Denver buffet dressoir: Rustiek bleek eiken

Mijn ‘Denver Buffet Dressoir’ mixt landelijke charme met praktische opbergruimte en duurzaam eikenhout voor elke woonstijl.
Auteur

Anna Jacobs

Publicatiedatum

2 oktober 2023

Inleiding

Buffet dressoir in rustieke bleke eik denver 220 cm 92000000487409640

Een dressoir hoeft helemaal niet ouderwets of oubollig te zijn, saai of uit de toon te vallen, integendeel! Het lichte dressoir Denver bewijst dat het ook anders kan. Een dressoir dat mooi en praktisch tegelijk is, uniek en zelfs vernieuwend. Eenvoud in combinatie met een gedetailleerde en fijne afwerking.

Prijzen

Deurtjes

Het dressoir Denver heeft 4 kastdeurtjes die toegang geven tot 2 kastjes, elk met een legplank. In het midden is een ladeblok bevestigd met 4 lades. Daarom bestaat het dressoir officieel uit 3 compartimenten. Genoeg bergruimte dus.

Denver heeft meerdere bijzondere en unieke details. De onder- en bovenplank net als de horintale plinten zijn van egaal hout, het dressoir zelf, de deuren en de ombouw zijn afgewerkt met verticale planken met een lichte scheiding ertussen. Een ander detail is het onderscheid tussen de laden en de deuren, met zwarte strepen, een leuk en originele afwisseling. Dan zijn er nog de kleine, zwarte metalen handgrepen die het dressoir compleet maken. De handgrepen zijn met een pin in het hout bevestigd en de twee uitsteeksels zijn gemakkelijk vast te pakken en zelfs met een hand kun je een deur of lade openen. Op de lades zijn de handgrepen horizontaal bevestigd, op de deuren verticaal.

Het dressoir staat massief op de grond, dus geen stofophopingen e.d. zoals dit het geval is bij dressoirs die licht van de grond afstaan.

Kleur

De lichte kleur is altijd innemend. Inderdaad, het heet niet voor niets ‘bleke eik’, maar dan het positieve van bleek zijn! Eikenhout is voor zoveel zaken goed, daarom wordt het ook voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt. Van het dak, pilaren, parket, vele soorten meubelen, als hout voor het frame van banken en stoelen en nog veel meer.

Daarom zit je met eikenhout sowieso goed, in welke vorm het ook gegoten zit. Eikenhout heeft de sterke combinatie van hard hout dat tevens uitstekend te bewerken is. Dit zie je zeker in het dressoir terug! De structuur van eikenhout is zo sterk dat deze veel minder gevoelig is voor krassen, deuken en putjes, veel minder dat vele andere houtsoorten. Het is niet verwonderlijk dat meubelen van eikenhout veel langer meegaan dan meubelen van elk ander hout, zelfs eeuwenlang!

Een dressoir wordt intensief gebruikt. De spullen die je liever uit het zicht houdt maar wel bij de hand wilt hebben, die berg je er in op. In principe wordt deze elke dag gebruikt, laden en deuren worden regelmatig geopend, daarom is alles ook van de allerbeste kwaliteit. De handgrepen, de scharnieren, de rails van de lades, alles gaat vele jaren mee zonder te blokkeren of slijtage te vertonen. Alles blijft volkomen soepel.

Het merk Fineliving zorgt inderdaad voor uitstekend meubilair voor elke woonruimte. Het assortiment is divers, de service en kwaliteit zijn uitstekend bij Fineliving. Als je nog nooit van dit meubelmerk hebt gehoord, dan kan het zomaar een frisse vernieuwing zijn voor je interieur.

Officieel is de stijl van het dressoir Denver landelijk, maar deze kan eventueel in een klassieke of romantische stijl ook toegevoegd worden. Zelfs modern kan ook, dankzij het natuurlijke hout en de leuke, originele details, kan werkelijk alles!

Het dressoir Denver is precies 220 cm breed. De hoogte is 92 cm en de diepte maar liefst 52 cm, vrij diep voor een dressoir. Zo ben je inderdaad verzekerd van veel bergruimte.

De ruimte waarin dressoir Denver een plaats kan krijgen moet uiteraard groot genoeg zijn. De meest logische plek is de woon- of eetkamer, of het eetgedeelte van de woonkamer. Je kunt er werkelijk van alles in opbergen, dankzij de flexibiliteit en de veelzijdigheid van het dressoir. In de lades kun je papieren zoals documenten en/of de administratie van het huishouden, bestek en nog veel meer dingen, zoals schrijfbenodigdheden, enveloppen etc.

In de kastjes kunnen de grotere en zwaardere voorwerpen uiteraard. Serviesgoed, voorraden, de vazen, kandelaren, bloempotten, textiel en nog veel meer. Maak het dressoir extra mooi door de allermooiste voorwerpen, al dan niet in combinatie met lamplicht, erop te plaatsen!

Reinigen en onderhoud kan met een licht vochtige doek, dit is voldoende. Het dressoir Denver is niet waterbestendig, dus als er vazen met water op geplaatst worden, gebruik dan een onderzetter! Maar deze kast is wel tegen van alles en nog wat bestand, dus behalve van het uitzicht genieten kun je deze naar hartelust gebruiken.

Daarom, de bestelling wordt snel geleverd en de montage is gemakkelijk, je kunt snel verder met het inruimen van het dressoir.

Bovendien heb je nog eens 14 dagen de tijd om tot andere gedachten te komen. Daarom, het dressoir Denver kan ook iets voor jouw interieur zijn!