Mijn Stijlvolle Opbergoplossing: De RUBIN RKSZ160 Dressoir Review (2023)

Het RUBIN RKSZ160 Dressoir combineert Scandinavisch design met functionaliteit. Perfecte match voor jouw interieur.
Auteur
Affiliatie
Marleen Brandsma

EikenDressoirs

Publicatiedatum

9 december 2023

Inleiding

Dressoir commode kast 2 deuren + 3 lades hoogte: 83 cm breedte: 160 cm diepte: 40 cm rubin rksz160 (riviera eiken+wit) m8zyd8razz19 jz9yqzy

Een dressoir dat gezien mag worden: dat is de RUBIN RKSZ160. Dit meubel is meer dan alleen een plek om je spullen op te bergen. Het heeft een look die in veel huishoudens niet misstaat. In deze recensie gaan we het hebben over de ins en outs van dit stukje interieur. Is het de moeite waard? We houden het simpel en gaan het voor je uitzoeken.

Ontwerp en Stijl De RUBIN RKSZ160 Dressoir springt in het oog … [uitgebreide recensie zoals boven gegeven] ..

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk InspireME Maximaal draagvermogen per plank 5 kg
Kleur Riviera eiken+Wit Keurmerk ISO 9001, ISO 14001, ISO 14001, ISO 50001, FSC ®, PEFC™
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Product hoogte 83 cm
Product diepte 40 cm Product breedte 160 cm
Gewicht 0 kg Open of dichte kast Dichte kast
Inclusief achterwand Ja Met wielen Nee

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Dressoir  commode  kast  2 deuren + 3 lades  hoogte: 83 cm breedte: 160 cm diepte: 40 cm  rubin rksz160  (riviera eiken+wit) 1 Dressoir  commode  kast  2 deuren + 3 lades  hoogte: 83 cm breedte: 160 cm diepte: 40 cm  rubin rksz160  (riviera eiken+wit) 3 Dressoir  commode  kast  2 deuren + 3 lades  hoogte: 83 cm breedte: 160 cm diepte: 40 cm  rubin rksz160  (riviera eiken+wit) 2

Ontwerp en Stijl

Dressoir commode kast 2 deuren + 3 lades hoogte: 83 cm breedte: 160 cm diepte: 40 cm rubin rksz160 (riviera eiken+wit) 2

De RUBIN RKSZ160 Dressoir springt in het oog als een stijlvol meubelstuk dat een moderne, Scandinavische flair aan je woonruimte toevoegt. Met zijn strakke lijnen en de elegante combinatie van Riviera eiken en witte kleuren biedt het niet alleen een aangename esthetiek, maar ook een goed georganiseerde opbergoplossing.

Wat direct opvalt zijn de volgende designaspecten van het dressoir:

 • Modern design in de Scandinavische stijl

 • Hoogwaardig afgewerkte randen met ABS fineer

 • Stijlvolle sierstrip van MDF-plaat

 • Stevige houten poten, die 20 cm hoog zijn en het geheel een zwevend karakter geven

 • Stil deursluitsysteem en een soepel lade uittreksysteem

Deze kenmerken zorgen ervoor dat het meubel niet alleen een lust is voor het oog, maar ook praktisch is in dagelijks gebruik. Stijl en functionaliteit gaan hier hand in hand.

Het meubel heeft een prima formaat, met een hoogte van 83 cm, breedte van 160 cm en een diepte van 40 cm, waardoor het zich makkelijk laat plaatsen in verschillende soorten ruimtes, of je nu een grote woonkamer hebt of een compact appartement. De diverse opbergmogelijkheden, waaronder twee deuren en drie lades, bieden ruimte voor allerlei zaken, van servies tot administratie.

Natuurlijk zijn er ook kleinere aandachtspunten. Het maximale draagvermogen van 5 kg per plank kan als beperkend gezien worden, vooral als je van plan bent om zwaardere items in het dressoir te plaatsen. Aan de andere kant zorgt deze limiet ook voor behoud van de constructie en vormt het een herinnering dat dit meubelstuk bedoeld is voor lichtere woonaccessoires.

