Mijn ervaring met het bruin eiken dressoir (spaanplaat) van vidaXL: stijlvol en praktisch dingen opbergen (2024)

Het vidaXL dressoir biedt een combinatie van eiken bruine stijl met metalen poten, en heeft 2 jaar fabrieksgarantie.
Auteur
Affiliatie
Carla van der Laan

EikenDressoirs

Publicatiedatum

31 december 2023

Inleiding

Dressoir spaanplaat 60x36x110 cm kleur eiken bruin njvqnngywrkv vadyb0

Het Eiken Bruin Dressoir Spaanplaat van vidaXL is een functioneel meubelstuk dat opvalt door zijn strakke ontwerp en veelzijdige opbergmogelijkheden. Uitgerust met twee open planken en vier ruime vakken, biedt dit dressoir voldoende ruimte voor alledaagse voorwerpen en persoonlijke bezittingen. De constructie uit spaanplaat zorgt voor duurzaamheid, terwijl metalen poten de kast stabiliteit geven. Met een diepte van 36 cm en de mogelijkheid tot wandbevestiging combineert het dressoir ruimte-efficiëntie met veiligheid, een essentiële overweging voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk vidaXL Maximaal draagvermogen per plank 100 kg
Kleur Bruin eiken Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
Product hoogte 110 cm Product diepte 36 cm
Product breedte 60 cm Open of dichte kast Deels open, deels dichte kast
Inclusief achterwand Ja Met wielen Nee

Prijzen

Design en Materiaalkeuze

Dressoir spaanplaat 60x36x110 cm kleur eiken bruin okwroojpxvxr vadyb0

De harmonieuze combinatie van kleur en materiaal maakt het vidaXL dressoir een aantrekkelijke toevoeging voor elke inrichting. Met een tijdloze bruin eiken kleur straalt het meubelstuk een warme sfeer uit, terwijl de spaanplaat een keuze is van zowel praktische als economische aard. Spaanplaat staat bekend om zijn:

 • Kosteneffectiviteit waardoor dit dressoir betaalbaar blijft.

 • Voldoende sterkte om dagelijkse benodigdheden te dragen.

 • Betrekkelijk lichtgewicht materiaal, wat het verplaatsen eenvoudiger maakt.

Hoewel spaanplaat misschien niet de grandeur van massief hout heeft, biedt het wel degelijk stevigheid en duurzaamheid binnen een bepaalde context. Het is bestand tegen het dagelijkse gebruik, maar het is belangrijk om te onthouden dat het minder robuust is dan andere houtsoorten en gevoeliger kan zijn voor water en zware belasting over een langere periode. Toch, voor de gemiddelde huishoudelijke eisen, presteert dit dressoir heel behoorlijk.

De metaalachtige poten zijn een stijlvol accent en dragen bij aan de algehele stabiliteit van het dressoir. Ze geven een industrieel tintje zonder overweldigend te zijn en de integratie met de houtlook is naadloos. De mix van het natuurlijke met het industriële is tegenwoordig erg populair, omdat dit soort design goed past in veel hedendaagse interieurs.

Het design van het dressoir is zowel modern als functioneel. De deels open en deels gesloten kast biedt de mogelijkheid om bepaalde items tentoon te stellen terwijl anderen netjes verborgen blijven. De deuren aan de voorkant helpen om de inhoud vrij te houden van stof, wat bijdraagt aan het onderhoudsgemak. En hoewel spaanplaat niet de luxe uitstraalt van een edelhout, is de finesse waarmee het afgewerkt is prijzenswaardig.

Een minder punt zou kunnen zijn dat dit materiaal krasgevoeliger is dan andere opties. Echter, dit kan worden opgelost door voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen en hete items die de oppervlakte kunnen beschadigen. Het leven is niet perfect en kleine beschadigingen kunnen bijdragen aan het karakter van het meubelstuk.

Op het vlak van de stevige bovenkant is de mogelijkheid om decoraties of gebruiksvoorwerpen te plaatsen een mooie plus. Je moet echter ook hier oppassen dat je niet over het maximale draagvermogen gaat, wat met 100 kg per plank meer dan genoeg zou moeten zijn voor de meeste doeleinden.

Kortom, dit dressoir van vidaXL scoort hoog in termen van design gescoord zonder de bank te breken. Het eenvoudige, maar elegante uiterlijk, gekoppeld aan een slimme materiaalkeuze, maakt het een slimme keuze voor wie stijl en praktisch nut zoekt zonder concessies te doen aan budget. Het is een alledaags meubelstuk voor alledaagse mensen, en dat is wat het zo aantrekkelijk maakt.

