Het Eden Dressoir: stijlvol en functioneel eiken antraciet in de woonkamer (2024)

Het Eden dressoir combineert stijl met functie: 3 deuren, 3 lades, 222cm breed en gemaakt van duurzaam spaanplaat.
Auteur
Affiliatie
Margriet Reker

EikenDressoirs

Publicatiedatum

31 december 2023

Inleiding

Dressoir eden eiken antraciet dressoir kast eetkamer woonkamer zetelsenbedden 77nyjwdlvnvb e49n9l

Het Eden Dressoir kenmerkt zich door een strakke vormgeving en een ruime functionaliteit. Dit meubelstuk combineert een breedte van 222 cm, een hoogte van 83 cm en een diepte van 47 cm met een robuuste constructie. De drie deuren en drie lades bieden volop ruimte voor al uw benodigdheden, terwijl het sterke spaanplaat garant staat voor een lange levensduur. Voldoet aan Europese normen, het dressoir is uitgerust met een Europese keurmerk die de kwaliteit en veiligheid waarborgt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Geen merk, Maximaal draagvermogen per plank 0 kg
Kleur jesion portland/ dab artisan Materiaal Spaanplaat
Keurmerk Europees Fabrieksgarantie termijn 1 jaar
Product hoogte 83 cm Product diepte 47 cm
Product breedte 222 cm Verpakkingsgewicht 41 kg

Prijzen

Design en Esthetiek

Dressoir eden eiken antraciet dressoir kast eetkamer woonkamer zetelsenbedden b7810omvdkwo k4zj1m

Het eerste dat je opvalt aan het Dressoir Eden - Eiken Antraciet is zijn strakke design. Dit dressoir is ontegenzeggelijk een mooie toevoeging aan je interieur, of dat nu in de eetkamer of woonkamer is. De combinatie van de kleur jesion portland gemengd met de warmere toon van dab artisan geeft een smaakvol contrast dat veelzijdig genoeg is om in verschillende stijlen te passen, van modern tot meer traditioneel.

Gelukkig is dit dressoir niet alleen mooi, maar ook praktisch in design. Met drie deuren en drie lades biedt het voldoende ruimte om spullen uit het zicht te houden. Het aanblik van dit meubelstuk straalt een soort rustgevende orde uit, doordat alles een duidelijke plaats heeft.

Belangrijke kenmerken die de esthetiek ondersteunen zijn:

 • Geen schreeuwerige handvatten: het minimalistische design zorgt voor een ononderbroken, nette uitstraling.

 • Gladde oppervlakken: de spaanplaat is netjes afgewerkt voor een solide, kwalitatieve uitstraling.

 • Rustige kleurstelling: de gebruikte kleuren zijn neutraal en niet te overheersend.

Een kleinere kanttekening kan zijn dat het gebrek aan een spiegel of decoraties sommigen kan verrassen, aangezien die op de foto’s wellicht waren inbegrepen. Echter, dit biedt de koper de kans om het dressoir naar eigen smaak te personaliseren.

Qua aflevering schittert Zetelsenbedden in communicatie; je wordt keurig op de hoogte gehouden via SMS. Wel is het voor sommigen mogelijk een puntje van aandacht dat je zelf nog omhoog moet sjouwen als je niet op de begane grond woont, aangezien de levering tot de eerste drempel is.

Bij nadere inspectie van het dressoir merk je dat er aandacht is besteed aan het design en aan detail. Het heeft een eigentijdse stijl die niet lijkt te botsen met andere meubelstukken. De afmetingen zijn royaal - 222cm breed, 83cm hoog en 47cm diep - wat betekent dat dit meubelstuk een prominente aanwezigheid in de kamer heeft zonder te overheersen.

Toch, het dressoir is stevig zonder omslachtig te zijn. Het gebruik van spaanplaat houdt het enigszins licht en verplaatsbaar, ook al zijn er geen wielen aanwezig om dit proces te vergemakkelijken.

Over het geheel genomen weet het Dressoir Eden te overtuigen met zijn design. Zijn uitstraling sluit naadloos aan bij de hedendaagse trend van minimalisme gemengd met functionaliteit. Het is niet alleen een mooi stuk in je huis, maar ook een statement van je persoonlijke stijl. Natuurlijk heeft elk meubelstuk zijn beperkingen, maar dit dressoir lijkt die te minimaliseren tot ze nauwelijks het vermelden waard zijn. Kortom, een geslaagde symbiose van esthetiek en praktische toepasbaarheid.

