Nieuwe aanwinst: Meubella’s Dressoir Barlo (2023)

Mijn recensie gaat in op het Meubella Dressoir Barlo en de montage uitdagingen ermee.
Auteur
Affiliatie
Jozef Bartok

EikenDressoirs

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Meubella dressoir barlo wit eiken 183 cm jj2kma8azopj n4wanz

Bij het inrichten van je huis wil je meubels die zowel mooi zijn als praktisch. Een dressoir kan hierbij niet ontbreken. Het Meubella Dressoir Barlo belooft volgens de beschrijving beide te zijn, maar is dat ook zo? In deze recensie neem ik je mee door mijn ervaring met het opbouwen en gebruik van deze kast. Ik vertel je wat de pluspunten zijn, maar ook wat de pijnpunten kunnen zijn als je besluit dit meubel aan te schaffen.

Met zijn moderne uitstraling in een combinatie van wit en eiken kleur, valt het Meubella Dressoir Barlo direct op. Dit stijlvolle meubelstuk ziet er niet alleen goed uit maar is ook een handige oplossing voor wie extra opbergruimte zoekt. Het ontwerp is strak en simpel, passend in een minimalistisch interieur. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Bij de montage kun je tegen wat puntjes aanlopen - voorgeboorde gaten die missen of deuren die niet helemaal lekker passen. Maar met wat handigheid en geduld staat er uiteindelijk een kast die gezien mag worden.

De Barlo is een ruime dressoir met twee deuren en drie lades. Goed voor het opbergen van allerlei spullen. Met zijn 183 cm breedte heb je aardig wat plek zonder dat het meubel te veel ruimte inneemt in je kamer. Alleen, het maximale draagvermogen per plank is 5 kg, wat voor sommigen misschien wat karig lijkt. Daarnaast kun je je afvragen of een garantie van twee jaar genoeg is om alle mogelijke issues af te dekken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MEUBELLA Maximaal draagvermogen per plank 5 kg
Kleur Wit , Eiken Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
Product hoogte 75 cm Product diepte 40 cm
Product breedte 183 cm Open of dichte kast Dichte kast
Inclusief achterwand Ja Inclusief plank(en) Ja
Type kast Dressoir Stijl Scandinavisch & Basic

Prijzen

Uiterlijk en Ontwerp van de Barlo Dressoir

Meubella dressoir barlo wit eiken 183 cm g8g1wnxpjnqr vvv2pwm

Met zijn moderne uitstraling in een combinatie van wit en eiken kleur, vangt het Meubella Dressoir Barlo onmiddellijk de aandacht. Dit stijlvolle meubelstuk is niet alleen een lust voor het oog maar biedt ook een praktische oplossing voor opslagproblemen in een hedendaagse woning.

De Scandinavische en Basic stijl kenmerkt zich door eenvoud en functionaliteit, en dat is precies wat dit dressoir uitademt. Met zijn strakke lijnen en de afwezigheid van overbodige opsmuk, past het voortreffelijk in een minimalistisch ingericht huis. Maar wat maakt de Barlo nu zo bijzonder? Laten we enkele van zijn positieve aspecten eens op een rijtje zetten:

 • Stijl: Eigentijds design dat naadloos aansluit bij een moderne inrichting.

 • Kleur: De frisse witte afwerking, gecombineerd met de warme eiken tint, creëert een aangenaam contrast.

 • Opslag: Twee deuren en drie lades bieden voldoende ruimte voor allerlei spulletjes.

 • Afmetingen: Met een breedte van 183 cm biedt het veel oppervlak zonder te domineren.

Echter, schoonheid is niet alleen wat aan de buitenkant zichtbaar is, en het is belangrijk om realistisch te blijven over enkele minpuntjes. Hoewel de maximale draagvermogen per plank van 5 kg misschien beperkt lijkt, is het voldoende voor het opbergen van de meeste dagelijkse voorwerpen. En hoewel we zouden wensen dat de fabrieksgarantie termijn langer dan 2 jaar was, biedt deze wel enige geruststelling over de kwaliteit van het product.

