Mijn Ervaring met Tower Living’s Parma Toscana Dressoir: Elegante Opbergruimte in Eiken (2024)

Het rustiek eiken Tower Living dressoir Parma Toscana biedt elegantie en een landelijke stijl, met een draagvermogen van 100 kg per plank.
Auteur
Affiliatie
Fiena Bouwstra

EikenDressoirs

Publicatiedatum

1 januari 2024

Inleiding

Tower living dressoir parma toscana 180x50x90 cm eiken jy9xezprxl8v

Tower Living introduceert het Parma Toscana dressoir: een elegante en praktische toevoeging voor iedere inrichting. Dit meubelstuk kenmerkt zich door een strak design van rustiek eiken in een heldere witte kleur, met de afmetingen van 180 bij 50 bij 90 centimeter. Het gebruik van kwalitatief hoogstaand eikenhout en de verfijnde afwerking van het grenen frame zorgen ervoor dat dit dressoir niet alleen een blikvanger is, maar tevens een duurzame keuze voor langdurig gebruik. Met een maximaal laadvermogen van 100 kilogram per plank biedt het meubel optimale stevigheid en functionaliteit voor al uw opbergbehoeften. De stijlvolle Parma Toscana collectie, waar dit dressoir deel van uitmaakt, verrijkt uw huis met een landelijke doch moderne uitstraling.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Tower Living Maximaal draagvermogen per plank 100 kg
Kleur Wit Keurmerk N.V.T.
Fabrieksgarantie termijn 3 jaar Product hoogte 90 cm
Product diepte 50 cm Product breedte 180 cm
Verpakkingsgewicht 90 kg Open of dichte kast Dichte kast

Prijzen

Ontwerp en Materiaalkeuze

Een dressoir van rustiek eiken in witte kleur met afmetingen 180x50x90 cm

De keuze voor een dressoir is vaak gebaseerd op twee belangrijke criteria: ontwerp en materiaalkeuze. In het geval van het Tower Living dressoir Parma Toscana zijn beide aspecten zorgvuldig afgewogen om tot een verfijnd en duurzaam meubelstuk te komen. Dit meubel valt op door het gebruik van hoogwaardig rustiek eiken voor de deuren en lades, en een wit grenen frame dat licht opgeschuurd is voor een landelijk effect.

Laten we eens kijken naar de specifieke kenmerken van de materialen gebruikt in dit dressoir:

 • Rustiek Eiken: Geeft het dressoir een robuuste en natuurlijke uitstraling.

 • Wit Grenen Frame: Zorgt voor een fraai contrast en draagt bij aan de landelijke sfeer.

 • Olie Afwerking: Beschermt het eikenhout en benadrukt de natuurlijke houtstructuur.

 • Licht Opgeschuurde Details: Geven een doorleefde charme die past bij de landelijke stijl.

Een direct opvallend aspect van het Parma Toscana dressoir is de combinatie van wit met de warme tint van het eiken. Het zorgt ervoor dat het meubel fris oogt en tegelijkertijd een knus en traditioneel gevoel uitstraalt. Door deze uitstraling kan het zowel in moderne als in klassiekere interieurs een plek vinden.

De afwerking met olie is niet alleen esthetisch; het draagt ook bij aan de bescherming van het hout. Olie trekt in het hout en helpt om het te verzadigen en te beschermen tegen vuil en vocht. Dit is een voordeel omdat het de levensduur van het meubel verlengt, hoewel het enigszins regelmatig onderhoud vraagt om de afwerking mooi te houden.

De licht opgeschuurde plekken op het witte grenen, hoewel een charmant detail, kunnen voor sommigen als een nadeel gezien worden omdat het de illusie van slijtage schept. Het is echter een bewuste keuze voor een landelijke look en zorgt voor karakter in het meubelstuk. Dit kan in schril contrast staan met liefhebbers van een meer strak en uniform ontwerp, maar het is een kwestie van persoonlijke smaak.

Het formaat van het dressoir is royaal: met een breedte van 180 cm, een diepte van 50 cm en een hoogte van 90 cm biedt het zowel ruime opbergmogelijkheden als een aanzienlijke displayruimte bovenop. Het biedt daarmee een praktisch oppervlak voor zowel opbergen als decoreren.

Toch kan de grootte ook een beperking zijn in kleinere ruimtes; hoewel het meubel in veel ruimtes past, is het wel van belang om rekening te houden met de hoeveelheid beschikbare plek. Optisch kan het witte frame helpen om dit te minimaliseren, aangezien lichtere kleuren een gevoel van meer ruimte creëren.

Al met al biedt de Parma Toscana serie van Tower Living een dressoir dat met zijn doordachte ontwerp en materiaalkeuze niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog is. Het is beduidend een meubelstuk dat liefhebbers van rustieke en landelijke interieurs zal bekoren, terwijl het wellicht minder geschikt is voor degenen die de voorkeur geven aan een strakker en moderner ontwerp.