De kleurstelling in Riviera eiken gecombineerd met wit is tijdloos en kan gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende interieurstijlen. Echter, kleuren en stijlen zijn persoonlijk, en de optie voor andere kleurcombinaties zou welkom zijn voor degenen die op zoek zijn naar een perfecte match met hun huidige interieurdesign.

Toch is het duidelijk dat de InspireME merk goed heeft nagedacht over het ontwerp van dit dressoir. De stijl is duidelijk gericht op liefhebbers van een design uitstraling, maar blijft toch laagdrempelig genoeg om een breed publiek aan te spreken.

Met zijn strakke uitvoering, zwevende impressie door de houten poten en de zachte sluitingsmechanismen belichaamt dit dressoir de moderne woning waarin vorm en functie synchroon lopen. De afwerking van hoge kwaliteit en de gedachte aan dagelijks gebruik - zoals blijkt uit de praktische indeling - maken het een alleskunner voor wie zijn woonkamer of eetkamer wil verrijken met een stukje eigentijdse kunst dat tegelijkertijd een nuttige functie vervult.

Kleinere minpunten zijn relatief en vervagen bij het overwegen van de algemene uitmuntendheid van zowel ontwerp als stijl. Het RUBIN RKSZ160 Dressoir brengt een frisse wind in huis die zowel de esthetische waarde als het opberggemak ten goede komt.

Opbouw en Materiaalkeuze

Dressoir commode kast 2 deuren + 3 lades hoogte: 83 cm breedte: 160 cm diepte: 40 cm rubin rksz160 (riviera eiken+wit) 3

De RUBIN RKSZ160 Dressoir combineert praktisch nut met een strakke uitstraling. Deze kast, gekenmerkt door zijn Scandinavisch design, biedt een moderne twist aan elk interieur. Met afmetingen van 83 cm hoog, 160 cm breed en 40 cm diep, is het een dressoir dat zowel ruimte biedt als ruimte schept.

Bij het uitpakken valt direct de kwaliteit van de materialen op. Het dressoir is vervaardigd uit 16 mm dik spaanplaat, wat zorgt voor stevigheid zonder daarbij te zwaar te worden. De randen zijn netjes afgewerkt met ABS fineer, wat de kast een verzorgde uitstraling geeft. Echter, spaanplaat blijft een materiaal dat gevoelig is voor vocht en stoten, iets om in het dagelijks gebruik rekening mee te houden.

Belangrijke kenmerken van het materiaal:

 • Spaanplaat: Stevig, maar minder robuust dan massief hout.

 • ABS fineer: Geeft een strakke afwerking en verbetert de duurzaamheid.

 • MDF-sierstrip: Voegt een stijlvolle noot toe en maskeert naden.

De houten poten, elk 20 cm hoog, verhogen niet alleen het meubel, maar garanderen ook een stabiele positie op de vloer. Het onopvallende doch slimme stille deursluitsysteem zorgt dat, zelfs in de stille uurtjes, de rust in huis niet verstoord wordt door klapperende deurtjes.

De lade uittreksysteem werkt soepel, waardoor je eenvoudig bij je spullen kunt zonder dat het aanvoelt als een workout. Met twee deuren en drie lades lijkt de opbergruimte op het eerste gezicht royaal. Toch zou een iets hoger draagvermogen dan de gestelde 5 kg per plank meer flexibiliteit in opbergmogelijkheden bieden.

De kleurstelling van Riviera eiken gecombineerd met wit draagt bij aan de frisse look van dit meubelstuk. Het is een kleurenschema dat zich moeiteloos voegt naar diverse interieurstijlen. Een klein minpunt is dat lichte kleuren zoals wit iets besmettelijker zijn, maar dit is eenvoudig te ondervangen met regelmatige schoonmaak.