Opbergmogelijkheden en Indeling

Dressoir spaanplaat 60x36x110 cm kleur eiken bruin rnzxrrmpav5q vadyb0

Voor zij die opzoek zijn naar een dressoir dat niet alleen de kamer een nette uitstraling geeft maar ook de spullen geordend houdt, heeft vidaXL mogelijk de oplossing. Het eikenkleurige dressoir in spaanplaat wordt gekenmerkt door zijn functionele opbouw, bevat genoeg opbergmogelijkheden en is een fikse steun voor dagelijks gebruik.

Ruime opbergruimte is een van de pluspunten van dit meubelstuk. Met 2 open planken en 4 vakken met deuren, is er een plek voor alles. Of het nou om boeken, servies of mappen gaat, het dressoir houdt het allemaal voor je bij elkaar. Handig is ook dat de vakken voldoende ruimte bieden om items te plaatsen die je liever uit het zicht houdt.

De indeling van het meubel zorgt voor een duidelijke scheiding tussen spullen die je tentoon wilt stellen en de items die meer privé zijn. Stel je voor:

Bovenop: Een vaasje met verse bloemen, lijstjes met foto’s of je kostbare verzamelobjecten. Op de open planken: De prachtige kookboeken die je tevoorschijn tovert wanneer gasten arriveren of je favoriete stripalbums. Achter de deuren: Die papierwinkel die niemand mag zien of de reserve kabeltjes en afstandsbedieningen.

Natuurlijk, bij elk pluspunt kan een nadeel schuilen. De spaanderplaat constructie van het dressoir is misschien niet ieders topkeuze wanneer het gaat om materialen. Maar laten we realistisch zijn, het biedt een prima kwaliteit voor zijn prijs en spaanplaat staat ook bekend om zijn weerstand tegen vocht. Bovendien heeft het materiaal een stevige afwerking en zorgt het voor de stabiliteit van het meubel.

Theoretisch kan elke plank tot 100 kg dragen, maar wie laadt een dressoir nu werkelijk zo zwaar in? Wat wel belangrijk is, is dat zelfs zwaardere voorwerpen geen probleem vormen voor de stevige structuur van dit dressoir.

Een klein nadeel kan zijn dat zonder wieltjes, het verplaatsen van dit dressoir een tweetal extra handen vereist. Anderzijds helpt dit de stabiliteit ten goede komen, zodat het meubel niet bij elke stoot verschuift.

Metalen poten voegen een subtiele industriële flair toe, zonder te overweldigen, en geven een gevoel van duurzaamheid. En zelfs als metalen poten niet precies jouw stijl zijn, weet dan dat ze bijdragen aan de solide basis van dit meubelstuk.

Opslag is key in elk huishouden, en daar voldoet dit dressoir aan. Het is het soort no-nonsense meubel dat doet wat het moet doen: opbergen, ondersteunen en een beetje flair toevoegen zonder te veel aandacht te vragen. Het mag misschien niet de ambachtelijke kwaliteit van je grootouders dressoir hebben, maar het is een modern, betaalbaar en sterk alternatief voor wie praktisch en stijlvol wonen hoog in het vaandel heeft.

Dus ja, spaanplaat is misschien niet het meest luxe materiaal en ja, je moet even de spieren laten rollen om het te verplaatsen, maar per saldo krijg je een dressoir dat je huis die verzorgde look geeft en je spullen overzichtelijk houdt. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Montage en Stabiliteit

Dressoir spaanplaat 60x36x110 cm kleur eiken bruin vr4byyq7gv0m vadyb0

Als we kijken naar het in elkaar zetten en de robuustheid van het vidaXL dressoir in bruin eik, valt er zeker wat te zeggen over het montageproces en de stabiliteit van het product. Eerst en vooral is het van belang te benadrukken dat dit meubelstuk geleverd wordt met een heldere montagehandleiding die stap voor stap aangeeft hoe je het dressoir probleemloos in elkaar zet. Hier zijn enkele punten die opvallen tijdens de montage:

 • Duidelijk gelabelde onderdelen: Elk stuk is voorzien van een sticker met een nummer of letter, wat het puzzelwerk een stuk makkelijker maakt.

 • Illustratieve instructies: Geen lange lappen tekst, maar duidelijke tekeningen die visueel aangeven wat je moet doen.

 • Gereedschap: Je hebt niet meer nodig dan een kruiskopschroevendraaier en misschien een hamer, maar een elektrische schroevendraaier versnelt het proces aanzienlijk.

Het is wel zo dat het monteren geduld en nauwkeurigheid vereist, vooral als je dit soort werk niet vaak doet. Het past allemaal netjes, maar de kleine foutmarge betekent dat je zorgvuldig te werk moet gaan om alles mooi uitgelijnd te krijgen. Het kost dus even tijd, maar dan staat er ook wat.

Eenmaal in elkaar gezet, staat het dressoir als een huis. De metaalstevige poten zorgen voor een solide basis en dragen bij aan de algehele stabiele indruk van het meubel. Dit is niet een stuk dat wiebelt of wankelt wanneer je erlangs loopt of tegen stoot. Wel is het zo dat een dressoir van spaanplaat niet de stoerheid heeft van bijvoorbeeld massief hout; maar voor deze prijsklasse is de stevigheid meer dan acceptabel.

