir, maar welke dan? Deze vraag kan heel goed bij je opkomen als je je hoofd breekt over de juiste keuze voor een dressoir. Vanwege het lichte hout, de eenvoud, het gebruiksgemak en de onderhoudsvriendelijkheid zou de Mayflower dressoir weleens iets voor jou kunnen zijn.

Prijzen

Typisk merk

Typisk is een meubelmaker van Scandinavische komaf en ontwerp mooie design dressoirs. Het typerende voor Scandinavië zie je zeker terug in het dressoir Mayflower. Het lichte hout, de dunne poten die het dressoir een open structuur geven en tevens een rank en elegant voorkomen en de eenvoud, alles komt samen in Mayflower.

Typisk is zelfs een van de marktleiders als het gaat om Scandinavisch meubilair, met een voornamelijk Deens design. Toch worden allerlei andere elementen vanuit de hele wereld gecombineerd met meubels van Typisk, wat uiteraard het allerbeste oplevert.

Kwaliteit eikenhout: massief

Het dressoir Mayflower is van massief eikenhout, afkomstig uit Noord-Europa. De bovenkant is bedekt met een zwarte toplaag, daarover volgt nog meer uitleg. Dit maakt Mayflower nog extra speciaal. Eikenhout is ijzersterk, is bestand tegen van alles en zal niet snel beschadigen of verouderen, maar toch is het bewerkbaar. Het hout is inderdaad heel fijn afgewerkt. Dit zie je ook terug in de houten handgrepen, van hetzelfde materiaal. Voor wie van de unieke eigenschappen van eikenhout houdt, is het Dressoir Layton: Wit Eiken van bijna 2 meter een prachtige aanvulling op de Mayflower collectie.

Toplaag van wax

Dan nog een bijzonder aspect aan de Mayflower. Het eikenhout is zorgvuldig afgewerkt met speciale wax, WL 100 genaamd. Deze wax zorgt voor een matte toplaag, die vrijwel niet te zien is. Hierdoor is het dressoir absoluut beschermd tegen schade, vlekken, nattigheid en andere zaken die het kunnen bederven. Daarbij komt nog dat deze onderhoudsvriendelijk is, een vochtige doek is voldoende om Mayflower schoon en mooi te houden.

Kasten

Mayflower heeft twee kasten met daarin een doorlopende legplank. De kasten zijn afgedekt door vier deurtjes, die eenvoudig te openen zijn dankzij de handgrepen, in knopvorm. Hoewel ze van hetzelfde materiaal zijn als de kast zelf, zijn ze toch goed te onderscheiden.

Afmetingen

Het dressoir is 164 cm breed, 81 cm hoog en 46 cm diep. De poten zijn ongeveer 20-30 cm lang, dus het werkelijk dressoir heeft een hoogte van minimaal 50 cm, waarschijnlijk 60 cm. Ruimte genoeg om van alles op te bergen.

Stabiel

Ook is het dressoir Mayflower uitermate stabiel, dankzij de iets uit elkaar geplaatste poten, 4 in totaal, die het verlengde vormen van de hoeken van de kast. Het massieve hout zorgt voor stevigheid en betrouwbaarheid.

Toplaag

Typisk mayflower dressoir 164 cm breed eiken/zwart 9200000064156187_11

Maar laten we eens beginnen met de toplaag van deze kast. Deze zorgt voor extra bescherming, valt ook extra op en alles wat erop geplaatst wordt kan geen schade aanrichten, ook geen scherpe of zware voorwerpen/accessoires.

Lampen die het dressoir mooi belichten, de televisie of andere electronica, planten, bloemen, vazen en noem maar op, alles kan mooi uitkomen op het dressoir.

Ruimte

In het dressoir kan uiteraard van alles worden opgeborgen. Zwaar serviesgoed, flessen, de minder mooie boeken, speelgoed, voorwerpen die alleen bij bepaalde gelegenheden tevoorschijn wordt gehaald en allerlei andere zaken, zoals tafelkleden of zelfs voedselvoorraden. Voor het oog is het weg en toch kun je er zo bij, dankzij de fijne deuren van het dressoir.

Levering als bouwpakket

De Mayflower wordt afgeleverd als bouwpakket. Deze is voorzien van een duidelijke en overzichtelijke handleiding en uiteraard alle benodigde bevestigingsmaterialen. Daarom, niets staat je in de weg om tot aanschaf over te gaan.

Ontdek hoeveel plezier je kunt hebben van een dressoir, en speciaal van een design dressoir als Mayflower. Vul je interieur aan of ga over tot alle meubels van deze stijl en dit merk. Betaalbaar en vooral duurzaam, dat is het Mayflower dressoir.