Functie en Draagvermogen

Een close-up van de licht geborstelde eikendelen afgewerkt met olie

Met een maximaal draagvermogen per plank van maar liefst 100 kg, is het Tower Living Parma Toscana Dressoir niet alleen een stijlvol meubelstuk maar ook een bijzonder praktische opbergoplossing. Bijzonder is dat dit draagvermogen ruimte biedt voor zware items, wat niet altijd vanzelfsprekend is bij andere dressoirs. Zo kun je er met gemak een uitgebreide verzameling boeken, servies of andere zwaardere decorstukken in kwijt.

De afmetingen van 180x50x90 cm bieden een royale ruimte voor opslag, zonder dat het dressoir te veel plek inneemt in de woonkamer. Dit maakt het meubel zeer geschikt voor zowel grotere huizen als meer bescheiden woonruimtes.

Laten we eens kijken naar enkele opmerkelijke kenmerken van het dressoir:

 • Royaal formaat van 180 cm breedte voor genoeg opslagruimte

 • Stevig rustiek eikenhout dat een landelijke sfeer toevoegt

 • Praktische functie dankzij robuust draagvermogen en voldoende planken

Terwijl de functionele kant van dit meubelstuk overtuigend is, moet men ook rekening houden met het gewicht van het dressoir zelf. Met een verpakkingsgewicht van 90 kg is het duidelijk dat het verplaatsen van het dressoir geen eenvoudig klusje is. Echter, dit onderstreept ook de degelijkheid en stabiliteit van het meubel.

Hoewel het dressoir geen wielen heeft, wat het verplaatsen zou vergemakkelijken, is dit veelal geen issue, gezien het feit dat meubels als deze gewoonlijk een vaste plek in de woning hebben. En met een inclusieve achterwand staat het meubel stevig en strak tegen de muur.

Het dressoir is voorzien van openslaande deuren en laden, wat het praktisch en veelzijdig in gebruik maakt. Hiermee biedt het voldoende opbergruimte met de mogelijkheid om items netjes weg te bergen en tegelijkertijd snel bij de hand te hebben.

Een puntje van kritiek zou kunnen zijn dat de opties beperkt zijn. Zo is er geen mogelijkheid om het dressoir op te hangen of uit te breiden met extra modules. Maar, als je op zoek bent naar een solide en stijlvol meubelstuk dat doet wat het moet doen zonder al te veel poespas, dan voldoet dit dressoir waarschijnlijk uitstekend aan je wensen.

Alles bij elkaar genomen bewijst het Tower Living Parma Toscana Dressoir dat functie en stijl hand in hand kunnen gaan. Het is een investering in duurzaamheid en bruikbaarheid, ongecompliceerd en solide; een meubelstuk waar je op kunt bouwen en vertrouwen. De nadelen worden ruimschoots goedgemaakt door de veelzijdigheid en de kracht van het dressoir, waardoor het een betrouwbare keuze is voor wie op zoek is naar een landelijk uitziende en tegelijk uitermate functionele opberger.

Stijl en Integratie in de Woonruimte

Een deel van het witte grenen frame dat licht opgeschuurd is voor een landelijke uitstraling

Het integreren van een stijlvol meubelstuk in de woonruimte kan een uitdagende taak zijn, maar met de Tower Living dressoir Parma Toscana wordt dit verrassend eenvoudig. Met zijn landelijke uitstraling en rustieke eikenhouten afwerking haalt dit dressoir het gevoel van natuur en warmte direct in huis. Ondanks zijn robuuste uiterlijk valt het meubel niet uit de toon in een modern interieur. De witte kleur van het grenen frame biedt namelijk een frisse touch die de harmonie met diverse woonstijlen bevordert.

Bij het inrichten van een woonruimte zijn kwaliteit en functionaliteit meestal leidend. Dit dressoir beantwoordt aan beide voorwaarden handig in één. Er is nagedacht over elk detail, van de handige indeling met zowel deuren als lades tot de licht opgeschuurde plekken die karakter toevoegen zonder overweldigend te zijn. De lijst met voordelen bestaat onder andere uit:

 • Rustiek eikenhout: geeft direct een natuurlijk en warm gevoel.

 • Ruime afmetingen: met een breedte van 180 cm biedt het ruim plaats voor persoonlijke spullen.

 • 100 kg draagvermogen: elke plank kan veel gewicht dragen, wat zorgt voor zorgeloos gebruik.

Een mogelijk minder punt zou de afmeting kunnen zijn voor degenen die klein behuisd zijn; 180 cm breedte neemt aardig wat ruimte in. Dit valt echter te relativeren door de hoeveelheid opbergruimte die het biedt, waardoor andere opbergmeubelen mogelijk overbodig worden.

