Dressoir Carmani: Prachtig licht eiken in het grijs

Mijn Dressoir Carmani review: stijlvol licht eiken meubelstuk, praktisch met 6 laden, past in elk interieur. Eenvoudig te monteren, betaalbaar en veelzijdig.
Auteur

Liam Jansen

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Dressoir carmani licht eiken grijs 125 cm 6 lades 92000000630271480

Het gevarieerde aanbod van het merk Meubella toont zich ook in het dressoir Carmani. Het dressoir Carmani toont het echte hout, op charmante wijze die uiteraard iets toont van de Zuideuropese stijl. Dit dressoir is lichtgrijs, hetgeen enerzijds netjes is, aan de andere kant ook informeel. Daarom past juist dit dressoir op vele plaatsen. Het is bijzonder praktisch dat de indeling alleen uit laden bestaat, ruime en diepe laden. Met de mooie handgrepen is het design ook bijzonder mooi. Voor wie interesse heeft in een vergelijkbare stijl met een iets andere uitstraling, is het Dressoir Mira: een grijs lichteiken dressoir van Meubella eveneens een uitstekende keuze.

Prijzen

Stijl

Deze commode houdt qua stijl net als de RRR het midden tussen klassiek en modern. Aan beide zijden zijn drie laden, dus zes in totaal. De vier bovenste laden zijn in lichtgrijze kleur met een duidelijk houten profiel. Deze zijn ook van dezelfde maat allemaal. De twee onderste laden zijn hoger en deze zijn afgewerkt met donkere spaanplaten, ter verfraaiing en ook voor het onderscheid. De ombouw is helemaal hetzelfde als de vier bovenste laden, lichtgrijs en houtkleur. Omdat de kleur en het voorkomen zo natuurlijk is, is het gemakkelijk om deze met veel diverse andere kleuren, materialen en soorten meubelen te combineren.

Het lichte grijs en de houtkleur zorgen voor een warm effect wat altijd overal welkom is. Doordat het mat is en niet glanzend, is een stoflaag niet of nauwelijks te zien.

Dit is een mooi dressoir, van top tot teen. Een prachtige ombouw waarin het houtpatroon duidelijk zichtbaar is, de zijkanten zijn ook heel mooi, daarom kan dit dressoir ergens tussen staan, maar tevens vrij.

Door de afwerking aan de onderkant, lijkt het dressoir te zweven. Het onderstel is wat kleiner dan het gehele dressoir, daarom is er een beetje open ruimte wat voor een luchtig effect zorgt.

De maten zijn zeer overzichtelijk, 127 cm breed, de hoogte 83 cm en de diepte 43 cm. Echt een dressoir voor een open plek waar nog iets in past. De zes laden zorgen ervoor dat je er veel in kwijt kunt, vooral de twee onderste laden, links en rechts. Zo berg je alles netjes op en houd je het tegelijkertijd bij de hand.

Vanwege de laden is het dressoir op vele plaatsen voor veel doeleinden geschikt. Voor de slaapkamer bijvoorbeeld, om er textiel in op te bergen, van ondergoed tot beddengoed of andere zaken die neergelegd moeten worden. Op het dressoir kan van alles geplaatst worden, een kaars, een spiegel, eventueel een kleine t.v. en nog veel meer. Ondanks het feit dat het dressoir niet heel breed is, is deze wel diep genoeg voor veel zaken.

Het dressoir kan tevens in de gang zeer functioneel zijn, bijvoorbeeld in de combinatie met de RRR. Een opbergplaats voor spullen die bij binnen- of uitkomst handig zijn, zoals sjaals, handschoenen of zelfs sokken. In de onderste laden kunnen zelfs pantoffels. Schoenen zijn echter niet aan te bevelen, dit is waarschijnlijk te zwaar voor de laden. Op het dressoir kun je uiteraard ook het een en ander plaatsen, wat wenselijk is voor de gang.

In de studeerkamer is dit dressoir helemaal een geweldige aanvulling. Veel papierwerk kan erin gelegd worden, in de twee onderste laden kun je zelfs hangmappen plaatsen, zodat het nog meer ruimte oplevert. Op het dressoir kunnen brievenbakken staan, pennen neergelegd en nog veel meer.

Uiteraard is er vaak nog wel een plek in de woonkamer ook voor dit dressoir, juist omdat deze niet zo breed is. De laden zijn niet geschikt voor serviesgoed, maar wel voor veel andere zaken. Papierwerk zoals verzekeringspapieren, het bewaren van spullen, textiel zoals tafelkleden, servetten en andere zaken die altijd van pas komen. In de onderste laden kunnen ook sierkussens worden bewaard.

Het dressoir is waarschijnlijk te hoog voor menig televisie. Maar andere zaken, planten, bloemen, lampen, kandelaren, foto’s, alles kan erop. Zo veel mogelijkheden voor een relatief eenvoudig dressoir.

Wat gelukkig ook eenvoudig is, is de montage van dit dressoir, de handleiding en de benodigdheden zijn er allemaal bijgeleverd, zodat je in relatief korte tijd kan genieten van dit mooie dressoir. De materialen voor de laden zijn allemaal van uitstekende kwaliteit, zodat er geen haperingen op zullen treden. Je kunt de laden zorgeloos openen en sluiten, zo vaak als je wilt.

Betaalbaar, gebruiksvriendelijk, toepasbaar, eenvoudig en tegelijkertijd heel mooi, dat is het Dressoir Carmani, bovendien is er nog een ruime garantie, van maar liefst 3 jaar. Het thuisbezorgen is gratis, de bedenktijd is 14 dagen. Als je op zoek bent naar nog meer opbergruimte en stijl, bekijk dan ook het Dressoir Crown: Stijlvol donker eiken die perfect zal staan in elk modern interieur. Daarom, wacht niet langer en geef dit mooie dressoir snel een plaats in jouw woning!