Het valt niet te ontkennen dat er soms kleine inconsistenties kunnen optreden bij de productie, zoals een deur die net een millimeter te groot is of een plank die een paar millimeter te lang is. Toch zijn dit vaak uitzonderingen en met een beetje handigheid kun je deze onvolkomendheden over het algemeen wel aanpassen.

De inclusief achterwand en de dichte kastconstructie zijn verder exemplarisch voor de afwerking die Meubella nastreeft; een kenmerk waardoor het een smaakvolle toevoeging is aan elke woonruimte.

Er is natuurlijk ook een praktische zijde aan dit dressoir. De veelzijdigheid is groot; of het nu gaat om het plaatsen in de woonkamer voor servies en bestek of in de slaapkamer voor kleding en accessoires, de Barlo dressoir staat zijn mannetje. Ook de Ophangbaar optie is een gemis, echter, dit is vaak ook niet gebruikelijk voor een meubel van dergelijk formaat en gewicht.

Al deze eigenschappen tonen aan dat de Barlo dressoir een charmante toevoeging is aan uw interieur. Het moet gezegd zijn dat de constructie enige aandacht vraagt, maar eens geïnstalleerd biedt het een solide en elegante opbergmogelijkheid.

Dus hoewel niet alles perfect is, blijft de balans toch zwaar doorslaan naar de positieve kant. De Meubella Dressoir Barlo is gemakkelijk te waarderen voor zijn esthetiek en functionaliteit, ondanks de paar kleine obstakels die men mogelijk onderweg tegenkomt. Een ding is zeker: dit meubelstuk maakt stijlvol opbergen in 2023 toegankelijk en aantrekkelijk.

Montageproblemen met voorbereidingsfouten

Meubella dressoir barlo wit eiken 183 cm m8oldgxogl7a vvv2pwm

Qua montage ben ik wat hobbels tegengekomen. Zo zaten er geen voorgeboorde gaatjes in het buitenste deurpaneel voor de lades en was een deur een millimeter te groot. Ook was er een legplank die een paar millimeter te lang was. Dit zijn kleine dingen, maar ze maken het in elkaar zetten toch wat lastiger. Gelukkig is het eindresultaat de moeite waard en eenmaal opgebouwd, ziet het dressoir er strak en netjes uit.

De kwaliteit van het materiaal is prima, al moet je misschien wat bijstellen hier en daar. Een paar kleine aanpassingen kunnen nodig zijn, maar over het algemeen krijg je waar voor je geld met een mooi dressoir dat handige opbergruimte biedt.

Voor wie twee rechterhanden heeft, zou de montage geen groot probleem moeten vormen. Maar wees voorbereid op wat werk. De levering is compleet met montagebenodigdheden, dus dat scheelt al een hoop gezoek. Eenmaal in elkaar zet het dressoir een stijlvolle toon in je woonkamer.

Nu geef ik toe, meubels in elkaar zetten kan soms voelen als een puzzel voor gevorderden, maar je verwacht dat de fabrikant je niet extra op de proef stelt. Dus laten we eens kijken wat de strubbelingen waren:

 • Voorbereiding: Het viel op dat het buitenste deurpaneel voor de lades geen voorgeboorde gaatjes had. Zelfs niet voor de geleiderails.

 • Deuren: De rechter deur bleek net een tikkeltje te lang, waardoor deze niet naadloos aansloot.

 • Legplanken: Eén plank was zes millimeter langer dan de andere, wat de suggestie van een ‘maandagochtendproduct’ gaf.

Ondanks deze minpunten blijft het design van het dressoir indrukwekkend. De combinatie van wit met eiken geeft een frisse, moderne uitstraling die bij veel interieurs past. Ja, ik heb van die ‘foute woorden’ gebruik moeten maken tijdens de montage, maar laten we niet vergeten dat het eindresultaat een plaatje is.

