Dressoir Misty: Massieve blikvanger met veel ruimte

Mijn ‘Misty Dressoir’ review: een massief, ruim eiken meubel dat stijl en opbergruimte combineert. Ideaal voor elk interieur!
Auteur

Daan Dekker

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Dressoir misty 160 eiken 92000000598732860

Een dressoir met de naam Misty, wellicht vraag je je af of het een mistig of mysterieus dressoir is. Helemaal niet, maar wel een heel mooi dressoir!

Het dressoir Misty van eikenhout is een echte blikvanger. Doordat deze uniek, opvallend en tegelijkertijd toch ook weer zacht en mat is, brengt het dressoir rust met zich mee vanwege het natuurlijke karakter. Het dressoir is afkomstig van het merk Goossens. Natuurlijk is het materiaal inderdaad, als er een dressoir het karakter van eikenhout ten volle toont, dan is het Misty wel. De mooie echte houtstrepen, h0rizontaal op de horizontale planken en verticaal op de egale kastdeur.

Prijzen

Ontwerp

Een bijzonder design, dat geschikt is voor een landelijk of modern interieur. De kleurverschillen in het hout, licht en donker zorgen voor een robuust uiterlijk. Iets wat het dressoir extra bijzonder maakt is het feit dat er geen handgrepen zijn. Het dressoir bevat twee deuren, de ene is gedecoreerd met horizontale planken over het hout heen, zodat het gemakkelijk is om een van deze vast te pakken en te openen, de andere ertegenover is eerst glad en heeft ook aan het einde de houten balken, dit is namelijk een schuifdeur. De linkerdeur van het dressoir Misty is namelijk een klapdeur, de rechterdeur is een schuifdeur, vandaar het verschil. Behalve praktisch zijn deze deuren ook nog eens erg mooie en bijzonder origineel. Dus zonder handgrepen zijn deze deuren prima te openen of te verschuiven, al naar gelang wat van toepassing is.

Het dressoir Misty bevat geen laden, staat niet op poten en is een gesloten dressoir, heeft dus geen open schappen. Misty staat massief op de grond. De plank bovenop die het dressoir afwerkt, steekt iets boven de kast uit.

Kwaliteit eikenhout

Eikenhout is vrijwel onverwoestbaar, sterk en hard en toch bewerkelijk. Eikenhout kan zelfs eeuwenlang meegaan, sterker nog, vaak zijn antieke meubelen van eikenhout. Ook wordt het gebruikt voor allerlei andere zaken, zoals de parketvloer. Eikenhout is veel minder gevoelig voor krassen, deuken en putjes dan menig ander houtsoort. Daarom is eikenhout ook geschikt voor intensief gebruikte meubelstukken, zoals dressoirs.

Ruimte

Een dressoir is ervoor om van alles te bewaren wat uit het oog moet blijven. Echter, ook moet het bij de hand worden gehouden, meestal gaat het niet om lange termijn, hiervoor zijn immers andere kasten geschikt, of de zolder of kelder. Alles wat je wel nodig hebt, dagelijks wellicht, maar liever niet in het zicht bewaart, kan in het dressoir Misty, de ruimte is groot genoeg. Misty heeft officieel een hang- en leggedeelte. De twee kasten, allebei nemen ze een helft in beslag, hebben elk een legplank.

Afmetingen

De breedte van dressoir Misty is 160 cm, de hoogte is 99 cm en de diepte is 55 cm. Deze maten maken duidelijk dat er inderdaad veel bergruimte is in het dressoir, deze is ook nog eens bijzonder diep. De meeste dressoirs zijn niet dieper dan 40 a 45 cm.

Er kan dus veel in, mappen, papierwerk maar ook grotere en zwaardere voorwerpen. Glazen, servies, voorraden, textiel, elektrische apparatuur, speelgoed en nog veel meer. Omdat het dressoir nogal diep en breed is, kan er ook van alles op het dressoir geplaatst worden. Een schemerlamp bijvoorbeeld, dankzij het licht komt het dressoir nog beter uit. Bloemen en planten, foto’s, alles kan, het dressoir is stevig genoeg, ook voor een flinke plant of andere zware voorwerpen. Het mooiste deel van het servies, een schaal met fruit, alles kan en het zal het dressoir Misty verlevendigen.

Bezorging

Het dressoir Misty wordt in twee pakketten bezorgd. Deze moeten uiteraard gemonteerd worden, maar dit zal geen problemen opleveren, integendeel. Dankzij de goede handleiding en de bijgevoegde materialen is het voor iedereen een koud kunstje om deze in elkaar te zetten. Er zijn slechts twee deuren, geen laden, dat maakt het allemaal al gemakkelijker!

Onderhoud

Het onderhoud is tevens gemakkelijk, een vochtige doek is voldoende om de kast schoon en mooi te houden. Plaats geen vloeistoffen op de kast zoals vazen etc. deze is niet waterdicht. Wel zo bewerkt dat schade niet veel kans maakt.

Conclusie

Een opgeruimd huishouden, wie houdt er niet van? Het is echter niet altijd gemakkelijk om het zo te houden, ook niet met de beste voornemens. Een dressoir kan een goede hulp zijn, bovendien is het beste dressoir meteen decoratief. Rommel weg, een mooie kast in de ruimte, twee vliegen in een klap met dit Misty Dressoir!