Mijn Elegante opberger: Meubella’s Dressoir Lapis (2024)

Mijn ervaring met de Dressoir Lapis van Meubella: een stevige kast met een warme eiken kleur, industriële stijl en handige opbergfuncties.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

EikenDressoirs

Publicatiedatum

24 december 2023

Inleiding

Meubella dressoir lapis eiken zwart 168 cm 7aaoqgyqdwzb

De Meubella Dressoir Lapis Eiken Zwart onderscheidt zich als een stijlvol en functioneel meubelstuk, ontworpen om zowel een moderne als industriële sfeer toe te voegen aan elke woonkamer. Dit meubel meet een lengte van 168 cm en combineert praktische opbergruimte met een tijdloze esthetiek. Het is voorzien van twee deuren en drie lades, compleet met metalen handvaten en een kleurenpalet dat eikentinten met zwart vermengt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MEUBELLA Maximaal draagvermogen per plank 40 kg
Kleur Eiken , Zwart Keurmerk /
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Product hoogte 94 cm
Product diepte 40 cm Product breedte 168 cm
Verpakkingsgewicht 74 kg Open of dichte kast Dichte kast

Prijzen

Esthetische Beoordeling

Meubella dressoir lapis eiken zwart 168 cm pyylzvayqqvl

Als liefhebber van strak design en functionaliteit werd mijn aandacht meteen getrokken door de Meubella Dressoir Lapis. Dit meubelstuk combineert een industriële look met het praktische van een opbergmeubel, en vormt zo een eye-catcher in elke ruimte.

De kleurencombinatie van eiken en zwart geeft het dressoir een moderne touch die naadloos aansluit bij diverse interieurstijlen. De metalen handvaten en details zijn niet alleen stijlvol maar dragen ook bij aan de solide constructie van het dressoir.

Wat opvalt bij het dressoir Lapis is de harmonieuze mix van open en gesloten opbergruimtes, die zowel esthetisch als praktisch is:

 • Twee ruime openslaande deuren zorgen voor een verborgen opslag.

 • Drie soepel lopende lades bieden extra ruimte voor kleingoed.

 • Een open vak, handig voor het uitstallen van decoratieve voorwerpen of het plaatsen van multimedia apparatuur.

De achterzijde van de open opbergruimte is slim ontworpen met een uitsparing, waardoor kabels makkelijk weg te werken zijn. Hierdoor blijft het strakke design van de kast behouden, zonder zichtbare snoeren.

Hoewel het trekt met zijn robuustheid, mag niet onvermeld blijven dat de maximale draagkracht per plank 40 kg is. Dit is ruim voldoende voor alledaags gebruik, maar het betekent ook dat je zwaardere voorwerpen beter elders kunt stallen.

Wat enigszins teleurstellend kan zijn, is het feit dat het dressoir geen wielen bevat, wat het verplaatsen wat uitdagender maakt. Echter, dit draagt wel bij aan de stabiliteit van het meubel en voorkomt ongewenste bewegingen.

De afmetingen - een breedte van 168 cm, diepte van 40 cm en een hoogte van 94 cm - maken dat het dressoir zowel prominent aanwezig kan zijn als bescheiden genoeg om niet te overheersen in kleinere ruimtes.

Vervoer en montage kunnen wat voeten in de aarde hebben gezien het verpakkinggewicht van 74 kg, maar weet dat dit bijdraagt aan de robuustheid van het meubel. Eenmaal in elkaar gezet, kan je verwachten dat het dressoir een duurzame toevoeging aan je interieur zal zijn, met een fabrieksgarantie termijn van twee jaar als blijk van vertrouwen in de kwaliteit.

Afsluitend kan gesteld worden dat de Meubella Dressoir Lapis een stijlvolle en robuuste keuze is voor wie op zoek is naar een praktisch meubel met een industriële flair. De mix van design en functionaliteit maakt het een verrijking voor zowel de woonkamer als de slaapkamer. Een minpuntje hier en daar doet niet af aan de algehele tevredenheid die dit dressoir te bieden heeft. Met een plekje in de juiste ruimte is het duidelijk: de Lapis is een meubel om trots op te zijn.