De twee opbergvakken achter de openslaande deuren en de drie lades bieden genoeg ruimte om allerlei spullen in op te bergen. Dit toont aan dat functionaliteit bij Meubella hand in hand gaat met stijl. De dressoir lijkt gemaakt voor mensen die houden van een opgeruimd huis.

De kwaliteit van het materiaal is zoals je mag verwachten in deze prijsklasse; degelijk zonder luxe uit te stralen. Het draagvermogen van 5 kilogram per plank is voldoende voor alledaags gebruik. Na de montage, waarbij wat creatieve oplossingen nodig waren, staat het dressoir stevig en ziet het eruit alsof het alle dagelijkse uitdagingen aankan.

Toch is en blijft het bemoeilijkend als je extra taken moet uitvoeren die je niet zou verwachten, zoals gaten boren en planken op maat zagen. Dit vraagt om een zekere mate van doe-het-zelf vaardigheid en wellicht extra gereedschap, iets waar niet elke meubelkoper op voorbereid is.

De meegeleverde handleiding en montagebenodigdheden zouden klanten helpen om zonder zorgen het meubel in elkaar te zetten. Helaas moest ik zelf uitvogelen hoe ik de kast fatsoenlijk in elkaar kon krijgen. Dit geduldspiel zal niet bij iedereen in de smaak vallen.

Wat ik hiermee wil aangeven, is dat ondanks de schoonheid van het meubel, de montageproblemen een domper op de ervaring kunnen zijn. Dit vooral voor mensen die niet terugdeinzen voor wat meet- en paswerk. Desondanks staat er na wat extra inzet een stijlvol meubel dat de woonkamer complementeert.

Het lijkt erop dat kwaliteitscontrole wellicht beter kan bij Meubella. Ook al is het eindresultaat de moeite waard, houd er rekening mee dat de weg ernaartoe rotsig kan zijn. Ben je iemand die twee linkerhanden heeft, dan is dit wellicht niet het ideale ‘bouwpakket’ voor jou.

Advies voor de enthousiaste meubelbouwer: meet alles dubbel, houd wat extra gereedschap bij de hand en wees voorbereid op een beetje extra werk. Dan kan ook jij genieten van dit mooie stukje huisvlijt.

Aanpassingen en Alternatieve Oplossingen

Meubella dressoir barlo wit eiken 183 cm q6vwkm87mgqy vvv2pwm

Na de Meubella Dressoir Barlo in zijn geheel te hebben opgebouwd, is er een scala aan aanpassingen en alternatieve oplossingen nodig gebleken om de kast volledig functioneel te krijgen. Op het eerste gezicht oogt het dressoir stijlvol en modern, en belooft het een praktische aanvulling te zijn voor zowel opbergruimte als woondecoratie. De combinatie van wit en eiken kleurtinten en het ontwerp geven het dressoir een Scandinavische flair die in veel interieurs goed tot zijn recht komt.

Echter, tijdens de opbouw stuitte ik op enkele uitdagingen. De geleiderail voor de lades vereiste wat doe-het-zelf vaardigheden, aangezien de gaatjes niet waren voorgeboorde. Gelukkig was dit met een zelfgemaakte mal en wat handigheid vrij eenvoudig te verhelpen. Ook het probleem met de pasvorm van de deuren was nogal een hoofdbreker. Hoewel de linkerdeur zonder problemen aansloot, bleek de rechterdeur een kwelgeest door net niet goed te passen. Met wat creatief houtwerk lukte het bijna, maar perfect was het nog niet; één millimeter te groot is soms het verschil tussen tevredenheid en frustratie.

Daarnaast merkte ik bij de legplanken op dat er een lengteverschil was van 6 mm. Hoewel beide planken pasten, had het probleem met de deur hierdoor onmiskenbaar een dimensie van een onverwachte uitdaging.

Desondanks zijn er enkele punten waar ik zeker blij mee ben:

 • De algemene esthetiek van de kast is prachtig en past echt goed in een modern interieur.