Opbergmogelijkheden en Indeling

Dressoir eden eiken antraciet dressoir kast eetkamer woonkamer zetelsenbedden mv2mwlym14ya k4zj1m

Met het Eden Dressoir haal je een stuk efficiëntie en stijl in huis. De combinatie van drie deuren en drie lades zorgt ervoor dat je een zee van opbergruimte hebt, en dat in een meubelstuk dat in vrijwel elke moderne woonkamer past. Het is gemaakt van spaanplaat en komt in een fraaie kleur genaamd jesion portland/dab artisan, die eenvoudig te combineren is met andere meubels.

Opbergmogelijkheden en Indeling

 • Drie deuren: Achter deze deuren vind je ruimte genoeg voor grotere voorwerpen die je graag uit het zicht houdt.

 • Drie lades: Perfect voor kleinere items die je snel bij de hand wilt hebben.

 • Afmetingen: Met een breedte van 222 cm biedt dit dressoir substantiële opbergruimte zonder de ruimte te overweldigen.

Een klein nadeel is het ontbreken van verstelbare planken, wat betekent dat de indeling ietwat vastligt. Maar laten we wel wezen, een goede organisatie van tevoren maakt dat je hier nauwelijks last van zult hebben. Het dressoir biedt immers ruimte zat.

Een ander punt om te overwegen is het maximale draagvermogen. Hoewel dit niet specifiek vermeld wordt, moet je ervan uitgaan dat spaanplaat meubels minder gewicht kunnen dragen dan die van massief hout. Wees gewoon verstandig met wat je opbergt en je zult merken dat dit dressoir je trouw dient.

Aandacht voor het verpakkingsgewicht van 41 kg is van belang; het draagt bij aan het gevoel van degelijkheid eens alles is gemonteerd. Bovendien is de levering voorbeeldig; binnen 2-12 werkdagen heb je jouw Eden Dressoir in huis, en je wordt netjes telefonisch of per SMS op de hoogte gehouden.

Het dressoir komt zonder spiegel en decoraties. Dat kan als een minpunt worden gezien, maar zo krijg je wel de vrijheid om het geheel naar eigen smaak aan te kleden. Bovendien betekent dit dat je niet voor ongewenste extra’s betaalt.

Ondanks de paar kleine aandachtspunten is het Eden Dressoir een verrijking voor iedere woon- of eetkamer. Het is praktisch, ziet er goed uit en de eenvoudige montage zorgt ervoor dat je er geen dagen voor uittrekt. Het is een meubelstuk dat belooft je leven thuis zowel georganiseerder als stijlvoller te maken.

Materiaalkwaliteit en Duurzaamheid

Een drie-deurs dressoir in antraciet eiken kleur

Wanneer je een significant bedrag uitgeeft aan een meubelstuk, wil je dat het zijn waarde behoudt. Het Eden dressoir scoort hierin goed dankzij de stevige constructie van spaanplaat. Dit materiaal, geliefd bij meubelfabrikanten, biedt een goede balans tussen duurzaamheid en prijs. Het is misschien geen massief eikenhout, maar laten we wel wezen, we leven in een tijd waarin kosten-efficiëntie ook belangrijk is.

De kleur ‘jesion portland/ dab artisan’ geeft het dressoir die gewilde antracieteiken look die zowel in een modern als traditioneel interieur niet misstaat. Dat deze tint niet verloren gaat na een paar maanden gebruik, zegt iets over het afwerkingsniveau van het product. Bovendien is een spaanplaat meubel gemakkelijker in onderhoud; stof en vlekken veeg je makkelijk weg zonder dat je bang hoeft te zijn voor schade.

Nu, het dressoir wordt niet geleverd met een Europees keurmerk, wat toch een zekerheid zou bieden over de kwaliteitsstandaarden. Echter, dit doet niets af aan de stevige indruk die het meubel geeft. Ter ondersteuning van je vertrouwen in hun product bieden ze een fabrieksgarantie van 1 jaar.

Zie hier de opbouw van het dressoir:

 • Materiaal: Duurzame spanplaat met een stevige coating

 • Kleur: jesion portland/ dab artisan voor een tijdloze uitstraling

 • Afwerking: Bestand tegen alledaags gebruik en makkelijk schoon te houden

Over de afmetingen gesproken, met een breedte van 222cm, hoogte van 83cm en diepte van 47cm biedt de dressoir genoeg ruimte om je spullen te ordenen zonder dat het overdreven veel plek inneemt. Bovendien, met 3 deuren en 3 lades is er overduidelijk nagedacht over wat men nodig heeft in een functionele woon- of eetkamer.

