Stijlvol opbergen met de VCM Houten Dressoir als ruimteverdeler (2024)

Het VCM houten dressoir met 6 vakken is ideaal voor boeken, CDs en meer. Afmetingen: H117 x B62 x D20 cm.
Auteur
Affiliatie
Margriet Reker

EikenDressoirs

Publicatiedatum

8 januari 2024

Inleiding

Vcm houten dressoir plank room divider vloer staande plank deco opslag commode pintal houten dressoir plank room divider vloer staande plank deco opslag commode pintal b2yjzdlrejmq wqxd58

Het VCM Pintal Houten Dressoir is een veelzijdig meubelstuk dat functionaliteit combineert met een modern ontwerp. Met zijn afmetingen van 62 cm breed, 20 cm diep en 117 cm hoog past dit meubelstuk uitstekend in verschillende ruimtes, zonder te overheersend te zijn. Het dressoir, gemaakt van duurzame houtstructuurimitatie, biedt zes open vakken die een ideale opbergruimte vormen voor bijvoorbeeld cd’s, dvd’s of decoratieve objecten.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Vcm Kleur Honing Eik
Product hoogte 117 cm Product diepte 20 cm
Product breedte 62 cm Verpakkingsgewicht 20 kg
Type kast Dressoir Inclusief lade(s) Nee
Verpakking hoogte 20 cm Verpakking lengte 100 cm

Prijzen

Design en Stijl

Vcm houten dressoir plank room divider vloer staande plank deco opslag commode pintal houten dressoir plank room divider vloer staande plank deco opslag commode pintal njmwyyyay85m qwjypl

Het VCM Pintal Houten Dressoir met Room Divider is een functionele toevoeging aan elk interieur, met een design dat zich onderscheidt in eenvoud en stijl. De honing eik kleur zorgt voor warmte en past naadloos in zowel moderne als klassieke woonsferen.

Belangrijke stijlkenmerken van de VCM Pintal:

 • Het meubelstuk komt in verschillende kleurvarianten, wat betekent dat het aan te passen is aan persoonlijke voorkeuren en bestaande interieurs.

 • Het beschikt over 6 open vakken, wat niet alleen een ordelijke uitstraling biedt maar ook diverse mogelijkheden voor het tentoonstellen van je meest geliefde items.

Deze plank doet meer dan alleen opslag bieden; het acteert als een ruimteverdeler die een open ruimte kan transformeren in twee aparte zones zonder de kamer kleiner te laten lijken. Dit komt door de houtstructuurimitatie, die een licht en luchtig gevoel behoudt terwijl het toch een duidelijke scheiding maakt in de ruimte.

Toch zijn er een paar nadelen te bespreken. Met afmetingen van 117 cm hoog, 62 cm breed en 20 cm diep, kan het dressoir voor sommigen aan de kleine kant zijn. Dit betekent dat je er mogelijk niet al je spullen in kwijt kunt zoals je zou willen. Maar laat je hierdoor niet direct afschrikken, want het zorgt er wel voor dat het dressoir perfect in kleinere ruimtes past, wat in drukke stadsappartementen zeker een pluspunt kan zijn.

Het is ook de moeite waard te vermelden dat het ontbreken van lades kan worden gezien als een minpunt. Echter, dit geeft het meubelstuk een strakkere look en dwingt tot keuzes in wat je tentoonstelt, wat kan bijdragen aan een minimalistischer leefomgeving en daarmee aan een rustiger hoofd.

De organisatorische kant van de VCM Pintal is niet te onderschatten. Door de collecties van cd’s, dvd’s en boeken netjes tentoon te stellen, moedigt het een geordende manier van leven aan. En hoewel het belangrijk is om de toepasbaarheid in huis voor ogen te houden, is de esthetische waarde van dit meubelstuk niet te negeren.

Voor zij die streven naar een stijlvolle doch eenvoudige organisatie in hun leefruimte, biedt de VCM Pintal Houten Dressoir met Room Divider een uitstekende keuze. Het is een bewijs dat design hand in hand kan gaan met functionaliteit – zonder dat het één het ander overschaduwt. De verscheidenheid aan kleuropties en de efficiënte indeling maken het een makkelijke en aantrekkelijke keuze voor wie zijn ruimte wilt optimaliseren zonder in te leveren op smaak.

Kortom, de VCM Pintal is niet alleen praktisch, maar ook een plezier voor het oog. Het kan een ondergesneeuwde hoek een nieuw doel geven of een rommelige woonkamer transformeren in een salon waardig van een woonblad. Kleinere beperkingen daargelaten, het VCM Houten Dressoir met Room Divider is een waardig investering voor de stijlbewuste organisator.