 • De opbergruimte die het biedt, met deuren en lades, is praktisch en handig in gebruik.

 • De levering van de kast inclusief montagebenodigdheden was compleet, wat een hoop zoekwerk scheelt.

Zelfs met de vereiste aanpassingen, behoudt het Meubella Dressoir Barlo zijn charme en bruikbaarheid. Prijs-kwaliteitverhouding is evident, mits je bereid bent om enkele aanpassingen te doen en niet terugdeinst voor een klein ‘doe-het-zelf’-project.

Het is belangrijk te vermelden dat niet iedereen even handig is met gereedschap of het maken van aanpassingen. Een kast die direct uit de doos perfectionistisch past, is ideaal, maar in de praktijk blijkt dat soms een utopie. Toch zou ik potentiële kopers willen motiveren om zich niet direct door kleine ongemakken te laten weerhouden. Met geduld en creativiteit kijk je uiteindelijk naar een meubelstuk dat niet alleen voldoet aan zijn functionele eisen maar ook nog eens een plezier is voor het oog.

Vaak zijn we op zoek naar perfectie, maar sommige meubelstukken vereisen wat extra liefde en aandacht om tot hun recht te komen. De Meubella Dressoir Barlo kan zo’n meubelstuk zijn, waarbij de nadelen zeker aanwezig zijn, maar door de juiste benadering niet langer zwaar wegen in de algehele ervaring. Met dit in het achterhoofd staat het dressoir symbool voor flexibiliteit en aanpassingsvermogen, eigenschappen die niet alleen verwacht worden van onze meubelen, maar die we soms ook zelf mogen omarmen.

Pasvorm en Afwerking van deuren en planken

Meubella dressoir barlo wit eiken 183 cm q6vwkm8q023r vvv2pwm

Bij het uitpakken van de Meubella Dressoir Barlo viel het moderne design direct op; strak wit gecombineerd met het warme eikeneffect. De sympathieke uitstraling past perfect in de trend van Scandinavische interieurs. Het dressoir is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook genoeg opbergruimte door de twee deuren en drie lades. Toch is het vooral de pasvorm en afwerking van deze elementen die enige aandacht verdienen.

Een van de grootste pluspunten van dit meubelstuk zijn zijn afmetingen. Met een breedte van 183 cm biedt de kast ruimschoots plek voor al uw spullen. Het gebruik van de planken en lades leek in eerste instantie een fluitje van een cent:

 • Twee opbergvakken achter de deuren

 • Drie opberglades voor kleinere items

Al snel werd echter duidelijk dat, hoewel de kast in de doos er veelbelovend uitziet, de montage wat voeten in de aarde had. De pasvorm was net niet zoals je zou verwachten bij een kast in deze prijsklasse. Zo merkte ik dat het ene geleiderail voor de lades geen voorgeboorde gaten had en de andere wel, wat zorgde voor enige verwarring en extra werk.

Toen het tijd was om de deuren te installeren, kwam het volgende obstakel: de rechterdeur viel ietwat te lang uit, waardoor deze niet mooi sloot met de linkerdeur. Met enig vakmanschap, een paar nieuwe schroeven en wat herschikking van het scharnier, kwam de deuropening al een heel eind in de goede richting. Het neemt niet weg dat dit kleine tekortkomingen zijn die niet onopgemerkt blijven tijdens de montage.

Opvallend genoeg bleken de planken uiteindelijk voor wat verwarring te zorgen; hier trad een lengteverschil op dat toch enige invloed had op het plaatsen van de deuren. Gelukkig pasten de planken zelf wel goed in de kast en kon ik na wat meten en passen de ‘foute’ deur toch plaatsen, zij het met een kleine overgebleven ruimte.

De afwerking van de kast is over het algemeen conform wat je mag verwachten, waarbij de poederwitte oppervlakken en eiken details een mooie harmonie vormen. Desalniettemin blijkt dit dressoir net wat meer aandacht en fijnafstelling nodig te hebben dan je zou hopen.

