Dressoir Montana 190: Wild Eiken

Mijn ‘Montana 190’ dressoir: tijdloos eiken met strak design. Perfect voor elk interieur! Bewonder de kwaliteit en veelzijdigheid. Shop nu!
Auteur

Jeroen van der Veer

Publicatiedatum

1 augustus 2023

Inleiding

Dressoir in wilde eik montana190 550x2670

Een dressoir dat allerlei bijzondere eigenschappen heeft en juist daarom zo aantrekkelijk. Zelfs een dressoir kan een blikvanger worden, dit bewijst het dressoir in wilde eik Montana 190, van het merk Fineliving. Het wilde eikenhout, straalt een robuustheid uit en stoerheid. Dat het wilde eikenhout is, is herkenbaar door de lichte en donkere strepen die elkaar afwisselen, met een mooie betiteling kun je dit ‘grijs gevlamd’ noemen. Over de ombouw lopen deze vlammen uiteraard ook het brengt de natuur in huis en het is tevens warm en sfeervol.

Prijzen

Handgrepen en afmetingen

De handgrepen zijn van aluminium, dus duidelijk zichtbaar en geschikt voor de ‘finishing touch’. Zowel op de deuren als op de enige lade zijn deze horizontaal bevestigd en vormen een eenheid. Ze zijn ook echt aan de bovenkant van de deuren/lade geplaatst, echt origineel!

Het dressoir is middelgroot, staat op 4 korte poten zodat het dressoir enigszins van de grond is getild. Hierdoor is de vloer eronder te zien en is de constructie enigszins luchtig. Dankzij de poten is komt het dressoir mooi uit, zonder overdreven dominerend te zijn. Een leuk detail is dat de vier hoeken langer zijn dan het dresosir, zodat de poten en het dressoir een geheel vormen. De poten zijn er niet apart onder geplaatst, maar vormen de verlening of beter gezegd verhoging van het dressoir.

Het merk Fineliving zorgt voor een grote variatie aan meubels die uitermate uniek zijn en van de allerbeste kwaliteit, dit komt tevens tot uitdrukking in het dressoir Montana.

Van alles wat en precies goed, dat is het Dressoir Montana. De afwerking met de metalen handgrepen maakt het dressoir compleet. Vanwege dit alles is het Dressoir Montana landelijk te noemen, maar kan ook in een modern interieur, wellicht zelfs anderen!

De officiele benaming van het dressoir is een buffet dressoir. Dit wijst terug op de oorsprong van het dressoir. Deze bestaat reeds eeuwenlang en is oorspronkelijk gebruikt als dienwagen om het eten op uit te stallen. Later heeft het zich ontwikkeld tot bergkast, vooral voor bestek en serviesgoed en zo is het uitgegroeid tot een mooie en decoratieve bergruimte voor van alles en nog wat en in welke ruimte dan ook.

Het eikenhout heeft een nog langere geschiedenis. Hiervan worden al sinds 1700 meubelen gemaakt die een uitermate lange levensduur hebben. Eikenhout is sterker dan gemiddeld hout, het is harder, maar kan ook uitstekend bewerkt worden. Eikenhout is minder gevoelig voor krassen, deuken, putten en andere schade is minder waarschijnlijk dan bij menig andere houtsoort. Al deze punten zijn plusputen voor het dressoir Montana.

De aanschaf van een dressoir in eikenhout is een aanschaf voor het leven of zelfs langer dan dat!

Het dressoir is opgedeeld in drie kolommen. De wederzijdse zijkasten zijn even groot, de deuren geven toegang tot de kasten met elk een legplank. De middenkolom van het dressoir in Wilde Eik is anders, deze heeft een lade bovenin en een kastdeur eronder, ook met een niet verstelbare legplank erin. Officieel zorgt het dressoir Montana voor een hang- en leggedeelte.

De breedte van het dressoir Montana is 190 cm, de hoogte is 88 cm en de diepte is 45 cm. Een bijzonder ruim dressoir met vele mogelijkheden!

Hierdoor is het dressoir veelzijdig en kan het op vele plaatsen van nut zijn. In de woonkamer uiteraard. De lade kan gebruikt worden voor documenten, administratie of andere lichte zaken die je bij de hand wilt houden. Wordt het dressoir in het eetgedeelte of de eetkamer geplaatst, is de lade uiteraard geschikt voor bestek. Voor wie op zoek is naar een elegante en functionele aanvulling voor de eetkamer, biedt het Dressoir Inverness: Klassiek donker eikenhout een stijlvolle opbergoplossing.

In de drie kastjes kan er van alles worden geplaatst, serviesgoed, andere zware voorwerpen, maar ook voorraden, speelgoed, de spelletjesverzameling en eventueel andere verzamelingen. Netjes geordend weggeborgen en daarom is elke ruimte waarin het dressoir Montana verschijnt, meteen een stuk ordentelijker.

In de ruimere slaapkamer kan dit dressoir natuurlijk ook een plaats krijgen en er kan veel in worden opgeborgen, textiel maar ook andere zaken.

Wie het maximale uit het dressoir Monta wil halen, doet er goed aan om de mooiste accessoires erop te plaatsen. Tevens kan er een schemerlamp op of naast, die het dressoir nog mooier doen uitkomen. Er is voldoende ruimte op het dressoir om er van alles op te plaatsen, zoals schalen, kandelaars met kaarsen, vazen, planten en alles wat je belangstelling heeft.

Onderhoud is geen enkel probleem. De spaanplaten zijn zo gemaakt dat een vochtige doek, of zelfs een droge, voldoende is. Het is beter om het dressoir Montana niet in de zon te zetten, vanwege het risico op verkleuring, hoewel dit risico niet groot is.

Het pakket wordt afgeleverd om te monteren. Er is een fabrieksgarantie van 2 jaar en bovendien heb je 14 dagen de tijd om te ruilen of te retourneren. Hopelijk krijgt het dressoir Montana snel een plaats in jouw woning!