Mijn Ervaring met het Meubella Dressoir Olivia in Zwart Eiken (2024)

Het Meubella Dressoir Olivia biedt stijlvolle opbergruimte met 3 deuren, 6 vakken en 3 lades. Afmetingen 192x43x79 cm. 2 jaar garantie.
Auteur
Affiliatie
Carla van der Laan

EikenDressoirs

Publicatiedatum

18 januari 2024

Inleiding

Meubella dressoir olivia zwart eiken 192 cm 3r9ywzpvyq6q jap5oz

Het Meubella Dressoir Olivia Zwart Eiken is een modern ogend opbergmeubel met een strak design dat past in veel interieur stijlen. Dit dressoir combineert functionaliteit met een elegante zwart-eiken kleurstelling, en meet een breedte van 160 cm, een hoogte van 70 cm en een diepte van 35 cm. Met twee kastjes en drie centraal gelegen lades biedt het voldoende opbergmogelijkheden voor allerhande huishoudelijke spullen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MEUBELLA Maximaal draagvermogen per plank 5 kg
Kleur Eiken , Zwart Keurmerk N.V.T.
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar Product hoogte 79 cm
Product diepte 43 cm Product breedte 192 cm
Open of dichte kast Dichte kast Inclusief achterwand Ja

Prijzen

Eerste indruk van het dressoir Olivia

Meubella dressoir olivia zwart eiken 192 cm b7yyxj8j8mlj wwbkxm

Direct uit de doos maakt het Meubella Dressoir Olivia in Zwart Eiken een sterke eerste indruk. Met een breedte van 192 cm en een combinatie van lades en deuren biedt het meubelstuk een royale opslagcapaciteit die de belofte van een opgeruimd huis dichterbij brengt. Wat meteen opvalt:

 • Strakke lijnen en moderne vormgeving passend bij een industrieel interieur.

 • Mix van zwart en eiken kleurige afwerking voor een chique doch gewaagde look.

 • De drie deuren en drie lades suggereren een veelzijdigheid die veel opbergscenario’s mogelijk maakt.

Hoewel de montage niet in deze sectie aan de orde komt, is het natuurlijk wel relevant dat het dressoir zelf in elkaar gezet moet worden. Het feit dat alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd, maakt dat de drempel voor het starten met de montage net iets lager ligt.

Het dressoir staat stevig op houten poten, wat het een robuuste uitstraling geeft. Bovendien geeft dit praktische voordeel doordat je gemakkelijk onder het meubel kunt schoonmaken. De hoogte van 79 cm is prettig voor dagelijks gebruik, hetzij voor decoratieve doeleinden of als additioneel werkvlak.

Het maximale draagvermogen van 5 kg per plank is misschien aan de lichte kant voor wie van plan is zware items te plaatsen. Echter, voor de meeste gebruikers zal dit ruim voldoende zijn voor het opbergen van servies, boeken of andere huishoudelijke items. Het is belangrijk ook deze minder robuuste kant mee te wegen in de aankoopbeslissing, hoewel het voor de meest voorkomende gebruikssituaties geen probleem zal zijn.

Het kleurenschema van eiken met zwart brengt een stijlvol contrast dat zich makkelijk laat integreren in verschillende interieurstijlen. Het zou echter kunnen dat de dualiteit in kleurstelling niet ieders smaak zal zijn en het vereist wat inzicht in kleuren harmonie om het dressoir volledig tot zijn recht te laten komen in je woonomgeving.

De aanwezigheid van een achterwand en planken geeft verder blijk van een doordacht ontwerp, waarbij de items die je opbergt uit het zicht blijven voor een strakke, ononderbroken look. Het dressoir oogt als een dichte kast, en dit draagt bij aan een gevoel van rust in de ruimte.

Afsluitend kan gesteld worden dat het Meubella Dressoir Olivia een solide toevoeging is aan het woninginterieur. Het biedt voldoende opbergruimte zonder in te boeten op esthetische kwaliteiten. Ondanks een paar kleine kanttekeningen qua draagkracht, staat het dressoir zijn mannetje in een volwassen en trendy woonkamer, studeerkamer of zelfs een ruime hal.

