Mijn beoordeling van het Dressoir Dolores van Meubella: Handige en stijlvolle opbergruimte (2023)

Mijn beoordeling van het Meubella Dressoir Dolores: stijlvol opbergen en gedetailleerde montage.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

EikenDressoirs

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Meubella dressoir dolores eiken zwart 104 cm met lades gvgr9kv8qzqk l4eko4

Ben je op zoek naar een nieuw dressoir dat zowel mooi als handig is? Dan zou de Meubella Dressoir Dolores weleens precies kunnen zijn wat je nodig hebt.

Het Meubella Dressoir Dolores heeft een strakke, moderne look door de eiken kleur met matzwart. Hij is niet te groot, dus past prima in een kleine kamer. Met drie lades en twee planken achter de deur kun je een hoop spullen kwijt. Het ziet er allemaal stevig uit en de zwarte pootjes geven het geheel een leuke twist.

Natuurlijk kun je wat problemen tegenkomen tijdens het in elkaar zetten. Het derde pootje is een beetje een puzzel, en zonder schroefmachine wordt het lastig om de pootjes vast te zetten. Maar als je wel eens een kast van IKEA in elkaar hebt gezet, dan weet je wat je te wachten staat.

Heb je alles eenmaal in elkaar staan, dan zie je dat het dressoir precies zo is als op de foto’s. Het is stevig en goed afgewerkt, en je hebt twee jaar garantie voor als er toch iets fout gaat.

Kortom, de Dressoir Dolores van Meubella ziet er niet alleen goed uit, maar is ook reuze praktisch. Ja, de montage kan even een uitdaging zijn, maar als je een beetje handig bent, zet je zo een mooi en handig meubel in je huis.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MEUBELLA Kleur Eiken , Zwart
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Product hoogte 77 cm
Product diepte 39 cm Product breedte 104 cm
Open of dichte kast Dichte kast Inclusief achterwand Ja
Inclusief plank(en) Ja Type kast Dressoir
Stijl Industrieel Type deur Openslaande deuren

Uiterlijk en Design

Meubella dressoir dolores eiken zwart 104 cm met lades gxxzmr4l7ypg vq5jpn

De Meubella Dressoir Dolores in eiken met zwart straalt een tijdloze elegantie uit die het een aanwinst maakt voor diverse interieurs. De industriële stijl komt tot leven door de matzwarte ombouw en de zwarte metalen pootjes, die het dressoir een stoer randje geven. Samen met de warme houttint van eiken biedt dit stuk meubilair een harmonieuze mix die gemakkelijk in de woonkamer, slaapkamer of zelfs in de hal past.

Belangrijke kenmerken zijn:

 • Moderne uitstraling: Eiken kleur met matzwarte ombouw.

 • Opbergruimte: Voorzien van 3 lades en een deur met 2 schappen.

 • Compact design: Met een breedte van 104 cm past hij ook in kleinere ruimtes.

Dit dressoir is niet alleen een lust voor het oog, maar ook praktisch met zijn opbergruimtes. De drie soepele lades bieden plek voor kleinere zaken, terwijl achter de deur meer ruimte schuilt voor grotere objecten. Zo blijft je ruimte opgeruimd en stijlvol.

De afwerking van het product is over het algemeen goed. Het eiken kleurende fineer lijkt duurzaam en slijtvast, en de ombouw sluit naadloos aan, wat het een kwaliteitsuitstraling geeft. Toch, hier en daar is het mogelijk dat je bij het monteren even moet puzzelen, vooral met dat derde pootje. Iets meer voorgemaakte gaten zou geen overbodige luxe zijn, vooral voor de montage van de pootjes.

Als we het hebben over duurzaamheid, is de termijn van twee jaar fabrieksgarantie een geruststellende toevoeging. Dat zegt iets over het vertrouwen dat Meubella heeft in de levensduur van hun meubelstukken.

Minder positief is de kennelijke afwezigheid van voorgeboorde montagegaten voor de pootjes. Het gereedschap dat je nodig hebt voor de montage zal je dus even paraat moeten hebben.

Dit dressoir kan zeker de eyecatcher van de kamer zijn, maar het is met zijn subtiele design ook in staat om naadloos op te gaan in je bestaande inrichting. Of je nu de focus wilt leggen op decoratieve items bovenop het dressoir of het als functioneel meubelstuk wilt gebruiken, Dolores blijkt veelzijdig.

De keuze van zwart metalen pootjes geeft niet alleen een elegante lift aan het geheel, maar zorgt ook voor een luchtige uitstraling die ervoor zorgt dat het meubel niet te massief oogt.

