Solliden Tolle: Eiken Design Dressoir

Mijn keuze: Solliden Tolle, praktisch & stijlvol eiken design dressoir. Ideaal voor elk interieur met ruime opbergmogelijkheden. Gemakkelijke montage!
Auteur

Eva Willems

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Solliden tolle dressoir 183x86 cm eiken 92000000734112120

Eikenhout kan altijd, overal en voor iedereen, juist omdat eikenhout zoveel variaties heeft. Het design dressoir Tolle, van het Scandinavische merk Solliden, laat dit ook weer blijken. Het lichte eiken, waaruit de Scandinavische achtergrond blijkt en het model, zorgt voor een vriendelijke en huiselijke uitstraling.

Eikenhout is van zoveel meer kwaliteit dan menige andere houtsoort, dat het ook veel langer mooi blijft en bovendien langer meegaat.

Prijzen

Design

Eenvoudig en fijntjes, dat is de beste omschrijving van het onderwerp van de Tolle. Het is een design dressoir dat bijzonder genoeg is voor iedereen. De Scandinavische stijl blijkt er goed uit. Een mooie aanvulling of zelfs als nieuwe basis voor je inrichting. Het dressoir is vrij groot en vooral breed, maar toch is deze niet zo dominerend dankzij de poten eronder. Deze zorgen ervoor dat de vloer eronder te zien is en bovendien gemakkelijk is schoon te houden.

Ruimte

Solliden tolle dressoir 183x86 cm eiken 9200000073411212_22

Een design dressoir is immers niet alleen om naar te kijken, maar ook om gebruik van te maken, vrijwel dagelijks. De functie van het dressoir hangt af van de plaats waar deze staat en de functie van de ruimte. Een dressoir in een studeerkamer is anders dan die in de woonkamer, een dressoir in de keuken is anders dan in de kinder- of babykamer.

Maar waar dan ook, opbergruimte is altijd welkom en bovendien een decoratief dressoir ook! Bij dit dressoir is twee zeker in een. In elke ruimte die groot genoeg is voor het dressoir (het is niet hoog maar wel breed), kan deze enorm veel rommel opslokken een ruimte letterlijk teruggeven. Immers, lichte kleuren maken elke ruimte groter.

Laden

De vier laden hebben elk een handgreep, horizontaal en de kastdeurtjes hebben dezelfde handgrepen, ook van metaal, maar deze zijn verticaal bevestigd. Een ander leuk accent van de kastdeurtjes is het feit dat deze allemaal omlijst zijn met latjes van hetzelfde hout. Dit maakt de kast levendiger en minder masseif.

Afmetingen

Solliden tolle dressoir 183x86 cm eiken 9200000073411212_33

De breedte van het dressoir Tolle is maar liefst 183 cm, de hoogte 86 cm en de diepte is 45 cm. Behoorlijk ruim dus en daarom kunnen er veel voorwerpen in worden opgeborgen. Het dressoir is geordend, geen grote ruimte waar van alles ingelegd kan worden, maar met vier laden en kastjes op een rijtje. Al dan niet met legplank, dat kun je ook zelf bepalen, ook de hoogte is flexibel.

Poten

De massieve houten poten zorgen niet alleen voor luchtigheid, maar ook voor een prima stabiliteit. Het dressoir kan daarom zorgeloos worden ingericht, ook met zwaardere voorwerpen. Ondanks het feit dat de kast bijna twee meter breed is, zijn vier poten toch voldoende. Ook deze zijn behalve praktisch ook decoratief, ze zijn feitelijk de verlening van de hoeken van dit dressoir.

Opbergfunctie

Solliden tolle dressoir 183x86 cm eiken 9200000073411212_11

In de woonkamer kan er van alles in, van vazen en bloempotten tot speelgoed, de administratie van het huishouden in de laden en tevens andere papieren en documenten, het servies, vazen, kaarsen, voorraad koffie en thee, bewaarplaats voor snacks,  en nog veel meer,

In slaapkamers kunnen er allerlei kleine en losse zaken in bewaard worden, net als textiel en al het andere dat wenselijk is. Zelfs in de studeerkamer kan deze handig zijn, met de laden voor het papier en de kasten eventueel voor de mappen.

Dit dressoir kan ook in de keuken, indien daar ruimte genoeg is. Er kan van alles op, zoals rekken met voorwerpen of kruiden en al het andere wat je telkens weer moet pakken. Bestek in de laden, serviesgoed in de kasten en/of de elektronische apparatuur zoals de mixer of de blender.

Op het design dressoir kunnen uiteraard ook allerlei accessoires worden geplaatst. Van lampen tot en met planten, van het mooiste serviesgoed tot schalen en wat dan ook. Maak er een uitdaging van om het maximale uit het dressoir te halen.

Montage

Het dressoir moet zelf gemonteerd worden, maar mede dankzij de handleiding en de materialen is dit geen enkel probleem. De kwaliteit van de handgrepen, de rails voor de laden en de rest is uitstekend en kan intensief gebruik en belasting allemaal aan.

Daarom zal je vele jaren plezier hebben van het dressoir, waar deze ook geplaatst wordt. Een opgeruimd gevoel en alles bij de hand, de perfecte combinatie. Je hebt 14 dagen bedenktijd en bovendien 2 jaar garantie. Niets staat je in de weg om te kiezen voor het design dressoir Tolle.