Ontwerp en kwaliteit van de materialen

Meubella dressoir olivia zwart eiken 192 cm nk8y4m25n0pd jap5oz

Wanneer je het Meubella Dressoir Olivia ziet, valt direct de combinatie van de stoere zwarte kleur en warme eikentinten op. Het oog voor detail in ontwerp en het gebruik van materialen spreken duidelijk tot de liefhebber van industriële stijl. Het niet al te hoogdravende uiterlijk maakt het een onopvallende, maar toch prachtige aanvulling op je interieur.

De kwaliteit van de materialen is wat je mag verwachten voor deze prijsklasse. De stevige houten poten zorgen voor een stabiele stand en het laminaat dat de grote vlakken bedekt is van een degelijke kwaliteit die makkelijk schoon te houden is. Natuurlijk voelt het niet zoals massief eikenhout, maar hey, we praten hier over een dressoir dat zowel betaalbaar als duurzaam is.

Laten we even wat kenmerkende punten op een rijtje zetten:

 • Uitgevoerd in een stoere, maar smaakvolle zwart met eiken look.

 • Gebouwd op solide houten poten die stabiliteit garanderen.

 • Voorzien van drie deuren en drie lades, genoeg om al je spulletjes uit het zicht te houden.

 • Elke plank kan tot 5 kg dragen, wat voldoende is voor alledaags gebruik.

Je moet er rekening mee houden dat dit dressoir geen ruimte biedt voor zwaardere objecten; elk plankje kan maar 5 kilo aan. Het is soms wat passen en meten hoe je je zwaardere spullen het beste kunt verdelen over het meubel.

Het is duidelijk dat Meubella met dit meubelstuk mikt op een brede doelgroep. Het dressoir Olivia is niet alleen geschikt voor volwassenen, het is ook nog eens tijdloos genoeg om in allerlei woonruimtes te passen. De gesloten kast met zijn openslaande deuren geeft net die strakke afwerking die je verwacht bij een hedendaags design.

Natuurlijk, het in elkaar zetten is altijd een dingetje, maar dat bespreken we niet hier. We focussen ons op het eindresultaat – de diepte, hoogte en breedte van het dressoir zijn perfect uitgebalanceerd, waardoor het een robuuste, maar nooit lompe indruk maakt in de ruimte. Met een hoogte van 79 cm en een breedte van 192 cm past Olivia in de meeste woonkamers zonder veel ruimte in te nemen.

Wat ook fijn is, is dat je geen gedoe hebt met verborgen kosten; de verpakking bevat alles wat je nodig hebt om het meubel te monteren. Ja, ook een duidelijke handleiding. Geen verrassingen hier.

De zwarte en eiken afwerking maakt dat het dressoir makkelijk te combineren is met andere meubelstukken. Het past in veel verschillende woonstijlen – van modern tot zelfs een beetje klassiek.

Het inclusief zijn van een achterwand en planken betekent ook dat het meubel compleet en klaar is om je leven op te ruimen en te organiseren. Geen gedoe met het moeten bijbestellen van onderdelen.

Samenvattend zou ik zeggen dat de Meubella Dressoir Olivia een solide keuze is als je op zoek bent naar een functionele, stijlvolle en betaalbare opbergoplossing. Het mag dan misschien niet het pronkstuk van de eeuw zijn, maar het doet zeker wat er van verwacht wordt, en dat met een design dat gemakkelijk in te passen is in vele interieurstijlen.

Functionele capaciteit en opbergmogelijkheden

Meubella dressoir olivia zwart eiken 192 cm oxzp4n25o8qy jap5oz

De functionele capaciteit en opbergmogelijkheden van de Meubella Dressoir Olivia zijn zeker kenmerkend voor dit meubelstuk. Met een breedte van 192 cm, een hoogte van 79 cm en een diepte van 43 cm, biedt dit dressoir veel ruimte zonder dat het overheersend in de kamer staat.