Wat betreft het opbouwen, het proces is rechtlijnig met een duidelijke handleiding. Elke stap is zodanig uitgewerkt dat het zelfs voor de niet-klusser te doen is. Wel is het een klus die je best met twee personen kunt uitvoeren, gezien de grootte van sommige panelen.

De kwaliteitskeurmerken ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, FSC® en PEFC™ geven een gevoel van vertrouwen. Ze bevestigen dat dit product niet alleen aan kwaliteitseisen voldoet, maar ook op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd.

Het is een wezenlijk onderdeel van de inrichting dat met zijn twee jaar garantie een geruststellend gevoel geeft. Hoewel de uitsluiting van levering aan de Waddeneilanden wellicht voor sommigen een teleurstelling kan zijn, wordt er voor het overige met een professionele bezorgservice gewerkt. Het meubel wordt netjes in de kamer van voorkeur geplaatst, waardoor je direct kunt beginnen met het inrichten.

Met een gewicht dat verrassend licht is, kan het wel betekenen dat de kast iets kunnen verschuiven als er zwaardere items in of op worden geplaatst. Echter, in de meeste gevallen zou dit geen probleem moeten vormen.

Samenvattend, de RUBIN RKSZ160 is een functionele aanwinst met een design dat past in het moderne huis. De opbouw vereist een beetje tijd, maar het resultaat is een dressoir dat mooi oogt en je woonruimte verrijk. Het kan kleine verbeterpunten hebben, maar de positieve kenmerken overheersen en maken het een waardevolle keuze voor wie zijn interieur een elegante opbergoplossing wil geven.

Functionaliteit en Gebruiksgemak

Dressoir commode kast 2 deuren + 3 lades hoogte: 83 cm breedte: 160 cm diepte: 40 cm rubin rksz160 (riviera eiken+wit) 4

Wanneer het aankomt op de combinatie van functionaliteit en gebruiksgemak, blinkt het RUBIN RKSZ160 Dressoir uit. De mix van twee deuren en drie lades zorgt voor een variëteit aan opbergmogelijkheden waardoor dit meubelstuk niet alleen oogstrelend is, maar ook heel praktisch.

De indeling van het dressoir maakt het geschikt voor verschillende opbergdoeleinden:

 • Deuren: Ideaal voor grote, niet alledaagse items.

 • Lades: Perfect voor kleinere benodigdheden die je snel wilt kunnen pakken.

 • Hoogte van poten: Met 20 cm ruimte is er ook ruimte voor spullen onder het meubel.

Het stille deursluitsysteem is een detail dat elke gebruiker kan waarderen; deuren die zacht en zonder geluid sluiten, dragen bij aan een rustgevende atmosfeer in huis. Ook het lade uittreksysteem maakt het in- en uitruimen van items moeiteloos. De poten zorgen niet alleen voor een Scandinavische look, maar maken ook schoonmaken onder het dressoir eenvoudig.

Een puntje van overweging is dat het maximale draagvermogen van 5 kg per plank niet bijzonder veel is. Echter, voor de meeste alledaagse zaken moet dit ruim voldoende zijn. Het meubel is niet bedoeld als boekenkast of voor extreem zware voorwerpen, het is vooral een stijlvolle oplossing voor het opbergen van uw benodigde spullen.

Het dressoir wordt geleverd met een gratis professionele levering en dat is een waar pluspunt. De aanpak van het toesturen van een e-mail voorafgaande aan de levering geeft de koper een gevoel van controle en professionaliteit. Alhoewel het jammer is dat de Waddeneilanden uitgesloten worden, tenzij de extra kosten worden vergoed, is dit begrijpelijk vanuit logistiek oogpunt.

Het ontbreken van wielen zou gezien kunnen worden als een minpunt voor diegenen die vaak meubels willen verplaatsen. Maar voor degenen die een stabiel en vast meubel willen, biedt dit juist stabiliteit en een solide uitstraling.