Het witte grenen frame van het dressoir wordt aangevuld met subtiel geborstelde eiken delen, wat resulteert in een verfijnde balans tussen landelijk en eigentijds. Dit maakt het een stuk dat makkelijk opgenomen wordt in verschillende interieurstijlen zonder de ruimte te domineren. Waar je bij sommige meubelstukken nog eens om de kleur of stijl heen moet werken, lijkt dit dressoir zichzelf naadloos aan te passen.

Hoewel het meubel een duidelijk pluspunt is met zijn open en dichte kastgedeelte, zou je kunnen zeggen dat het ontbreken van wielen een gemis is voor diegenen die regelmatig van opstelling willen wisselen. Maar gezien de aard en gewicht van het dressoir, lijkt een vaste plek juist logisch en vormt dit in de praktijk zelden een echt probleem.

Om een dergelijk meubelstuk te bestellen kan soms voor hoofdbrekens zorgen, maar de veilige online besteloptie via Bol.com en de gratis thuislevering maken de aanschaf van dit dressoir zowel praktisch als gemakkelijk. De bijkomende driejarige garantie biedt een veilig gevoel.

Het moge duidelijk zijn dat de Tower Living Parma Toscana niet alleen een dressoir is dat stijl naar de woonruimte brengt, maar ook een doordachte keuze in termen van gebruiksgemak en sfeerbepaling. Dit kwaliteitsstuk verrijkt de ruimte zonder al te veel eisen te stellen aan de bestaande inrichting. Het laatste wat we willen, is een overdaad aan meubelen die de kamer overheersen, en daar is bij dit eiken wonder geen sprake van.

Duurzaamheid en Onderhoud

Een compleet overzicht van de parma toscana meubelcollectie in een sfeervol ingerichte kamer

Wanneer we het hebben over het Tower Living dressoir Parma Toscana, is duurzaamheid zeker een aandachtspunt. Dit solide meubelstuk, gemaakt van rustiek eiken met grenen elementen, belooft een lange levensduur en weinig onderhoud. Om jullie een beeld te geven van de duurzaamheid en het onderhoudsgemak, een checklist van duurzame punten:

 • Rustiek eiken materiaal: Stevig en robuust, kan tegen een stootje.

 • Geborstelde afwerking: Verdoezelt kleine oneffenheden en is eenvoudig schoon te houden.

 • Licht opgeschuurd grenen frame: Geeft het meubel karakter en camoufleert slijtage op subtiele wijze.

Eerlijk is eerlijk, eikenhout is een materiaal dat om een beetje aandacht vraagt. Zo nu en dan een beetje olie kan geen kwaad om het hout mooi te houden, maar dit is een koud kunstje. Wat lichtjes afstoffen, een plasje olie erop en voilà, het dressoir staat er weer als nieuw bij. Geen uren boenen, gewoon een kwestie van routine in het schoonmaakwerk.

Nou zullen sommigen misschien zeggen dat witte meubels sneller vuil tonen. Dat is waar, maar laten we niet vergeten dat de witte kleur hier juist zorgt voor een frisse uitstraling in je interieur. Het grenen frame dat hier en daar licht opgeschuurd is, helpt om niet elk vlekje meteen op te laten vallen. Een klein ongelukje hier en daar valt dus niet eens zo op.

Wat betreft duurzaamheid, de dressoir houdt met een maximaal draagvermogen van 100 kg per plank flink wat uit. Of je er nu boeken, servies of een enorme verzameling snuisterijen op kwijt wilt, dit dressoir zegt: ‘kom maar op!’. Dit geeft ook een stukje gemoedsrust; je hoeft je geen zorgen te maken of dat prachtstuk aardewerk niet te zwaar is.

Het dressoir komt met een fabrieksgarantie van 3 jaar. Dat is een teken dat de fabrikant vertrouwen heeft in het product. Kwaliteit waar je op kunt bouwen dus. Mocht er onverhoopt iets zijn, dan zit je goed met die garantie.

Ja, het meubel is zwaar, met een verpakkingsgewicht van 90 kg, wat het verplaatsen lastig maakt. Maar dit gewicht straalt ook stabiliteit uit; het staat als een huis en wankelt niet. Eenmaal neergezet, staat het ook echt goed. Is het een nadeel? Ja, maar zodra het dressoir eenmaal netjes op zijn plek staat, het gewicht heb je dan niet meer in de gaten.

Om het netjes af te ronden, eikenhouten meubels als deze zijn niet alleen stevig en onderhoudsarm, maar ook tijdloos in stijl. Dit soort meubels gaat niet alleen jaren mee, maar blijft vaak van generatie op generatie in de familie. Dat brengt eveneens een gevoel van traditie en stabiliteit met zich mee.

In het kort, het Tower Living Parma Toscana dressoir is een aanwinst voor je interieur die belooft samen met je de jaren te trotseren. Gemakkelijk in onderhoud en gebouwd om lang mee te gaan, een combinatie die je vandaag de dag niet vaak meer ziet. Het draagt bij aan een zorgeloze woonomgeving, waar je volop kan genieten van het leven zonder te veel gedoe met onderhoud.