Germania Calvi Dressoir: Medium eiken met lage poten

Mijn ‘Calvi Dressoir’ review: Praktisch eiken design met Scandinavische flair. Ruime opslag & unieke stijl voor elk interieur. Shop nu!
Auteur

Liam Jansen

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Germania calvi dressoir large eiken 92000000591985090

De veelzijdigheid en de oorspronkelijkheid van eikenhout zie je duidelijk terug in het Calvi Dressoir van Medium grootte, van het merk Germania. Germania is een Scandinavisch merk, hoewel de naam dit niet doet vermoeden en heeft een breed assortiment. Het robuuste en stoere van eikenhout, samen met de eenvoud, komt samen in het Calvi Dressoir Medium. De kringen die kenmerkend zijn voor eikenhout zijn duidelijk zichtbaar.

Prijzen

Germana

Germania zorgt voor praktische, degelijke en kwalitatief goede meubelstukken, die veelzijdig zijn. Dit geldt zeker voor het Calvi medium dressoir. Van de betrouwbaarheid van de Germania kun je 100% op aan.

Het dressoir heeft poten, zodat de structuur wat opener is, maar de poten zijn kort, zodat er veel bergruimte overblijft. De poten slokken het dressoir niet op en het dressoir slokt geen ruimte op. De korte vierkante poten zorgen voor goede ondersteuning en de praktische degelijke uitstraling en nogmaals, robuust.

Eikenhout heeft zoveel voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Het is sterker en duurzamer. Het wordt niet voor niets zelfs voor tuinmeubelen gebruikt omdat het bestendig is tegen weer en wind. Toch is er van alles van te maken, in de kleinste details. Daarom is het dressoir Calvi medium mooi en praktisch tegelijk. De stijl van het dressoir valt waarschijnlijk onder landelijk, maar ook in een modern of industrieel interieur kan deze kast een aanvulling zijn. Of gewoon nieuwe basis voor een (nieuw) interieur, haal de kracht van de natuur in huis met dit prachtige eikenhout, met het uitermate levendige effect.

Indeling

De indeling van het dressoir Calvi medium is divers, voor een speels effect. Geen strak en gewoon dressoir, integendeel, echt uniek en bijzonder. Rechts bovenin een brede lade, eronder twee open schappen, aan de linkerkant boven eveneens een open schap, daaronder een kastje met een deur ervoor. Maar wie dit liever anders heeft, het dressoir kan ook in spiegelbeeld gemonteerd worden! Dan nog een ander detail: je kunt het dressoir ook ophangen aan de muur, waardoor het uiteraard een hangend dressoir wordt. Mooi, gemakkelijk en handig in gebruik.

De totale breedte van dresssoir Calvi medium is 140 cm. De hoogte is 91 cm en de diepte 41 cm. Een middelgroot dressoir inderdaad, met voldoende opberg mogelijkheden. De open schappen zorgen voor een aardige afwisseling waarin je de mooiste accessoires kunt plaatsen.

Omdat handgrepen in een ander materiaal ontsierend kunnen werken heeft het dressoir Calvi medium alleen houten handgrepen, massief, in dezelfde kleur en toch zijn ze te onderscheiden en vooral praktisch. De lade en de deurtjes zijn gemakkelijk te openen en te sluiten.

In de rechterkast zit een legplank, deze is open, zonder deur, dus twee open schappen, verticaal. In de linkerkant is een kastje, bedekt door twee deuren die toegang geven tot een kruisvormig frame die de kast in 4 gelijke delen verdeelt. Allerlei mogelijkheden om diverse voorwerpen op te bergen.

Het dressoir Calvi medium is uitermate sterk en stevig. Dankzij het massieve eikenhout, de korte maar brede pootjes, de stevige constructie is het dressoir perfect in evenwicht en kan het veel gewicht dragen.

Er zijn zelfs nog een paar grote voordelen aan deze kast. De lade is voorzien van een ‘soft-close’ systeem, de deuren van een demper, dit maakt het allemaal beter en gebruiksvriendelijker. Een ander voordeel is de wijze waarop het eikenhout is bewerkt met melamine en de randen met ABS. Dit is een vorm van kunststof, onzichtbaar, die ervoor zorgt dat het hout nauwelijks beschadigd kan worden, dat vocht of vuil niet door kan dringen en vlekken kan veroorzaken en bovendien dat het dressoir Calvi onderhoudsvriendelijk is.

Een droge stofdoek en/of een vochtige doek is voldoende om de kast schoon, mooi en stofvrij te houden.

Nogmaals, het dressoir kan in velerlei interieuren en op velerlei plaatsen. In de woonkamer is meestal de eerste keus. De mooiste asseccoires in de 3 schappen en bovenop de kast, alle zaken die je liever wegbergt kunnen in de lade en in de drie kastjes. Daarom, voor iedereen is het dressoir Calvi medium een praktische aanvulling.

Het dressoir moet zelf gemonteerd worden, maar dit zal geen problemen opleveren dankzij de goede handleidingen en het juiste materiaal. Nogmaals, het dressoir is flexibel, je kunt deze inderdaad in spiegelbeeld monteren, naar je eigen smaak!

Zo heeft het dressoir ook nog iets persoonlijks. Haal daarom de natuur in huis die tevens voor bergruimte zorgt. Voor een aanvulling op uw interieur, bekijk eens de Germania Calvi Dressoir: Medium eiken op hoge poten, een stuk dat zowel stijlvol als functioneel is. De fabrieksgarantie is 2 jaar en de periode om te ruilen of te retourneren 2 weken. Ruim voldoende dus, in alle opzichten, dat is dressoir Calvi.