De kleurcombinatie van Riviera eiken en wit past bijna in elk interieur en vormt een neutrale basis voor diverse stijlen. Belangrijk is dat het design niet alleen mooi is maar ook handig in gebruik. Het dressoir staat op een prettige hoogte en de open of dichte kast-optie geeft flexibiliteit in hoe men het wil gebruiken. Of het nu gaat om het tentoonstellen van mooie accessoires of het juist opbergen van alledaagse spullen, de RUBIN RKSZ160 is aanpasbaar aan uw behoeften.

In de praktijk kunnen we zeggen dat de RUBIN RKSZ160 een solide keuze is voor wie op zoek is naar een stijlvolle en functionele opbergoplossing. Terwijl de gebruiker misschien eerst zal vallen voor het strakke design, zal het gebruiksgemak hem of haar pas echt overtuigen van de waarde van dit meubel. Zonder enige poespas biedt dit dressoir wat het belooft: een geordend huis met een vleugje design.

Duurzaamheid en Garantie

Close-up van het riviera eikenhouten patroon en witte oppervlak van het dressoir

In de zoektocht naar een harmonieus thuis is het van belang om niet alleen op esthetiek te letten, maar ook op de levensduur en de zekerheid die een meubelstuk biedt. Daarom moeten we het hebben over de duurzaamheid en garantie van het RUBIN RKSZ160 dressoir.

Eerst de feiten op een rijtje:

 • De dressoir is gemaakt van 16 mm dik spaanplaat.

 • Randen zijn afgewerkt met een ABS fineer.

 • De leverancier biedt een garantie van twee jaar.

De duurzaamheid van het meubel ligt in lijn met de moderne vraag naar betaalbare kwaliteit. Met zijn robuuste constructie en fijne afwerking van de randen, toont het dressoir aan dat een chique uitstraling niet ten koste hoeft te gaan van stevigheid. Het keurmerk waar het meubelstuk op prat gaat, waaronder ISO 9001, ISO 14001, en ISO 50001, spreekt boekdelen over de toewijding aan kwaliteitsmanagement en milieubewustzijn. Tevens het FSC® en PEFC™ label zorgen ervoor dat je ook met een gerust hart kiest voor een product waarbij over de hout herkomst is nagedacht.

Kijken we echter met een scherpe blik, dan zien we dat een maximaal draagvermogen van 5 kg per plank wellicht wat aan de lage kant kan zijn voor een doorwinterde boekenverzamelaar of liefhebber van zwaardere decorstukken. Maar, voor de gemiddelde gebruiker zal dit geen dealbreaker zijn en biedt het genoeg stevigheid voor dagelijks gebruik.

De twee jaar garantie is wat je tegenwoordig kan verwachten bij dergelijke meubels. Dit geeft de consument een veilig gevoel. Mocht er zich binnen dit termijn een kwestie voordoen, dan kan je vertrouwen op de service en ondersteuning van InspireME. Dit is niet wereldschokkend, maar zeker een fijn idee.

Dan nog een woordje over de kleur; het Riviera eiken gecombineerd met wit past binnen een neutraal kleurenpalet en laat zich gemakkelijk integreren in diverse interieurstijlen. Hiermee maak je dus een veilige keuze die lange tijd mooi zal blijven binnen je woonsituatie.

Het ontbreken van wieltjes onder het meubel kan als een minpunt worden beschouwd, vooral wanneer je graag de indeling van je kamer wijzigt. Maar, eerlijk, hoe vaak verplaats je nu eenmaal een dressoir? De stevige houten poten bieden een solide basis die lichte oneffenheden in de vloer met gemak opvangen.

Alles bij elkaar genomen levert het RUBIN RKSZ160 dressoir een solide performance als het gaat om duurzaamheid en garantie. Het is een meubelstuk met een frisse, moderne uitstraling die toch op een degelijke bouw kan rekenen en bijdraagt aan milieubewust wonen. Met dit dressoir haal je een partner in huis die zorgt voor een stijlvolle opbergoplossing, zolang je maar binnen de grenzen van zijn kunnen blijft. Want laten we wel wezen: een dressoir is een vriend voor het leven, of toch zeker voor de komende jaren.