Germania Calvi Medium: Stijlvol dressoir van eikenhout

Mijn stijlalert: Ontdek het veelzijdige, moderne Calvi Medium dressoir van eiken - dé stijlvolle opbergoplossing met Scandinavische flair.
Auteur

Finn Mulder

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Germania calvi dressoir large eiken 92000000591985090

Een dressoir hebben de meeste mensen liever niet te groot, desondanks willen ze wel graag de maximale opbergruimte. Dann zou het Calvi Derssoir Medium Eiken wel eens heel geschikt kunnen zijn. Niet bepaald een alledaags, saair dressoir, maar een die de frisse wind door je interieur laat waaien. Anders dan anders, maar daarom juist heel mooi en bijzonder.

Prijzen

Soort hout

Eikenhout is een bijzondere houtsoort, vanwege de hardheid, maar ook de bewerkelijkheid, de duurzaamheid, de nette afwerking en tegelijkertijd ook de authenticiteit van het eikenhout, wat juist in dit dressoir sterk naar voren komt. De kleur van het hout is middelbruin te noemen, maar de kringen die kenmerkend zijn voor het eikenhout, zo zie je de echtheid van de robuuste natuur.

Behalve het hout is er nog iets anders speciaal aan dit dressoir. Namelijk het feit dat er zoveel afwisseling is, lades, deurtjes en open vakken. De lades en deuren hebben allemaal dezelfde handgreep, namelijk een greepje van hetzelfde hout als de kast. Je ziet het wel, maar niet direct, dat maakt het nog interessanter!

Hoewel je het wellicht niet zou denken, Germania is een Scandinavisch merk, uit Denemarken. Scandinavische meubelen staan erom bekend eenvoudig te zijn, zonder tierlantijntjes, maar wel mooi, natuurlijk, degelijk, praktisch en uniek.

Modern

De officiële stijl waarin dit dressoir valt is feitelijk modern, maar deze kan, juist vanwege het Scandinavische aspect, ook in een landelijk interieur. Een dressoir is niet, zoals het bankstel, de toongever, het centrale punt, of hetgeen waar iedereen het eerst naar kijkt, integendeel. Maar juist het dressoir kan het extraatje zijn, of beter nog: de finishing touch. Een mooie afwisseling als aanvulling en versterking van de sfeer. Het past bij mensen die een ruime opvatting hebben en van variatie houden.

Het dressoir heeft geen korte of lange poten, helemaal geen poten dus. Deze staat massief op de grond, dus stof eronder is feitelijk uitgesloten. Echter, als je wel poten wilt, hoge of lage, dan kan dat geregeld worden. Een andere optie is om dit dressoir niet tegen de wand neer te zetten, maar om deze er tegenaan te hangen! Dat is nog eens handig, het dressoir komt nog mooier uit en neemt geen groot stuk van de kamer in. Er zijn veel mogelijkheden met het dressoir Calvi!

Laten we daarom eens ingaan op de praktische kant van het dressoir. Het is belangrijk te weten hoe hoog en breed deze is en ook wat de inhoud is. De breedte van dressoir Calvi medium is 141 cm, deze maat laat zien dat dit dressoir echt een middelmaat is. De diepte is 41 cm, zoals een gemiddeld dressoir, de hoogte is 88 cm.

Dan de indeling. Het onderste gedeelte is ingedeeld in 3 delen. Twee delen met een deurtje, kastjes dus, de evengrote ruimte ernaast is open. Het bovenste gedeelte heeft links een open vak, precies zo breed als het ene deurtje, de andere twee gedeeltes bevat een brede lade. Deze is dus net zo breed als het andere kastdeurtje en het open vak. Nogmaals, met handgrepen van massief hout, puur natuur. Voor wie houdt van eenheid in design, zou het FYN Naila: Scandinavisch design dressoir van eikenhout in wit goed kunnen complementeren met zijn strakke lijnen en natuurlijke uitstraling.

Het dressoir Calvi Medium is een dressoir waar je veel kanten mee op kunt. Deze kan uiteraard in de woonkamer. Een brede lade voor de huishoudelijke administratie en niet te vergeten, documenten die bij de hand moeten blijven. In de eetkamer of het eetgedeelte kan er uiteraard bestek worden opgeborgen in de brede lade.

Serviesgoed of andere zwaardere voorwerpen, zoals vazen, schalen, bloempotten etc. kunnen in het kastje, afgedekt door twee deuren. In het open vak naast de lade en het vak naast het kastje kun je de mooiste voorwerpen neerleggen of -zetten. De servetten en/of tafekleed in het vakje naast de lade, de mooiste serviesdelen, glazen of andere zaken die gezien mogen worden. Echter, er is geen deur, ook geen glazen deur, dus het blijft wel breekbaar!

Opgehangen kan deze ook in de keuken, maar wel op een niet vochtige plaats. In de slaapkamer kan deze uiteraard ook een mooie aanvulling zijn en functioneel.

Op het dressoir kan er uiteraard van allerlei decoratie materiaal gelegd worden. Een kandelaar bijvoorbeeld, net als een mooie lamp, een vaast, een mand en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen.

Het onderhoud is eenvoudig, dankzij het eikenhout. Het hout is van nature waterdicht, niet gevoelig voor krassen, dus een droge stofdoek of een vochtige doek is voldoende. Mocht je meer bescherming willen, kies dan voor het juiste materiaal.

Daarom, het Dressoir Calvi Medium van Germania kan zomaar iets voor jou zijn. Als er een bewijst dat een dressoir niet klassiek, oubollig of ouderwets hoeft te zijn, is het deze wel!