Natuurlijk, enige handigheid is altijd wel vereist bij zelf te monteren meubelen, maar toch voelt het alsof de eindcontrolen iets scherper hadden gemogen. We mogen echter niet uit het oog verliezen dat de Meubella Dressoir Barlo eenmaal in elkaar een sterk staaltje biedt van wat moderne, stijlvolle opbergruimte kan zijn - mits je bereid bent er wat extra liefde en tijd in te steken.

Laten we niet vergeten dat ieder huis anders is en deze kleine aanpassingen soms de sleutel kunnen zijn tot een perfect passend meubel. En eens het dressoir z’n plekje heeft gevonden, straalt het wel degelijk die beloofde Scandinavische charme uit.

Eindoordeel en Waarschuwing voor Potentiële Kopers

Meubella dressoir barlo wit eiken 183 cm rbwyln72xy3k vvv2pwm

Als we de balans opmaken van mijn ervaring met de Meubella Dressoir Barlo is het duidelijk dat er een paar hobbels op de weg zijn. Het meubel is van stijlvol design en zou een aanwinst moeten zijn voor liefhebbers van een moderne en Scandinavische look. Er zijn echter wat punten waar je als koper rekening mee dient te houden voor je de aankoop doet:

 • Montage: hier zat het venijn in de kleinigheden; houd een schroevendraaier en wat handigheid paraat.

 • Kwaliteitscontrole: er kunnen inconsistenties in de productonderdelen zitten, sta klaar voor enige verrassing.

 • Afwerking: perfectie is niet gegarandeerd, fijnafstemming kan nodig zijn om het goed te krijgen.

Het is zonneklaar dat de kwaliteit en pasvorm niet altijd even consequent zijn. Als je twee rechterhanden hebt, zijn de issue’s weliswaar op te lossen, maar het hoort eigenlijk niet zo te zijn dat je direct al moet improviseren met een nieuw meubel. Voor een meubelstuk waarbij deze zaken wel op orde zijn, bekijk onze review van Meubella’s Eos Dressoir: stijlvolle eiken opbergruimte (2023).

Positief is wel dat ondanks de montageproblemen, het resultaat er uiteindelijk best mag wezen. Het witte en eikenkleurige ontwerp past naadloos in het hedendaagse interieur, dus de uitstraling van de kast wordt – eens in elkaar gezet – niet betwist.

Wat betreft functionaliteit, laat het dressoir weinig te wensen over. Met drie opberglades en twee deuren die toegang bieden tot extra opbergruimte, biedt het volop plaats voor je spullen. En, de afmetingen zijn riante 183 cm breedte, 75 cm hoogte, en 40 cm diepte, waardoor er genoeg is om van te genieten.

Een ander lichtpuntje is de fabrieksgarantie van twee jaar. Mocht er iets niet in de haak zijn, dan heb je een vangnet. Natuurlijk moet het niet nodig zijn deze te gebruiken voor foutjes die voorkomen hadden kunnen worden.

Ik kan niet om de teleurstelling heen die gepaard ging met de montage. Toch, eenmaal als het dressoir staat, overheerst de tevredenheid over de uitstraling en functionaliteit. De Meubella Dressoir Barlo is een stijlvol meubelstuk met een tijdloos karakter, maar wees alert op de hindernissen tijdens de montage.

Als waarschuwing aan potentiële kopers; beschouw dit meubel als een kleine uitdaging. Ga er niet vanuit dat het een simpele plug-and-play ervaring zal zijn. Heb geduld, ben bereid tot wat aanpassingen en vergeet niet alles goed na te meten. Dan komt het allemaal goed.

In het kort: Meubella Dressoir Barlo - Wit/Eiken is een pareltje voor het oog en handig in gebruik, mits je bereid bent wat zweetdruppels te investeren tijdens het opbouwen. Als je twee keer kijkt naar de afwerking en bereid bent wat handigheid aan de dag te leggen, heb je een mooi stukje meubel in je huis staan.