Montage en Onderdelen

Meubella dressoir lapis eiken zwart 168 cm rllz9e61jdly

Het opbouwen van de Meubella Dressoir Lapis Eiken Zwart is een klus die met de juiste aanpak vlot en zonder te veel hoofdbrekens kan worden geklaard. De meegeleverde handleiding leidt je stapsgewijs door het montageproces, waarbij je wel zal merken dat het sorteren van de schroeven en duvels vooraf een absolute aanrader is voor een efficiënte montage. Zeker bij de rails van de lades is het essentieel om eerst de lager in het midden vast te houden, zodat je het andere deel eruit kan schuiven zonder dat je verrassingen beleeft.

Hier zijn enkele aandachtspunten bij de montage:

 • Voorbereiding: Leg alle onderdelen en het bevestigingsmateriaal overzichtelijk uit.

 • Rails monteren: Wees voorzichtig en neem de tijd om dit onderdeel correct uit te voeren.

 • Deurtjes: Doe het rustig aan om ze recht te hangen, dat voorkomt kieren.

Alles bij elkaar genomen is de opbouwtijd redelijk. Je moet er wel een middagje voor uittrekken, maar dan heb je ook wat. De kwaliteit van het materiaal is prima en het dressoir voelt robust aan wanneer het eenmaal staat. Dat robuuste komt ook tot uiting in het ontwerp: strakke lijnen gecombineerd met de industriële uitstraling van de metalen handvaten.

Wellicht dat het voor sommigen een uitdaging kan zijn om de kastdeurtjes goed afgesteld te krijgen, zodat er geen kieren tussen zitten. Maar met een beetje geduld en finesse komt dit helemaal goed. Mocht je nou echt twee linkerhanden hebben, dan is het geen schande om een handige vriend(in) of familielid om hulp te vragen.

Als je dan klaar bent en achteruit stapt, zie je dat het dressoir echt een parel in je kamer is, en dat terwijl je het zelf in elkaar hebt gezet. Het feit dat je zelf de schroevendraaier (of boormachine voor de durfalls) hebt gehanteerd, geeft toch dat extra gevoel van voldoening.

Over de bedrading uitsparing aan de achterkant van de open opbergruimte is goed nagedacht. Het maakt het mogelijk om je dressoir niet alleen te gebruiken voor het opbergen van bijvoorbeeld servies of documenten, maar ook als TV-meubel, waarbij je niet tegen een wirwar van kabels aankijkt.

Eén puntje van aandacht voor toekomstige eigenaren: het dressoir weegt 74 kg en wordt in een forse doos geleverd. Zorg dus dat je hulptroepen paraat hebt op het moment van levering, vooral als je in een appartement boven woont.

Kortom, de Meubella Dressoir Lapis is een solide meubelstuk dat je met een beetje inspanning zelf in elkaar zet. Hij oogt niet alleen mooi in je kamer, maar is ook nog eens functioneel en robuust. Een echte aanwinst als je houdt van een industriële stijl met warme eiken accenten.

Functionaliteit en Gebruiksgemak

Meubella dressoir lapis eiken zwart 168 cm gkkazbdg749d

Bij het inrichten van je leefruimte is het belangrijk dat je meubels kiest die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk. De Meubella Dressoir Lapis lijkt in eerste instantie een verstandige keuze als we kijken naar de combinatie van design en praktisch nut. Het meubelstuk heeft een flink formaat met een breedte van 168 cm, en biedt met 2 deuren en 3 lades ruim voldoende opbergmogelijkheden.

De indeling van het dressoir kan opgesomd worden als volgt:

 • Twee deuren die toegang bieden tot een afgeschermd opberggedeelte, ideaal voor het opbergen van spullen die je liever niet in het zicht hebt;

 • Drie lades die soepel open- en dichtgaan waarin je kleinere items georganiseerd kunt bewaren;

 • Open rekken aan één zijde voor de spullen die gezien mogen worden of snel bij de hand moeten zijn.

Een slim detail is de uitsparing aan de achterkant van de open vakken. Hierdoor kun je kabels van bijvoorbeeld je mediabox of spelcomputer netjes wegwerken zonder dat deze in het zicht liggen. De eiken kleur in combinatie met het zwarte metaal geeft het een stoere, industriële look die in veel interieurstijlen past.

Natuurlijk is elk meubelstuk een compromis tussen vorm en functie. Terwijl de esterhouten look warmte aan de kamer geeft, zal het wellicht niet ieders smaak bekoren, zeker wanneer je een voorkeur hebt voor een ander soort houtafwerking of een meer minimalistisch design. Daarnaast is het maximale draagvermogen van 40 kg per plank ruim voldoende voor alledaags gebruik, maar wel iets om rekening mee te houden bij het plaatsen van zeer zware voorwerpen.