Dat gezegd zijnde moet je er rekening mee houden dat hoewel het een dichte kast is - wat vaak voorkeur geniet om stof buiten te houden - er geen optie tot verstellen van planken is. Dit zou de veelzijdigheid van de opbergplekken ten goede komen. Toch is de bestaande indeling voor de meeste mensen meer dan genoeg om allerhande spullen netjes weg te bergen.

Voor het ophalen kun je rekenen op een duidelijke communicatie per telefoon of SMS. De levering is tot de eerste drempel en er komt één chauffeur aan te pas. Dit kan soms lastig zijn met een product van ruim 40 kilogram. Maar zolang je je hierop voorbereidt, is het te overzien.

Tot slot zijn de verpakking en montage een punt van aandacht. Door de vijf verschillende pakketten, weet je dat het wel enige tijd en inspanning zal kosten om het geheel in elkaar te zetten. Maar eenmaal opgebouwd, staat er een stuk meubilair dat jarenlang deel kan uitmaken van jouw thuis, zonder dat je je druk hoeft te maken over instabiliteit of slijtage. Het belangrijkste is dat het Eden dressoir een betrouwbare keuze is die de verwachtingen in materiaalkwaliteit en duurzaamheid waarmaakt.

Functionaliteit en Gebruiksgemak

Close-up van de drie laden van het dressoir

In de praktijk draait alles om gebruiksgemak en functionaliteit. Het Eden Dressoir misstaat zeker niet in deze categorieën. Met afmetingen van 222 cm breed, 83 cm hoog en een diepte van 47 cm biedt deze kast een ruime opbergplek zonder te dominant in de kamer te staan.

Laten we even de kenmerken op een rijtje zetten:

 • 3 deuren; toegang tot het ruime binnenste.

 • 3 lades; ideaal voor kleinere spullen.

 • Geen wielen; staat als een huis, maar is lastiger te verplaatsen.

 • Duurzaam materiaal; spaanplaat gaat lang mee.

 • Europees keurmerk; voldoet aan de normen voor veiligheid en kwaliteit.

Nu is het wel zo eerlijk om te zeggen dat het ontbreken van wielen voor sommige een minpunt kan zijn. Het verplaatsen van het dressoir wordt hierdoor een kleine workout. Maar, laten we eerlijk zijn, hoe vaak verschuif je nou een dressoir?

Het product komt met een garantietermijn van 1 jaar, wat toch een klein beetje zekerheid biedt. En de levering is redelijk vlot, variërend tussen 2 en 12 werkdagen. Toch moet je rekening houden dat je wellicht even geduld moet hebben als er onvoorziene omstandigheden optreden.

Het is natuurlijk jammer dat de afleverdatum die Bol.com geeft enkel indicatief is en dat kan voor wat verwarring zorgen. Maar, zo lang je bereikbaar bent, houdt de leverancier je netjes op de hoogte. Mocht je een sms’je missen, dan komt de levering gewoonweg later. Dit lijkt mij een fair systeem, en zo blijft het dressoir geen ongrijpbaar mysterie.

Met geen opties betekent ook dat wat je ziet is wat je krijgt. Geen gedoe met extra onderdelen die je toch niet gebruikt. Wel zo simpel! En hoewel het geen verstelbare planken heeft, is de ruimte binnen het dressoir wel zo efficiënt ingedeeld dat je een keur aan spullen gemakkelijk kwijt kunt.

De montage kan een uitdaging zijn met de 5 verschillende pakketten die je ontvangt. Maar, met een goede handleiding en een beetje doorzettingsvermogen tover je die dozen om in een fraai meubelstuk.

Hoewel ik de ontwerpkwaliteit en opbergmogelijkheden hier niet verder behandeld heb, integreert dit alles zich soepel in de gebruiksvriendelijkheid van het dressoir.

Afronden mag ik wel zeggen dat het Eden Dressoir voornamelijk een positieve aanvulling is in menig woonkamer. Ja, het heeft een paar kleine minpunten, maar in het grote geheel weegt het strakke design en de ruime opbergmogelijkheden zeker op tegen deze kleine ongemakken. Zo krijg je een stukje functionaliteit in huis dat tegelijkertijd een stijlvolle aanvulling is op je inrichting.