FYN Skavsta: Scandinavisch design dressoir van wild eiken

Mijn keuze: FYN Skavsta dressoir van wild eiken voor een Scandinavisch tintje in elke kamer. Duurzaam, sterk en stijlvol!
Auteur

Finn Mulder

Publicatiedatum

8 augustus 2023

Inleiding

Fyn skavsta dressoir wild eiken 92000000644247010

Dit is nu een echt knus Scandinavisch design dressoir. Het heet niet voor niets FYN Skavsta! De naam is inderdaad Scandinavisch, het dressoir eveneens. Het wilde eikenhout is eveneens uit Noord Europa maakt het plaatje compleet.

Prijzen

Eikenhout natuur

Design Dressoirs zijn er in zoveel soorten en maten dat het ongetwijfeld lastig is om de juiste keuze te maken. Soms weet je ook niet of een dressoir op een bepaalde plek het juiste meubelstuk is, of het geschikt is voor de spullen die je erin op wilt bergen, of je de artikelen die je erop of ernaast wilt plaatsen geschikt zijn en zo kun je veel vragen hebben over een dressoir. Wij helpen je een beetje op weg met dit dressoir, omdat het zo veelzijdig is en in vele soorten interieurs zal passen.

Het wilde eikenhout zorgt voor een authentieke en robuuste uitstraling. Het is puur natuur, daarom matcht het zo gemakkelijk met andere meubelstukken.

Het lichte, wat kenmerkend is voor het Scandinavische hout, is terug te vinden, de eikenhouten kleur is licht! Er zijn nog meer kenmerken, zoals de handgrepen, de poten waarop deze staat, je waant je gelijk in een Scandinavisch land. Karakteristiek, origineel en praktisch, dat is het Skavsta dressoir van het merk FYN. Het merk FYN staat voor een design ontwerper uit Denemarken. De stijl van het dressoir is landelijk, maar kan tevens in een modern of klassieker interieur. Hout is immers altijd goed, dit geldt tevens voor de kleur.

Eikenhout is sowieso natuurlijk, sterk, goed te bewerken, mooi en vooral duurzaam. Wild eiken is nog wat meer dan dat, het toont het ware karakter van het originele eikenhout. Het hout is geheel massief, geen spaanplaten, daar is geen sprake van.

Het dressoir, middelgroot, bestaat uit twee kastjes met deuren die naar elkaar toe openen en aan de rechterkant een ladenblok, met drie laden die alle drie een gelijke grootte hebben. De handgrepen zijn net als het dressoir praktisch en handig, ze zijn van kunststof en de kleur is zwart. Duidelijk zichtbaar en prima hanteerbaar.

Vanwege deze opzet is er veel bergruimte in een relatief compact dressoir. De houten poten, die kort zijn maar stevig, worden bijeengehouden door een middenstuk. De poten staan iets uiteen en hierdoor is het onderstel van dit dressoir heel elegant. Het voordeel van een onderstel is dat de structuur open is, dat het dressoir luchtiger overkomt, niet zoveel ruimte inneemt voor het oog. Er zijn massieve dressoirs die voor je gevoel gelijk de halve kamer in beslag neemt, dat is met het Skavsta dressoir niet het geval. Maar nogmaals, wel veel bergruimte.

De Skavsta is 180 cm breed, 85 cm hoog en 44 cm diep. De werkelijke hoogte van de kast zonder de pootjes is waarschijnlijk ongeveer 60-65 cm. Genoeg inhoud dus! Een kast met een flinke breedte, daarin kan inderdaad veel worden opgeborgen. Vanwege het luchtige model en tevens de neutraliteit kan het dressoir in veel ruimtes, als deze tenminste groot genoeg zijn voor zo’n breed dressoir. Voor wie geïnteresseerd is in soortgelijke designs die goed in ruimtelijke interieurs passen, zou het Dressoir Layton: Wit Eiken van bijna 2 meter een uitstekende aanvulling zijn.

Van de woonkamer tot de (woon)keuken, van de studeerkamer tot de kinderkamer, dit dressoir kan overal. Juist ook omdat erop het een en ander kan worden geplaatst.

In de woonkamer kan er veel in bewaard worden wat uit het oog moet. Maar ook voorraad, spullen die bij de hand moeten worden gehouden zoals vazen, servies, bestek, melk en suiker, theezakjes en noem maar op, kunnen erin. Het speelgoed van de kinderen in de kastjes, dat is ook een goede opbergplek terwijl in de laden de papieren van de ouders geborgen kunnen worden.

Tafelkleden, servetten, dvd’s, cd’s, eventueel boeken (die kunnen er ook op), electrische apparatuur die niet altijd nodig is, alles kan in de Skavsta.

In de slaap- of kinderkamer kan er van alles in, het heeft immers een hang- en leggedeelte. Er kan ook het een en ander op, de (schemer)lamp of zelfs de televisie die zich in de slaapkamer bevindt. In de studeerkamer kunnen er papieren in de laden, mappen in de kasten en erop kan de printer en andere elektrische apparatuur. Zo heb je meer ruimte op het bureau! Voor een stijlvolle toevoeging aan de studeerkamer is het Design Dressoir Rosaly: Origineel eikenhout in het wit een prima keuze.

Het dressoir is uitermate decoratief van de buitenkant, en praktisch aan de binnenkant. De bezorging is gratis, het monteren kun je zelf doen, het is allemaal eenvoudig. De eenvoud kenmerkt de Skavsta, net als de veelzijdigheid. Twijfel daarom niet langer, maar laat je interieur door dit dressoir opfleuren. Voor een harmonieuze sfeer in je woonkamer, overweeg het Solliden Viktor: Bescheiden en eenvouding dressoir van licht eikenhout dat perfect aansluit bij het minimalistische design van de Skavsta.