Mijn gedachtes over het Bruin Eiken Dressoir (spaanplaat) van vidaXL (2023)

Een mooi dressoir van vidaXL qua materiaal, montage, duurzaamheid en design.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

EikenDressoirs

Publicatiedatum

8 december 2023

Inleiding

Dressoir spaanplaat 30x30x70 cm kleur bruin eiken j1ngjrvy5eej jkldpw

Het vidaXL Dressoir met in bruin eiken valt meteen op door haar eenvoudige stijl. Het is zowel praktisch als stijlvol. Hieronder behandel ik de kwaliteit van het materiaal, montagegemak, stabiliteit en (dagelijks) gebruik.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk vidaXL Maximaal draagvermogen per plank 100 kg
Kleur Bruin eiken Keurmerk N.V.T.
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Product hoogte 70 cm
Product diepte 30 cm Product breedte 30 cm
Open of dichte kast Dichte kast Inclusief achterwand Ja
Met wielen Nee Inclusief plank(en) Ja

Prijzen

Materiaalkwaliteit en Oppervlakteafwerking

Dressoir spaanplaat 30x30x70 cm kleur bruin eiken kglkkrwy4aam jkldpw

Bij het uitpakken van het vidaXL Dressoir in de uitvoering met bruin eiken kleur valt het meteen op dat de fabrikant heeft ingezet op een strak en minimalistisch design. De spaanplaat waaruit dit meubelstuk is opgebouwd, geeft direct een natuurlijke en warme uitstraling, wat in veel hedendaagse interieurs een gewenste toevoeging kan zijn.

De materiaalkeuze voor spaanplaat is interessant te noemen. Dit materiaal staat bekend om zijn kostenbesparende eigenschappen, maar behoudt tegelijkertijd een zekere mate van sterkte en stabiliteit. Daarnaast is de afwerking met een lamineerlaag in de kleur bruin eiken niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt het ook een extra bescherming tegen vocht. Hierbij valt de volgende lijst aan kenmerken op:

 • Kostenbesparend: Spaanplaat is een betaalbaar materiaal.

 • Stabiel: Het draagvermogen van maximaal 100 kg per plank spreekt voor zich.

 • Weerstand: Door de lamineerlaag is het product bestand tegen vochtige omstandigheden.

Het maken van voorgeboorde gaten is een techniek die fabrikanten vaak gebruiken om de montage te vergemakkelijken, wat inspeelt op het comfort van zelfmontage. Echter, de kwaliteit van deze voorgeboorde gaten kan soms wisselend zijn, wat leidt tot enige frustratie tijdens het bouwproces. Desondanks is dit iets dat met wat handigheid en een beetje geduld vaak wel op te lossen is.

Bij het verder observeren van de oppervlakteafwerking valt op dat de lamineerlaag kwetsbaar kan zijn voor beschadigingen, zoals krassen of schilferen bij intensief gebruik. Dit is zeker iets om rekening mee te houden bij de dagelijkse behandeling van het dressoir. Toch mag gezegd worden dat, mits voorzichtig behandeld, het meubel een frisse look kan behouden.

Een designelement zoals geen profiel voor de achterplaat en bodem kan gezien worden als een minimalistische keuze, maar het kan ook een indicatie zijn van kostenbesparing. In de praktijk houdt dit in dat het dressoir mogelijk iets minder robuust aanvoelt dan verwacht, maar het houdt zich nog steeds staande binnen zijn prijscategorie.

Discussie over de lamme schroeven geeft aanleiding tot het benadrukken van de noodzaak voor de fabrikant om meer aandacht te schenken aan de duurzaamheid van het bevestigingsmateriaal. Dit punt heeft weliswaar een impact op de algemene indruk van het product, maar laat de functionaliteit onaangetast.

Met de opmerking in het achterhoofd dat de prijs wellicht niet volledig overeenstemt met de verwachtingen, kan men concluderen dat de balans tussen kosten en kwaliteit bij dit dressoir vrij redelijk is. Het biedt wat men kan verwachten van een materiaal als spaanplaat, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een eigentijds interieur met zijn bruin eiken uitstraling.

Samenvattend, dit dressoir van vidaXL geeft een goede eerste indruk met zijn moderne uitstraling en biedt praktische opslagmogelijkheden. Hoewel de materiaalkwaliteit en oppervlakteafwerking niet foutloos zijn, kunnen ze met de juiste verwachtingen en zorg toch voldoen aan de behoeften van vele gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbaar en stijlvol opbergmeubel.

Opbouw en Montagegemak

Dressoir spaanplaat 30x30x70 cm kleur bruin eiken gyn1vzklzzky jkldpw

Het montageproces van het vidaXL dressoir spaanplaat in de kleur bruin eiken kan met recht een avontuur worden genoemd, maar eentje die bij de juiste aanpak tot een bevredigend einde leidt. Bij het uitpakken van de onderdelen valt meteen op dat de fabrikant veel aandacht heeft besteed aan het netjes verpakken. Alle schroeven en beslag zijn geordend en genummerd, wat ervoor zorgt dat je niet misgrijpt tijdens de opbouw.

