Dressoir Festa: Sterk eikenhout met veel ruimte

Mijn Dressoir Festa: robuust eiken met zeeën van opbergruimte. Stijlvol, tijdloos en een must-have voor elk interieur. Ontdek de charme!
Auteur

Eva Willems

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Dressoir festa 215cm eiken 92000000599602890

Als er een dressoir bewijst dat een dressoir bijzonder mooi, uniek en praktisch kan zijn met veel bergruimte, dan is het Dressoir Festa. De naam Festa is er niet voor niets, het is werkelijk een feest om deze in huis te hebben. In de woonkamer of in de (grotere) slaapkamer zorgt deze behalve voor veel opbergruimte ook voor een warme huiselijke sfeer. Dressoir Festa toont de veelzijdigheid van het meubelmerk Meubella. Weer anders dan al het andere en gemakkelijk te combineren met andere Festa meubels, maar ook met Misty. Of andere mogelijkheden, eikenhout is natuurlijk dus combineren kan volop.

Prijzen

Kwaliteit eikenhout

Het hout is van het sterke, oerdegelijke en mooie eikenhout, daarom is de kast niet gevoelig voor beschadigingen zoals krassen of deuken. Het bijzondere van eikenhout is, dat zelfs generaties mee kan gaan, zo hard is het, toch is het uitstekend bewerkbaar. Deze bewerkbaarheid zien we terug in het dressoir Festa.

Ruimte

Dressoir festa 215cm eiken 9200000059960289_12

Het dressoir is laag en breed, daarom kan er veel in en op het dressoir geplaatst worden. Het dressoir is dicht, er zijn geen open schappen. Dressoir Festa heeft aan de voorkant vier deuren, waarin de kracht en pracht van het eikenhout naar voren komt. De wederzijdse zijplanken zijn langer dan de rest van het dressoir, hierdoor wordt het dressoir iets van de grond getild. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect maar omdat de poten relatief kort zijn kost het geen bergruimte.  Het meest unieke aspect van het dressoir Festa is de afwering van de deuren, deze is heel speciaal, dit maakt het dressoir anders dan alle anderen.

Kasten en deuren

Festa heeft vier deuren die toegang geven tot twee brede kasten. Deze deuren hebben houten vlakken aan de voorzijde, 3 rechthoekige verticale hoeken per deur, dus twaalf in totaal. Deze vlakken laten zowel de donkere als lichte punten van het eikenhout zien. Hierdoor lijkt het bijna truffel eiken te zijn, maar dat is het toch niet, maar het is niet minder mooi. De karakteristieke eigenschappen van het eikenhout komen helemaal boven dankzij deze afwerking. Door de afwisseling in licht en donker, de duidelijk zichtbare donkere strepen en natuurlijk de vlakken is het dressoir van het genre landelijk, omdat de zichtbare structuur het robuust maakt.

Wat ook uniek is zijn de houten handgrepen. Deze zijn in hetzelfde hout, wat uitzonderlijk is voor dressoirs. Deze zijn groot en van hetzelfde materiaal, dezelfde structuur. Enerzijds zijn vormen ze een geheel met het dressoir, maar toch zijn ze duidelijk te onderscheiden. Dit maakt het geheel nog mooier en robuuster. Behalve in een landelijk kan het dressoir ook in een modern interieur of zelfs industrieel.

Afmetingen

Dressoir festa 215cm eiken 9200000059960289_23

Dan is het goed om in te gaan op het praktische aspect van het dressoir. Het is 215 cm breed, ruim twee meter dus. 85 cm hoog en 47 cm diep. Alleen al aan deze maten zie je dat dressoir Festa behoorlijk ruim is en je kunt er inderdaad veel in kwijt!

Vier deuren, toch zijn er maar twee kasten. Dit vergroot de gebruiksmogelijkheid. Geen getut in kleine vakken, laden die niet meer dicht of open kunnen etc. Eenvoudig de deuren openen en je hebt twee flinke, ruime en praktische kasten. Twee legplanken zorgen voor vier grote schappen. Bedenk eens wat je er allemaal in kwijt kunt!

In interieur

Het dressoir is een prima aanvulling in de woonkamer. Er kan van alles in, zware en grote dingen zoals de voorraad vazen, serviesgoed, schalen, gereedschap, mappen met de administratie en vele andere voorwerpen die wel uit het zicht moeten blijven, maar ook bij de hand moeten worden gehouden.

Op en bij het dressoir kan er ook van alles worden geplaatst. Zoals een of meerdere schemerlampen, kleine erop en grote ernaast. De mooiste spullen kunnen op het dressoir, de minder mooie of de prive zaken kunnen erin. Wat zal dit een hoop rommel schelen. Ook speelgoed van de kinderen kan erin. Voor een moderne en stijlvolle opslagoptie die past bij elk interieur, bekijk eens het Tulsa dressoir: uniek, donkergrijs eiken.

Dit dressoir kan tevens in de grotere slaapkamer. Met een spiegel of een televisie erop, is er ook flink wat ruimte om veel op te bergen, artikelen van de slaapkamer zoals kleding, ondergoed en beddenlakens, maar tevens andere privé zaken die ook buiten bereik van de kinderen en anderen moeten blijven.

Montage en garantie

Dressoir festa 215cm eiken 92000000599602891

Het dressoir Festa moet zelf gemonteerd worden. Na bestelling wordt deze binnen hoogstens enkele werkdagen afgeleverd in drie delen. Monteren hoeft dankzij de handleiding en de ruim voldoende materialen geen enkel probleem te zijn. Zo kun je genieten van je mooie kast en de extra bergruimte. Bovendien is de garantieperiode ruim, namelijk 3 jaar.

Onderhoud

Het onderhoud is eenvoudig, de afgewerkte spaanplaat heeft alleen een droge stofdoek of een vochtige doek nodig. Een mooi dressoir, betaalbaar en het brengt veel gemak met zich mee. Voor wie zijn woonkamer wil opfleuren met een stijlvol meubelstuk, is het Dressoir Crown: Elegant eikenhouten dressoir zeker het bekijken waard.