Het meubel komt als een bouwpakket en moet door de koper zelf in elkaar gezet worden. Dit kan een nadeel zijn als je niet handig bent met doe-het-zelf projecten. Echter, alles wat je nodig hebt, inclusief een duidelijke handleiding, zit erbij. Dus met een beetje geduld en precisie staat je nieuwe dressoir vlot te pronken in je kamer.

Het metaal en de kleurkeuze dragen bij aan de robuustheid van het geheel. Dit is een meubelstuk dat gemaakt is om jaren mee te gaan. Het geen wielen hebben kan worden gezien als een minpunt voor mensen die graag hun inrichting veranderen of vaak verhuizen, maar het zorgt er ook voor dat het dressoir stabiel en stevig blijft staan daar waar je het nodig hebt.

Samenvattend voegt de Dressoir Lapis een combinatie van stijl en functionaliteit toe aan elk interieur. Het gebruiksgemak is goed doordacht, van de soepele lades tot de verborgen kabelmanagement opties. De industriële look kan een blikvanger zijn in je woonkamer of eetkamer. En hoewel het in elkaar zetten even tijd vergt, is dit misschien juist een leuk weekendproject. Het is een praktisch meubelstuk waar je op kunt rekenen en dat door zijn degelijkheid voorlopig een plaats zal houden in je huis.

Totale Waardebeleving

Meubella dressoir lapis eiken zwart 168 cm koogeerovzlv

Het maakt niet uit hoeveel we online shoppen, het moment dat we een nieuw meubelstuk in onze woonkamer plaatsen, blijft bijzonder. Dat was zeker het geval bij de Meubella Dressoir Lapis. Met een lengte van 168 cm en keurig uitgebalanceerde kleurencombinatie van eiken met zwart is deze dressoir een stuk waar je oog onmiddellijk naartoe trekt.

Hier wat feiten op een rijtje:

 • Het dressoir heeft een praktisch design met 2 deuren en 3 lades.

 • Er is een handige uitsparing voor bedrading aan de achterkant van het open gedeelte.

 • De combinatie van metalen handvaten en de eiken kleur geeft het een sterk industrieel karakter.

Met een maximaal draagvermogen van 40 kg per plank hoef je je geen zorgen te maken over de stevigheid. Spullen die niet dagelijks nodig zijn, kun je gemakkelijk wegstoppen achter de strakke deuren, terwijl je favoriete decoraties kunnen pronken in de open opbergvakken.

Maar het is niet allemaal goud wat er blinkt. Zoals bij veel meubels het geval is, moet ook deze kast met wat geduld in elkaar worden gezet. Montage kan een uitdaging zijn als je twee linkerhanden hebt, maar de montagehandleiding is heel duidelijk. Dit klusje is dus zeker te doen, zelfs als doe-het-zelf niet jouw tweede naam is.

Het kan zijn dat je denkt dat de kast wat robuuster had gemogen, maar laten we wel wezen, het is geen kluis maar een meubelstuk. In de praktijk blijkt het meer dan stevig genoeg om je boeken, foto’s en vakantiesouvenirs te dragen.

Wat betreft de looks van de dressoir, kan ik zeggen dat hij een echte blikvanger is. Het dressoir heeft een moderne uitstraling met een warme, huiselijke touch, iets wat het vaak goed doet in verschillende interieurs. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de industriële stijl niet voor iedereen is weggelegd, maar voor liefhebbers van dit genre is het een schot in de roos.

Praktisch? Zonder twijfel. Dit dressoir biedt voldoende opslagruimte zonder te massief te ogen. Diepte en hoogte zijn ideaal, zodat het niet een al te prominente plaats inneemt in de ruimte. Ook zonder wielen te moeten missen, blijkt dit geen punt van kritiek. Immers, eenmaal op de juiste plek, verplaats je een dressoir niet dagelijks.

Na alle overwegingen mag geconcludeerd worden dat de Meubella Dressoir Lapis een waardevolle toevoeging is voor wie op zoek is naar kwaliteit, stijl en functionaliteit. Het mag dan geen erfstuk zijn dat generaties overleeft, maar het biedt precies wat nodig is in het hedendaagse huishouden – een plek voor spullen en een lust voor het oog. Voor de geboden kwaliteit en stijl is het zeker een aankoop waar je blij van wordt. Kortom, een hoge waardebeleving voor een eerlijke prijs.