Voor mensen die van stijl houden maar ook op zoek zijn naar praktische oplossingen, is dit stuk zeker een overweging waard. Het balanceert subtiel tussen designs die zowel in klassieke als moderne interieurs passen, en biedt tegelijkertijd een degelijke hoeveelheid opbergruimte.

Als je een fan bent van do-it-yourself, krijgt je met dit dressoir niet alleen een mooi meubelstuk, maar ook een kans om je montage skills te tonen. Even puzzelen met schroeven en plankjes misschien, maar dan staat er ook wat. Dolores maakt zijn intrede met een belofte van stijl en efficiëntie, en het is een belofte die, afgezien van een paar kleine montageperikelen, zeker lijkt te worden ingelost.

Montageproces en Instructies

Meubella dressoir dolores eiken zwart 104 cm met lades mxxjva4oxmz9 vq5jpn

Het monteren van de Meubella Dressoir Dolores bleek een behapbare klus, vergelijkbaar met het in elkaar zetten van een Ikea-meubel. Hieronder een kort overzicht van het proces:

 • Overzichtelijkheid: Alle onderdelen zijn netjes verpakt en het onderscheiden van de verschillende schroeven en planken vraagt wat aandacht.

 • Geduld: Het monteren is prima te doen door één persoon, maar vergt wel wat tijd en geduld.

 • Derde pootje: Een klein struikelblok was het derde pootje, waarvan niet direct duidelijk was hoe het bevestigd moest worden.

Zodra je de stukken uitpakt, begint het sorteerwerk; neem de tijd om de schroeven en plankjes te tellen en zorg ervoor dat je weet wat waar hoort. Hoewel het een soloklus kan zijn, is wat extra handen altijd welkom. Een kleine kink in de kabel was het derde pootje, waar ik nog niet helemaal uit ben hoe dat vast moet. Gelukkig doet dit niets af aan de stevigheid eens alles in elkaar zit.

Ook al is het dressoir van Meubella stevig en ziet het er fantastisch uit, montage vereist zeker een schroefmachine. De pootjes moeten namelijk vastgeschroefd worden zonder voorgeboorde gaten. Met alleen een schroevendraaier kan dit een pittige klus zijn, dus een schroefmachine komt absoluut van pas.

Het eindresultaat mag er zijn; de combinatie van de eiken kleur met de mat zwarte ombouw staat als een huis. De opberglades en deur voegen zowel stijl als functionaliteit toe aan je interieur. En het feit dat de deur naar rechts opent, is iets om rekening mee te houden bij de plaatsing in je kamer.

Natuurlijk, het zelf in elkaar moeten zetten van meubels kan voor sommigen een minpunt zijn, maar dit is tegenwoordig vrij standaard. De tijd en moeite die je erin stopt, worden beloond met een mooi en praktisch meubelstuk dat ongetwijfeld een aanwinst is voor je woning.

Ondanks een paar kleine ongemakken tijdens de montage, is de Dressoir Dolores zeker een aanrader, vooral voor diegenen die houden van een moderne industriële stijl gecombineerd met functionaliteit. De zwarte metalen pootjes geven het geheel een zweem van elegantie die in veel interieurs niet misstaat.

Resumerend, ja, het vergt enig doe-het-zelf inzicht, maar als je eenmaal klaar bent met het in elkaar zetten van deze kast, kun je met een tevreden gevoel genieten van je handwerk. En zeg nou zelf, een beetje trots zijn op een meubelstuk dat je zelf in elkaar hebt gezet, dat heeft ook wel wat.

Benodigheden en Gereedschap

Meubella dressoir dolores eiken zwart 104 cm met lades mxxjva4q7xr0 vq5jpn

Bij het in elkaar zetten van een nieuw meubelstuk zoals de Meubella Dressoir Dolores zijn de juiste benodigdheden en gereedschappen essentieel. Zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt voor een gestroomlijnd en probleemloos montageproces.

Benodigdheden en gereedschap die ik aanraad:

 • Schroefmachine: Voor de montage onmisbaar. Vooral de metalen pootjes vragen wat meer kracht en zonder schroefmachine wordt dit een intensieve klus.

 • Schroeven: Controleer en tel de schroeven voordat je begint. Iedere schroef heeft zijn plaats en functie.

 • Plankjes: Sorteer de plankjes en check dubbel met de handleiding om fouten te voorkomen.

