Germania Calvi Dressoir Low: Eiken met Hoge Poten

Mijn keuze voor stijl: de Germania Calvi dressoir in eiken - chique uitstraling, duurzaam hout en volop opbergruimte! Perfect voor elk interieur.
Auteur

Emma de Vries

Publicatiedatum

2 maart 2023

Inleiding

Germania calvi dressoir low eiken 92000000591984990

Een dressoir kun je als een noodzakelijk kwaad beschouwen, maar ook als een verfrissing van het interieur. Als je voor het dressoir Calvi kiest, kan dit laatste weleens aan de orde zijn. Bovendien heb je ook meteen een veelheid aan bergruimte en kun je je spullen ordentelijk kwijt.

Een dressoir is een ‘bijzaak’ in de woonkamer of elke andere ruimte, het is niet het centrum van het interieur, maar absoluut wel de finishing touch! Het Calvi dressoir van het merk Germania in Low Eiken is anders dan al het andere en juist daarom zo verfrissend.

Echt eikenhout, waarvan het robuuste karakter nog is terug te zien, is het enige materiaal waarvan het dressoir is gefabriceerd. De poten, de handgrepen en de planken, alles is van hout. De middeldonkere kleur van het hout en de originele kringen vertegenwoordigen de natuur in je huis.

De korte poten maken het geheel elegant, ook omdat ze enigszins uiteeen staan. Door de afwisseling van een lade, enkele open vakken en twee vakken met deurtjes is het dressor uniek en zorgt het voor de nodige variatie. Een echte speelse stijl, de Calvi bewijst dat een dressoir niet saai of oubollig hoeft te zijn.

Prijzen

Stijl en combineren

De stijl wordt design genoemd, dat kan van alles betekenen. Het dressoir kan prima passen in een interieur met landelijke stijl, maar ook in een modern huishouden. Eventueel in andere stijlen, dat ligt aan de smaak of wellicht wil je gaan voor een verandering in het huidige interieur. Het is prima om je woonkamer in te richten met soortgelijk hout, het is altijd mooi, uniek en duurzaam. De kleur eiken/grijs maakt het gemakkelijk om te matchen met andere kleuren. Omdat de Calvi middeldonker is, kan deze tegen een lichte maar ook donkere achtergrond. Het is wel aan te bevelen dat de achtergrond niet (te) bont is, dit oogt weer vermoeiend.

Eikenhout

Germania calvi dressoir low eiken 9200000059198499_22

Eikenhout heeft zoveel voordelen, dat eigenlijk alles ervan gemaakt moet zijn. Het kent variatie, het is waterdicht, duurzaam en sterk, niet in de laatste plaats bijzonder mooi. Met het eikenhout haal je de natuur in huis, letterlijk en figuurlijk. Eikenhout wordt voor zoveel zaken gebruikt dat het niet moeilijk is om je hele woninginrichting eruit te laten bestaan.

Germania

Hoewel de naam het niet doet vermoeden, is het meubelmerk Scandinavisch. Dit is wel terug te zien in de stijl van de meubelen, met eenvoudige strakke lijnen en de kracht van de natuur erin. Ook de praktische in- en onderverdeling is ook typerend voor het Scandinavische, net als het luchtige karakter.

Indeling

Germania calvi dressoir low eiken 9200000059198499_33

Het dressoir is breed biedt deze veel opbergruimte, weliswaar niet voor grote artikelen, maar voor veel zaken die niet groot zijn, die je bij de hand wilt houden. Feitelijk is het dressoir Calvi een dubbel dressoir, met 4 kolommen in totaal.

De mooiste of netste spullen kunnen uiteraard in de open vakken, 4 in totaal. 2 zijn horizontaal aan de linkerkant bovenin, 2 verticaal aan de rechterkant onderin. De bovenkant van het rechtse gedeelte heeft een brede lade. Aan de linkerkant bevinden zich twee kastruimtes met elk een deurtje, naar elkaar toe geopend, zodat het linkergedeelte een geheel is met de twee open vakken erboven. Aan de rechterkant zit naast de 2 open vakken een kastje met deur.

De handgrepen van de laden en deuren zijn allemaal van hetzelfde eikenhout, een perfecte match. Bovendien zijn de vakken achter de deuren ook nog verdeeld door een legplank. Als je de lade en de deurtjes opendoet zie je dat alle vakken vrijwel even groot zijn. Zo kun je de gewenste voorwerpen op gesorteerde wijze opbergen.

Een belangrijk detail is dat de deuren met een soft-close systeem zijn uitgerust en de lade met een self-closing systeem. Daarom is deze niet alleen mooi en handig in gebruik, maar ook nog eens bijzonder praktisch.

Stabiliteit

De 4 poten in de  hoeken, van massief eikenhout en de ene die recht in het midden staat, houden het dressoir overeind en in evenwicht, hoe zwaar deze ook belast wordt. Je kunt kiezen voor korte of lange poten, zodat het dressoir net zo hoog wordt als je wilt!

Afmetingen

Germania calvi dressoir low eiken 9200000059198499_44

Een dressoir moet voldoende ruimte hebben, ook moet er ruimte zijn om de deuren en lade te openen. Inderdaad is de Calvi lekker breed, 187 cm, 79 cm hoog en 41 cm diep. Een normale hoogte en diepte, geen bijzonderheden aan dit dressoir.

Aanschaf en onderhoud

Met de goede handleiding en bijgeleverde materialen hoeft het monteren van dit dressoir geen tijdrovend en lastig karwei te zijn, integendeel. Omdat het dressoir voorzien is van een melamine afwerking is onderhoud geen probleem, afnemen met een vochtige doek is voldoende. Vocht en vuil kunnen daarom niet doordringen in het hout. De randen zijn ook extra stevig gemaakt, met ABS. Zo weet je zeker dat je een mooi, praktisch maar ook duurzaam dressoir hebt. De garantieperiode is 2 jaar, ruim voldoende.

Hopelijk plaats je dit dressoir snel in je woon- of slaapkamer. In de eetkamer kan deze ook uitstekend staan. Het servies, het bestek en het tafel textiel, alles kan in het dressoir Calvi.