Aan de slag dan maar! De handleiding is vrij duidelijk en to-the-point. De stappen zijn goed te volgen, zolang je maar niet overhaast te werk gaat.

Hier een handig lijstje om je op weg te helpen:

 • Controleer eerst of alle onderdelen aanwezig zijn.

 • Leg het gereedschap dat je nodig hebt binnen handbereik.

 • Neem de tijd om de handleiding goed door te lezen.

 • Begin met het monteren van het frame voor je de achterwand en lades in elkaar zet.

Nu, tijdens de montage kan het zijn dat je hier en daar een uitdaging tegenkomt. Voorgeboorde gaatjes die niet perfect lijken te passen – een klein euvel dat je vaak ziet bij meubels in deze prijsklasse. Maar geen paniek, met een beetje creativiteit en geduld krijg je alle onderdelen waar ze thuishoren.

Dan hebben we het nog niet gehad over de achterplaat en bodem. Hier ontbreekt helaas het profiel wat enige improvisatie vereist. Het is niet ideaal, maar zeker geen onoverkomelijk probleem. Mocht je een hobbyist zijn, dan kun je wellicht met wat huis-tuin-en-keukengereedschap zelf een oplossing fabriceren.

De lamineerlaag, die het dressoir zijn chique eiken uitstraling geeft, moet met zorg behandeld worden. Het is waar dat deze laag wat fragiel aandoet, dus montage vraagt om een zachte hand en aandacht voor detail. Wees dus vriendelijk voor het materiaal, dan zal het ook vriendelijk zijn voor jou.

Daarnaast zijn er de schroeven; af en toe kan het voorkomen dat er een lam exemplaar tussen zit. Dit is waar een gezonde voorraad eigen schroeven uitkomst kan bieden. Wat wel belangrijk is, is dat je ondanks deze kleine struikelblokken niet uit het oog verliest dat het eindresultaat een stijlvol en functioneel meubelstuk is.

Over de prijs kunnen we kort zijn: het is aan de hoge kant voor de ervaren doe-het-zelver die misschien wat soepelere montages gewend is. Maar beschouw dit dressoir als een investering in je interieur en niet enkel als een praktisch voorwerp; dan valt de prijs misschien iets beter te rechtvaardigen.

Alle ervaring ten spijt, de trots die je voelt wanneer het dressoir uiteindelijk staat te pronken in je kamer, maakt een hoop goed. Het zijn deze kleine projecten die, ondanks de soms wat hobbelige weg, bijdragen aan ons gevoel van accomplishment. En zeg nou zelf, dat is ook wat waard, toch?

Stabiliteit en Duurzaamheid

Dressoir spaanplaat 30x30x70 cm kleur bruin eiken qolwx9pznzoy jkldpw

Wanneer het aankomt op het handhaven van een strak en opgeruimd huis, biedt het spaanplaat dressoir in bruin eiken een degelijke optie met een veelzijdige charme. De stevigheid van het meubelstuk is iets waarop je kunt rekenen, hoewel niet elk aspect ervan zonder slag of stoot komt. Hier zijn enkele kernpunten:

 • Stabiliteit: Het dressoir staat als een huis, dankzij de kwaliteit spaanplaat.

 • Duurzaamheid: Met de juiste zorg belooft dit meubel lang mee te gaan, hoewel de afwerking delicaat kan zijn.

 • Opbergruimte: Het biedt ruime opbergmogelijkheden, hoewel de inrichting zelf ruimte laat voor verbetering.

 • Multifunctionaliteit: Het kan dubbele dienst doen als nachtkastje, toegevoegde flexibiliteit in elke kamer.

De stabiliteit van het dressoir is niet te ontkennen. Het staat stevig op de grond en voelt solide aan, zodat je met een gerust hart spullen erin en erop kunt zetten. Met een maximaal draagvermogen per plank van maar liefst 100 kg, hoef je je geen zorgen te maken over het plaatsen van zware voorwerpen.

Bij duurzaamheid komt wat kanttekening kijken. Hoewel het hout stevig is en belooft lang mee te gaan, moet worden opgepast met de lamineerlaag die iets aan de fragiele kant kan zijn. Krassen of ander onheil kunnen dit mooie oppervlak snel tenietdoen, dus enige voorzichtigheid betrachten is geen overbodige luxe.

De opslagcapaciteit van dit dressoir is een groot pluspunt. Met twee compartimenten en een lade biedt het voldoende plek om je spullen te ordenen en binnen handbereik te houden. Dit zorgt voor een nette uitstraling en het eenvoudig terugvinden van je spullen.