Hoewel enige handigheid vereist is, is het bouwproces te vergelijken met het in elkaar zetten van een puzzel. Wie weleens meubels van IKEA heeft gemonteerd, zal zich gauw vertrouwd voelen met de aanpak hier. Toch, zorg dat je de tijd neemt. Als je gehaast te werk gaat, kan dit leiden tot fouten die later moeilijk te herstellen zijn.

Het derde pootje kan in het begin wat verwarrend zijn. De instructies zijn hier niet glashelder over, maar met een beetje puzzelen kom je er wel uit. Dit is wel een puntje waar je even extra aandacht aan moet schenken.

Wat me positief opviel, is dat het eindresultaat er strak uitziet en precies overeenkomt met de verwachtingen geschapen door de foto’s. Het dressoir biedt met zijn 3 lades en deur met daarachter 2 opbergschappen veel ruimte voor allerhande spullen. Ideaal voor wie van een geordende woonruimte houdt met een industrieel tintje.

Terwijl de montage een eenpersoonsklus kan zijn, moet wel gezegd worden dat een helpende hand het proces versnelt en vergemakkelijkt. Geduld is zoals gezegd een schone zaak, en een foutje is menselijk. Gelukkig is de montage vergevingsgezind en zijn foutjes te herstellen.

Als laatste tip kun je vooraf al denken aan waar je de kast wilt plaatsen en hoe je deze gaat gebruiken. Dat voorkomt nodeloos schuiven en herschikken na de montage, waardoor je meteen kunt genieten van je prachtige nieuwe meubel.

De Meubella Dressoir Dolores is een aanwinst voor het interieur en biedt de beloofde opbergruimte in een stijlvol jasje. Zoals met veel dingen, zit de kracht in de voorbereiding. Met de juiste tools en een beetje tijd, is dit dressoir een schitterende toevoeging aan je huis.

Eindoordeel en Gebruikerservaring

Meubella dressoir dolores eiken zwart 104 cm met lades njjkwb4xj0aw vq5jpn

Na een grondige inspectie en gebruik, kan ik zeggen dat de Meubella Dressoir Dolores een aanwinst is voor elk modern interieur. Het meubelstuk combineert stijl met functionaliteit en biedt ruimtebesparende oplossingen met zijn compacte afmetingen.

De positieve punten op een rij:

 • Moderne uitstraling: De combinatie van eiken met zwart geeft het dressoir een strakke, industriële look die in veel hedendaagse interieurs past.

 • Praktische bergruimte: Met 3 lades en extra opbergmogelijkheden achter de deur, biedt het dressoir genoeg plek voor al je spulletjes.

 • Stevig en stabiel: De zwarte metalen pootjes zorgen niet alleen voor een mooi contrast en een zwevend effect, maar dragen ook bij aan de stabiliteit van het meubel.

Ondanks deze positieve kanten, zijn er ook wat kleine hindernissen te melden. Zo is bijvoorbeeld het derde pootje een beetje een puzzel. Het is echter geen onoverkomelijk probleem en met een beetje geduld valt alles op zijn plek. Daarnaast is het wel een must om een schroefmachine bij de hand te hebben; de pootjes vastzetten zonder de voorgeboorde gaatjes vraagt om meer kracht dan een schroevendraaier kan bieden.

Het in elkaar zetten heeft wat tijd en geduld nodig, maar is te vergelijken met de beruchte ‘IKEA-ervaring’. Een schroefje hier, een plankje daar en voor je het weet staat er een gloednieuw dressoir in je kamer. Goed opletten welke onderdelen je hebt is daarbij cruciaal.

Eenmaal gemonteerd staat er een stevig meubelstuk dat er net zo uitziet als op de foto’s. Dat is een dikke plus, want online aankopen kunnen soms in het echt tegenvallen. Met dit dressoir is dat zeker niet het geval. Het voelt robuust aan en ook de afwerking is van een degelijk niveau.

Het dressoir is gericht op volwassenen, maar met zijn strakke design kan het ongetwijfeld ook de jongere generatie bekoren. De fabrieksgarantie van 2 jaar geeft bovendien vertrouwen in de duurzaamheid van het product.

Al met al levert Meubella een mooi meubel dat zowel esthetisch als praktisch zijn mannetje staat in de moderne woning. Afgezien van een paar kleine montage-uitdagingen, is het dressoir Dolores een sterke aanwinst voor ieder die zijn opbergruimte wil uitbreiden zonder in te leveren op stijl. De balans tussen design en functionaliteit is hier goed getroffen, waarmee dit dressoir een regelrechte aanbeveling is voor wie op zoek is naar een stijlvolle en praktische opbergoplossing.