Multifunctioneel Gebruik

Vcm houten dressoir plank room divider vloer staande plank deco opslag commode pintal houten dressoir plank room divider vloer staande plank deco opslag commode pintal wvyjxxqjjvg4 qwjypl

Als je woonkamer of kantoor schreeuwt om een mix van opbergruimte en stijl, dan biedt de VCM Pintal houten dressoir precies wat je nodig hebt. Deze kast valt op door zijn multifunctionaliteit; het is niet alleen een dressoir maar ook een room divider, een ideale keuze voor wie efficiënt met ruimte wil omgaan.

Een lijst met wat dit meubelstuk te bieden heeft:

 • Flexibele opbergmogelijkheden: Met 6 open vakken richt je hem gemakkelijk in naar je smaak.

 • Ruimteverdeler: Perfect om verschillende ruimtes af te bakenen zonder de kamer te verkleinen.

 • Veelzijdige look: Beschikbaar in diverse kleurvarianten, van neutraal tot levendig.

 • Robuust design: De houtstructuurimitatie zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling.

Laten we wel wezen, we willen allemaal wel eens wat nieuws. Het fijne van de VCM Pintal is dat je ’m kan inzetten zoals je zelf wilt. Je pakt dat rommelige hoekje in je kamer aan én je hebt meteen een nieuwe eyecatcher. Je verzameling cd’s of je mooiste boeken zet je direct in de kijker. Maar laten we realistisch blijven, het is geen massief eiken. De houtstructuurimitatie lijkt van een afstandje net echt, maar de echte houtliefhebber merkt het verschil.

Ook handig, bij een feestje dient hij snel als bar of buffet. Wat hapjes, wat glazen, en voilà: je visite staat niet met hun borden in de hand. Minder positief is dat je er geen zware beelden op kwijt kunt. De constructie is stevig maar heeft zijn grenzen.

Voor sommigen kan de hoogte een minpunt zijn; met 117 cm is hij niet gemaakt om onder te burijen. Afhankelijk van je lengte kan dat juist prettig of onhandig zijn. Zo kan heen en weer lopen achter de kast wat lastig zijn als deze als room divider gebruikt wordt.

Een voordeel is dat je het meubelstuk makkelijk kunt verplaatsen. Zin in een andere indeling? Geen probleem, even tillen en je hebt een nieuw perspectief. Echter, met een verpakkingsgewicht van 20 kg is het wellicht een tweepersoonsklusje.

Wat betreft het uiterlijk, de kale indruk kan wat afdoen aan de gezelligheid die een volle houten plank zou uitstralen. Decoreer het dus naar hartenlust met persoonlijke spulletjes om het eigen te maken.

Tot slot, de VCM Pintal is een allemansvriend. Hij past in nagenoeg elk interieur en zijn functionaliteit maakt hem onmisbaar in een druk huishouden. Ja, er zijn sterker en mooier meubels, maar met zijn vriendelijke prijs-kwaliteitsverhouding is dit item een slimme zet voor wie krap zit met de ruimte, maar toch gehecht is aan een vleugje stijl.

Materiaal en Kwaliteit

Het houten dressoir gebruikt als room divider in een modern ingerichte woonkamer

Wanneer we kijken naar de materiaalsterkte en bouwkwaliteit van de VCM Pintal Houten Dressoir, valt direct op dat het een duurzaam meubelstuk lijkt voor zijn prijsklasse. De houtstructuurimitatie geeft het een natuurlijke uitstraling, zonder dat het de kosten van massief hout met zich meebrengt. Hoewel het natuurlijk niet de unieke charme van echt hout heeft, is het een praktisch alternatief dat gemakkelijk te onderhouden is en tegen een stootje kan.

De constructie van het dressoir is relatief solide, met een goed doordacht ontwerp dat stabiliteit biedt. Het gebruikte spaanplaatmateriaal is dik genoeg om de alledaagse voorwerpen die je erop wilt plaatsen te dragen, zoals boeken en kleine decoratiestukken. Het draagvermogen is ruim voldoende voor de items waarvoor het bedoeld is, denk hierbij aan:

 • CD’s en DVD’s

 • Boeken en tijdschriften

 • Kleine verzamelobjecten

 • Deco-items

Toch moet vermeld worden dat, ondanks de stevigheid, het materiaal niet is bestand tegen excessief gewicht of veelvuldige ruwe behandeling. Wees dus voorzichtig met zware voorwerpen en het verplaatsen. Het zou jammer zijn als de afwerking beschadigd raakt, iets wat bij spaanplaat helaas sneller gebeurt dan bij massief hout.

Het kleurenpallet van het dressoir, met name de optie in honing eik, is warm en huiselijk, waardoor het makkelijk opgaat in verschillende interieurstijlen. Het risico dat de kleur na verloop van tijd verbleekt, is bij dit product aanwezig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht waar het aan wordt blootgesteld. Echter, dit is een probleem dat bij veel meubels voorkomt en niet specifiek is voor de VCM Pintal.

