Germania Calvi: Klein eiken dressoir op hoge poten

Germania Calvi: Klein eiken dressoir op hoge poten

door EikenDressoirs.nl, laatst gewijzigd op 2020-05-19

Wie denkt dat eikenhout alleen donker kan zijn en niet veelzijdig is, moet eens goed naar deze kast kijken! De Germania Calvi Dressoir is licht, het is eigenlijk zelfs wild eiken. Robuust, stoer en 100% massief en natuurlijk. Hoewel Germania iets anders doet denken, is de oorsprong van dit dressoir Scandinavisch. Een compact dressoir met een trendy, hip uiterlijk waarin de kenmerken van het eikenhout duidelijk te zien zijn. Prachtige kleurverschillen, op de ombouw  maar ook in de laden en kastdeurtjes.

Model

Een elegant model, omdat het op pootjes staat die iets diagonaal zijn. Dit zorgt ervoor dat het dresssoir verre van stijf en houterig is, om het zo maar te zeggen, dat het massief en dominerend overkomt, integendeel. Dit dressoir legt nadruk op het ruimtelijke aspect en zal elke ruimte waar deze wordt geplaatst groter doen lijken, ook omdat de kleur licht is.

Kwaliteit eikenhout

Eikenhout is zoveel sterker en minder kwetsbaar dan menig andere houtsoort. Bij een aantal soorten hoef je er bijna alleen naar te kijken en dan zit er al een deuk in. Dit is bij eikenhout niet het geval. Daarom wordt het ook vaak gebruikt voor meubels, maar ook voor andere zaken zoals balken voor de stevigheid van een bouwwerk, de parketvloer en nog veel meer!

Behalve het sterke eikenhout zorgt de afwerking ervoor dat dit deze kast vrijwel onverwoestbaar is. Het is namelijk afgewerkt met melamine, een soort kunststof dat echter geen afbreuk doet aan het uiterlijk van het hout. De randen zijn eveneens goed bewerkt, namelijk met ABS een harde PVC. Daarom, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk, daarom ook geschikt voor de kinderkamer.

Ruimte

Het Calvi dressoir Small Eiken van Germania  is mooi aan de buitenkant en praktisch aan de binnenkant. Een dressoir is er immers voor bedoeld om het netjes te houden in de ruimte waarin deze is geplaatst. Orde is belangrijk en dit dressoir helpt hieraan mee. Linksboven is er een open schap, rechtsboven een lade die met behulp van het 'automatisch sluiten' systeem vanzelf dichtgaat. Mocht je het andersom willen, dan kan het ook. Je kunt deze kast namelijk ook in spiegelbeeld monteren.

Onder deze beide vakken bevinden zich deurtjes, die voorzien zijn van dempers, nog een voordeel dus. Wat het dressoir extra apart maakt en bovendien trendy zijn de houten handgrepen. Deze zijn van hetzelfde massieve hout als de kast en de poten. Echt een geheel, andersoortige handgrepen maken een dressoir soms zelfs lelijk!

In het open vak de beste spullen, papierwerk in de lade en de rest in het kastgedeelte. Deze kast heeft dus ook een hang- en leggedeelte. Textiel, servies, glazen maar ook elektronische apparatuur, kleding, ondergoed, speelgoed, vazen, dozen, voorraden, zet het maar in het dressoir. Altijd voor het oog opgeruimd en bovendien bij de hand.

Afmetingen

Het dressoir Small Eiken is precies 96 cm breed, 100 cm hoog en 41 cm diep. Juist omdat het dressoir zo handig is opgedeeld, is deze niet uitermate groot maar kan er wel veel inhoud in. De poten zijn maar kort, 15-20 cm, zodat de kast zelf een hoogte heeft tussen de 75-80 cm.

Vier diagonale en een rechte poot zorgen ervoor dat het dressoir staat als een huis. Sterker nog, de vijfde poot zorgt voor extra stabiliteit en is dus zeker geen vijfde wiel aan de wagen!

Plaatsing in interieur

Vanwege het informele karakter van het dressoir (hoeveel zijn er niet plechtig en deftig), is deze voor een hele keur aan ruimtes geschikt. Dit komt ook door de compacte maten. De (woon)keuken, de woonkamer, het zit- of eetgedeelte, de studeerkamer, maar ook de kinder- of tienerkamer of de slaapkamer.

Onderhoud

Dankzij deze afwerking is reinigen met een vochtige doek voldoende. De afwerking zorgt ervoor dat vuil, vlekken en vloeistof niet door kunnen dringen. Zo is het dressoir in alle opzichten veilig.

Levering en montage

Het dressoir Small Eiken wordt als montagepakket afgeleverd. Vrees niet, monteren is niet ingewikkeld. De duidelijke handleiding en de juiste materialen helpen hierbij. Bovendien is de opzet van het dressoir vrij eenvoudig, dit is ook de kracht. Nogmaals, monteren in spiegelbeeld is mogelijk.

Daarom, ga voor de aanschaf van dit mooie dressoir. Je heb 14 dagen de tijd om te ruilen of retourneren en bovendien 2 jaar fabrieksgarantie. Alvast veel plezier gewenst met dit mooie en unieke dressoir.

Foto's

Deel dit:

Beoordeling en specificaties

Design:
★★★★★
Stabiliteit:
★★★★★
Kwaliteit hout:
★★★★★
Ruimte:
★★★★
Materiaal:
★★★★★
Levering thuis:
Onderhoud
★★★★
Online kopen:
95
Bekijk op Bol.com
Afmetingen bxhxl96x100x41 cm
MateriaalHout
MerkGermania
KleurBruin
VoorgemonteerdNee
Geschikt voor schuine wandenNee
Met wielenNee
Fabrieksgarantie termijn2 jaar