Het feit dat het meubel ook als nachtkastje gebruikt kan worden, spreekt voor de veelzijdigheid ervan. Het kan moeiteloos in verschillende ruimtes en situaties worden ingezet, wat altijd een sterkte is bij de aanschaf van interieuritems.

Een nadeel is dat het product niet komt met vooraf ingestelde profielen voor de achterplaat en bodem, wat de installatie enigszins kan compliceren. Ook kan de kwestie met lamme schroeven de montage ietwat frustrerend maken voor zelfs de doorgewinterde klusser. Desalniettemin, met wat geduld en precisie tijdens het monteren, kan men deze hobbels gladstrijken.

Het prijspunt kan een vraag oproepen, gezien de kwaliteit niet overeen lijkt te komen met de verwachte waarde. Desondanks biedt het dressoir genoeg functionaliteiten die het, met de juiste behandeling, een redelijke koop maken voor iemand die op zoek is naar een praktische, veelzijdige en stabiele aanvulling op hun inrichting.

Het design is zonder twijfel modern en zal liefhebbers van minimalistische inrichting aanspreken. Een kwestie die hierbij rijst, is de afwerking die voorzichtigheid gebiedt bij gebruik. Dit betekent echter niet dat het dressoir niet past bij een actieve levensstijl; bewust gebruik en regelmatig onderhoud zorgen ervoor dat dit meubelstuk nog jaren deel kan uitmaken van je huishouding.

Met deze elementen in gedachten, speelt het bruin eiken dressoir in op de behoefte aan strakke lijnen en eenvoudige, maar toch elegante opbergmogelijkheden. Met een vleugje aandacht voor detail en voorzichtige omgang kan dit meubel zowel een stabiele als een langdurige toevoeging aan je interieur zijn.

Functionaliteit en Esthetiek

Een close-up van het bruin eiken spaanplaat materiaal om de textuur te tonen

Het dressoir van spaanplaat in de kleur bruin eiken is een toonbeeld van hoe functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan. In een wereld waar ruimte steeds kostbaarder wordt, biedt dit meubelstuk een welkome aanvulling op de huisinrichting, zonder te schreeuwen om aandacht.

Laten we beginnen met de praktische kant:

 • Ruime opslag: met twee compartimenten en een lade is er genoeg plek om allerlei spullen kwijt te kunnen.

 • Veelzijdig gebruik: of je het nu gebruikt als nachtkastje of als dressoir in de woonkamer, dit meubel is multifunctioneel.

 • Uitstalfunctie: de bovenkant biedt ruimte om je persoonlijke stijl te laten zien met bijvoorbeeld fotolijsten of planten.

Wat betreft de look, het bruin eiken design is neutraal en makkelijk te combineren met andere meubels en stijlen. Het geeft een warme uitstraling zonder te dominant te zijn in het interieur.

Dat gezegd hebbende, de echte wereld is niet perfect en dat geldt ook voor dit dressoir. Ja, er zijn wel eens voorgeboorde gaten die niet helemaal perfect uitgelijnd zijn. En de lamineerlaag zou steviger kunnen, het kan voorkomen dat deze wat fragiel aanvoelt. Dit zijn kleine aandachtspunten, maar laten we eerlijk zijn, voor de prijs die je betaalt verwacht je wellicht net iets meer precisie en robuustheid.

Echter, zet je deze kleine ongemakken in perspectief, dan blijft er een product over dat doet wat het moet doen: het biedt handige opbergruimte en het staat best leuk in de kamer. Bovendien, spaanplaat is een materiaal dat gemakkelijk schoon te houden is en de sterkte en de weerstand tegen vocht, die wordt geadverteerd, zal in de praktijk zeker worden gewaardeerd.

Het dressoir komt met een beloofde garantie van twee jaar, wat toch wel een zekerheid geeft dat je geen kat in de zak koopt. VidaXL, het merk achter dit product, staat bekend om hun betaalbare en redelijk degelijke mogelijkheden voor thuisinrichting.

Het is belangrijk om te vermelden dat, zoals met elk staand meubelstuk, veiligheid vooropstaat. Het meubel wordt geleverd met een wandbevestigingsapparaat om kantelen te voorkomen. Een slimme zet, zeker in een huishouden met kinderen of huisdieren die onverwacht tegen een dressoir kunnen stoten.

Het dressoir van 30x30x70 cm is een compacte keuze voor kleinere ruimtes, zonder dat je inboet aan stijl of nut. Kun je leven met een paar kleine imperfecties en wat doe-het-zelf aanpassingen tijdens de montage, dan is dit bruin eiken spaanplaat dressoir zeker het overwegen waard. Het kan de perfecte uitkomst bieden voor die ene lege plek in jouw woonruimte die snakt naar een beetje extra karakter en functionaliteit.