Opslagcapaciteit is een ander sterk punt van dit dressoir. Zes open vakken bieden genoeg ruimte om veelgebruikte spullen binnen handbereik te houden. Toegegeven, in een wereld die steeds digitaler wordt, is de behoefte aan opslag voor fysieke media zoals CD’s en boeken wellicht afnemend, maar voor verzamelaars en liefhebbers van tastbare objecten is dit meubel perfect.

Hoewel het dressoir geen lades bevat, wat een gemist opbergmogelijkheid kan zijn voor kleinere spullen die je uit het zicht wilt houden, is de open structuur ervan enerzijds een uitnodiging tot een georganiseerde display van je bezittingen. Anderzijds dwingt het ook tot regelmatig opruimen, omdat alles in het zicht ligt.

Naarmate productieprocessen verbeteren, gaan we er vaak vanuit dat producten lichter en makkelijker te hanteren zijn. Met een verpakkingsgewicht van 20 kg is het VCM dressoir echter geen vedergewicht. Dit benadrukt het gevoel van degelijkheid, maar maakt het verplaatsen zonder hulp lastig.

In een notendop is de kwaliteit van het materiaal in verhouding tot de prijs meer dan acceptabel. Dit dressoir biedt een evenwichtige mix van stijl en functionaliteit, al zijn er bestanddelen zoals het spaanplaat die zorg en aandacht vereisen bij dagelijks gebruik. Over het algemeen is het VCM Pintal dressoir een solide keuze voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke opslag- en ruimteverdeler met een stijlvolle twist.

Installatie en Afmetingen

Het dressoir gevuld met een assortiment van boeken cds en dvds in de open vakken

Het installeren van de VCM Pintal Houten Dressoir is een fluitje van een cent, en dat is geen overdrijving. Je hebt geen technisch diploma nodig om dit meubelstuk in elkaar te zetten; de handleiding leidt je soepel door de montage heen. Met de overzichtelijke instructies heb je binnen de kortste keren een praktische en stijlvolle room divider in je woonkamer staan.

Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten, hieronder enkele belangrijke punten over de installatie:

 • Overzichtelijke handleiding: Stap voor stap wordt het duidelijk uitgelegd.

 • Gebruiksvriendelijk: Geen ingewikkelde gereedschappen nodig.

 • Snel klaar: Voor je het weet, staat het dressoir te pronken in je kamer.

Qua afmetingen zit je met de VCM Pintal ook gebakken. Met een breedte van 62 cm, een diepte van 20 cm en een hoogte van 117 cm is dit dressoir hoog en breed genoeg om je spullen uit te stallen, maar neemt het niet de hele kamer in beslag. Perfect voor als je niet in een balzaal woont maar toch je ruimte efficiënt wilt indelen.

Een mogelijk minpuntje is dat de plank met een diepte van 20 cm misschien niet geschikt is voor alle soorten boeken of grotere objecten. Maar laten we niet vergeten dat dit dressoir niet is ontworpen als de bibliotheek van Alexandria. Het is een moderne, slanke opbergsolution voor bijvoorbeeld je geliefde CD- en DVD-collecties of die leuke fotolijstjes.

Het is bij dit meubelstuk vooral belangrijk te weten waar je het voor gebruikt. De 6 open vakken bieden voldoende ruimte voor je verzamelitems en zorgen ervoor dat je woonkamer niet alleen opgeruimd, maar ook persoonlijk en gezellig aanvoelt.

Het gewicht van 20 kg zorgt er bovendien voor dat het meubel niet wiebelig of licht aanvoelt; een stabiele factor in je inrichting. Maar, als je eenmaal besluit waar het zijn plaats vindt, is het ook niet zomaar een object dat je even verplaatst, door het solide gewicht.

Het houtstructuurimitatie materiaal zorgt ervoor dat het dressoir een warme en natuurlijke uitstraling heeft, ondanks dat het geen echt hout is. Gemakkelijk in onderhoud en niet snel onder de indruk van een stootje, al is de afwerking misschien niet voor elk wat wils. Maar zeg nou zelf, voor de prijs die je betaalt, krijg je een stukje interieur waar je u tegen zegt.

Aan het eind van de dag is de VCM Pintal een stijlvolle en praktische keuze voor wie een eenvoudig te monteren, ruimtebesparend stukje meubel binnen hun vier muren wil plaatsen. Of het nu gaat om het tentoonstellen van je passies of het verdelen van je ruimte, het biedt mogelijkheden zonder dat het direct een aanslag op je portemonnee of je geduld is.

Een klein nadeel waar je rekening mee moet houden, is dat de vaste vakverdeling je limiteert in de grootte van de objecten die je kunt opbergen. Echter, voor de meerderheid van de verzamelaars en opruimers onder ons zal dit niet meer dan een kleine bijkomstigheid zijn.

In het kort: VCM Pintal Houten Dressoir is een betaalbare, no-nonsense optie voor iedereen die zijn ruimte efficiënt en met een snufje stijl wil benutten.