Laten we echter niet vergeten dat het dressoir moet worden vastgemaakt aan de muur om kantelen te voorkomen, een belangrijke veiligheidsmaatregel waar je echt niet omheen kunt, zeker als er kinderen in huis zijn.

Qua stabiliteit valt er dus weinig op het dressoir aan te merken. De planken kunnen elk 100 kg dragen, wat genoeg is voor een lading boeken, vazen of andere spullen die je graag uitstalt of opbergt. Het ontwerp houdt rekening met het gewicht dat een gemiddeld gezin kwijt wil in de kast. Dat wil zeggen, zolang je de verdeling een beetje in de gaten houdt en niet alle zware items op één plank zet.

De kleur bruin eiken ziet er chique uit en past in de meeste interieurs, maar omdat het geen echt hout is, mis je de unieke houtnerf die sommigen zo waarderen. Het spaanplaat is prima, maar kan bij ruw gebruik sneller beschadigen dan duurzamere materialen. Met een zorgzame behandeling zal dit meubelstuk echter niet snel tekenen van slijtage tonen.

In het kort is dit vidaXL dressoir een prima keuze voor wie zoekt naar een betaalbaar en praktisch meubelstuk. Het vraagt wat inspanning bij het monteren, maar staat dan ook als een betrouwbare bondgenoot in je huis. En ach, het beetje werk steek je er graag in als je vervolgens een stijlvol en functioneel stuk in je kamer hebt staan.

Praktisch Gebruik en Veiligheid

Een dressoir in bruin eiken look vooraanzicht met open en gesloten deuren om de indeling te laten zien

Als we nadenken over de aanschaf van een meubelstuk zoals het Eiken Bruin Dressoir Spaanplaat, is het van belang dat we niet alleen letten op hoe het eruitziet of hoeveel het kan opbergen, maar ook op het gebruiksgemak en de veiligheid ervan. In dat opzicht krijgt dit dressoir van vidaXL van mij een dikke pluim.

Een belangrijk punt van aandacht bij dit soort meubels is natuurlijk de veiligheid. Niemand wil immers dat het dressoir kantelt of omvalt en dit is iets wat vidaXL goed heeft aangepakt. Het meubel wordt geleverd met een wandbevestigingsapparaat, waardoor het stevig tegen de muur kan worden vastgezet. Dit is essentieel, vooral in huizen met kleine kinderen of huisdieren.

Laten we eens kijken naar de praktische kant van dit dressoir:

 • Duurzaam materiaal: spaanplaat van goede kwaliteit, bestand tegen vocht.

 • Stabiele metalen poten: zorgen voor een rustige uitstraling en stabiliteit.

 • Veel opbergruimte: met 2 open planken en 4 vakken.

 • Praktisch ontwerp: met deuren om je spullen stofvrij te houden.

 • Stevige bovenkant: ideaal voor decoratieve doeleinden.

Bovendien is het gebruiksgemak van dit dressoir iets om over naar huis te schrijven. De open planken zijn ideaal om item te plaatsen die je vaak nodig hebt, en de vakken achter de deuren zijn perfect om minder fraaie spullen uit het zicht te houden. Het is dus niet alleen een fraaie kast om te zien, je houdt je huis ook nog eens opgeruimd en overzichtelijk.

Niet alles is perfect, want hoewel spaanplaat bekend staat om zijn stevigheid, kan het materiaal gevoelig zijn voor schade als het niet correct wordt behandeld. Spaanplaat is bovendien lastiger te repareren dan massief hout. Echter, gezien de prijs-kwaliteitverhouding van dit product, is dit een kleine concessie die de meesten van ons wel kunnen accepteren.

Een klein punt van kritiek zou kunnen zijn dat de diepte van het dressoir 36 cm is, wat voor sommige opbergzaken aan de krappe kant kan zijn. Toch is deze diepte voor de meeste gebruiksvoorwerpen en decoraties ruimschoots voldoende en zorgt het er ook voor dat het meubel niet teveel ruimte inneemt.

Het uiterlijk van het dressoir is al besproken in het ‘Design en Materiaalkeuze’-gedeelte, maar ik wil benadrukken dat de kleur bruin eiken heel veelzijdig en prettig is voor het oog. Het past goed in uiteenlopende interieurstijlen, van modern tot meer klassiek.

Het komt erop neer dat dit vidaXL dressoir zowel praktisch als veilig is. Het is een verstandige keuze voor hen die op zoek zijn naar een dressoir dat er niet alleen goed uitziet, maar ook zijn functionele rol in huis met verve vervult. En mochten er kinderen in het spel zijn, dan biedt de bijgeleverde wandbevestiging extra gemoedsrust. Een slimme koop, als je het mij vraagt!