Dressoir Monaco: Mooi meubelstuk van truffel eiken

Mijn keuze voor stijl: Dressoir Monaco van truffel eiken, dé mix van design, functie en duurzaamheid voor elk interieur. Perfecte aanwinst!
Auteur

Lucas van Dijk

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Meubella dressoir monaco truffel eiken 140 cm 550x4120

De juiste keuze maken voor een dressoir is niet altijd even gemakkelijk. Er komt veel voor kijken, de juiste maten, de juiste indeling en niet te vergeten, de buitenkant moet in het interieur passen. Dit betekent absoluut niet dat het dressoir precies hetzelfde moet zijn als de rest van het interieur, integendeel. Eikenhout is aan een kant bijzonder, aan de andere kant neutraal. Zelden is het zo dat het totaal niet past.

Prijzen

Meubella

Verdiep je daarom eens in het Dressoir Monaco. Dit is een dressoir van het bekende meubelmerk Meubella. Het is gemaakt van truffel eikenhout. Het Truffel houdt in dat het echte hout te zien is en er afwisseling van licht en donker, hoewel de verschillen niet heel groot zijn.

Eikenhout is de creme de la creme onder de houtsoorten. Mooi hout, ook sterk en gaat bijzonder lang mee. Uiteraard moet eikenhout wel goed worden onderhouden en afgewerkt. Maar daar hoeft u bij deze aanschaf geen zorgen te hebben! Het hout is hard, maar ook flexibel.

Het Dressoir Monaco is op zichzelf modern, maar past net zo goed in een landelijk interieur, zelfs in een industrieel of romantisch interieur. De kleur van het hout is niet egaal en dit zorgt tevens voor flexibiliteit, behalve dat het ook gewoon mooi is!

Functioneel

Behalve mooi, is het Dressoir Monaco ook nog eens uitermate functioneel. Drie laden in het midden, aan de beide weerszijden een kastje met een houten deur. In beide kasten is in het midden een plank bevestigd. Het gehele dressoir is in hetzelfde patroon afgewerkt. Er is dus sprake van een hang- en leggedeelte. Dit maakt dat dit dressoir voor vele diverse doeleinden geschikt is, voor de woonkamer, slaapkamer en zelfs de studeerkamer of eventueel de keuken.

De Dressoir Monaco is inderdaad 140 cm breed, nog net geen anderhalve meter, 80 cm hoog en 43 cm diep. Meet daarom vooraf zorgvuldig of dit dressoir past op de plaats waar je deze wilt zetten. De verdeling tussen de laden en de deurtjes is vrijwel evenredig, de laden in het  midden zijn even breed als de wederzijdse kastjes, tussen de 46 en 47 cm.

Er kan van alles in dit dressoir, maar er kan tevens van alles op. De plank is mooi afgewerkt en sterk, dus zware of lichte dingen, alles  kan erop. Boeken, een stellage, flessen, vazen, kandelaars en verder alles wat wenselijk is, zoals een grote zware spiegel. Dit geldt ook voor eventueel de televisie, stereo toren of andere electronische apparatuur. Een dressoir van 80  cm is er niet te hoog voor, tenminste, het ligt ook aan de televisie.

Waar dit dressoir ook staat, het zal net als de RRR haar nut bewijzen. Als deze in de slaapkamer staat, is het zeer geschikt voor ondergoed en sokken, vooral in de laden uiteraard, in de kastjes kan kleding gelegd of opgehangen worden. Een spiegel erop en dit dressoir kan tevens functioneren als kaptafel. Ook in de slaapkamer kun je televisie hebben, dan is zo’n dressoir tevens heel handig. Voor wie extra opbergruimte zoekt met een elegant design, is het Dressoir Crown: Elegant eikenhouten dressoir een prachtige aanvulling voor ieder interieur.

In de woonkamer kan er tevens van alles in bewaard worden. Bijvoorbeeld de kerstartikelen, speelgoed van de kinderen, serviesgoed, kaarsen, tafellinnen en nog veel meer. Het voordeel van laden en kasten is dat alles overzichtelijk is ingedeeld. Niet een grote lade of een grote kast, dat meestal een bron wordt van een groot rommelig geheel. Bewaren van gebruiksaanwijzingen, garantiebewijzen, de bank gegevens, alles kan keurig in de laden.

Voor de badkamer is dit dressoir absoluut niet geschikt. Er zitten geen wielen onder dit dressoir en ook geen poten. De kast gaat geheel op de grond. Daarom kan de kast alleen geplaatst worden op plaatsen waar het niet vochtig is.

Dit dressoir is uiteraard geen tafel, het kan niet zweven in de kamer. Maar deze kan helemaal in de hoek, juist omdat deze massief is en geen open ruimtes openlaat. Vanwege het mooie hout kan het ook zelfstandig tegen een muur staan, de beide zijkanten zijn net zo goed afgewerkt als de voor- en de bovenkant. Een genot om naar te kijken. Uiteraard, lampen kunnen ook bovenop dit dressoir en tevens ernaast staan.

Het hout is 100% massief en uitstekend glad afgewerkt. Een stofdoek of een vochtige doek is voldoende om deze te reinigen en te onderhouden. Uiteraard, geen water op het dressoir, alles wat water bevat, plaats het op onderzetters. Voor schade is niet veel kans, maar een onderzetter kan krassen en andere narigheden voorkomen.

De laden en kasten zijn bestemd voor regelmatig en zelfs intensief gebruikt. Open en sluiten, indien dit allemaal normaal gebeurt, zullen er jarenlang geen problemen mee zijn. De laden zijn met het beste materiaal geformeerd, de scharnieren van de kastdeurtjes zijn sterk, daarom kun je er zorgeloos gebruik van maken en talloze keren openen en sluiten. Niets is zo vervelend als een la die blijft hangen, daarom hebben wij alleen het beste materiaal in onze dressoirs.

Betaalbaar is deze ook nog, slechts enkele honderden euro’s. We wensen je vast veel plezier met Dressoir Monaco!