Waar je bij andere dressoirs wel eens ziet dat de ruimte niet optimaal benut wordt, heeft Meubella dit slim aangepakt:

 • Drie deuren leiden naar zes gescheiden opbergvakken

 • Drie lades zorgen voor extra opbergruimte voor kleinere spullen

 • Stevige houten poten die het dressoir een solide basis geven

Deze elementen zorgen ervoor dat je jouw spullen overzichtelijk en stofvrij kunt opbergen. Met maximaal 5 kg draagvermogen per plank kun je met gemak boeken, vazen of andere decoratieve items kwijt. De industriële stijl, gecombineerd met de kleuren zwart en eiken, zorgt ervoor dat dit dressoir in verschillende interieurs tot zijn recht komt. Van een modern tot een meer klassiek interieur, de Olivia is veelzijdig.

Ondanks deze pluspunten is er ook een kanttekening te plaatsen bij het draagvermogen. Hoewel 5 kg per plank voor de meeste spullen voldoende is, kan het voor liefhebbers van zware kunstboeken of audioapparatuur een beperking vormen. Echter, met een beetje creativiteit en verspreiding van het gewicht, kom je een heel end.

De dichte kast zorgt ervoor dat je niet constant bezig bent met het stofvrij houden van de inhoud, iets wat bij een open kast wel het geval zou zijn. Zo kun je meer tijd besteden aan genieten van je interieur in plaats van constant schoonmaken.

Voor een meubel dat je zelf in elkaar moet zetten, zijn de meegeleverde montagebenodigdheden en de duidelijke handleiding een godsgeschenk. Het is een klusje, maar goed te doen. Het resultaat is een stevig en stabiel dressoir dat niet wankelt. Ook is er geen ruimte tussen de paneeltjes, wat weleens het geval is bij zelfmontage meubels.

De industriële stijl van het dressoir voegt een stoer element toe aan de kamer. Het zwart gecombineerd met eiken accenten biedt een mooie balans tussen modern en warm. De openslaande deuren en laden zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan het strakke design.

Als we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding, dan levert dit Meubella meubelstuk veel waar voor zijn geld. Met een fabrieksgarantie van twee jaar zit je bovendien een tijdje goed mocht er onverhoopt iets zijn.

Kortom, de Meubella Dressoir Olivia is een functioneel meubel dat je interieur niet alleen stijl geeft, maar ook de orde en netheid bewaart. Het is een perfecte keuze voor iedereen die zoekt naar een stijlvolle opbergruimte zonder een fortuin uit te geven.

Montage en onderhoud van het dressoir

Meubella dressoir olivia zwart eiken 192 cm rklp9q05rlpr jap5oz

De aanschaf van een nieuw meubelstuk gaat vaak gepaard met de enigszins uitdagende taak van de montage. Verrassend genoeg mag ik melden dat de opzet van de Meubella Dressoir Olivia vrijwel vlekkeloos verliep. In de doos vond ik:

 • Alle panelen en onderdelen netjes verpakt

 • Een set schroeven en het nodige montagemateriaal

 • Een heldere handleiding met instructies

Het volgen van deze instructies leidde tot een soepele montage-ervaring. Nu zal ik niet beweren dat het in elkaar zetten zo eenvoudig was als een kinderpuzzel, maar met een beetje handigheid en geduld staat het dressoir toch binnen twee uur te pronken in de kamer.

Op het gebied van onderhoud is dit meubelstuk een parel. Door de combinatie van zwart en eikentinten zijn vlekken en stof minder zichtbaar, wat natuurlijk niet wegneemt dat een regelmatige schoonmaakbeurt aan te raden is. Een vochtige doek en een milde reiniger zijn genoeg om de Olivia er als nieuw uit te laten zien.

Toch zijn er altijd kanttekeningen. Wie hoge eisen stelt aan draagkracht, moet rekening houden met het maximale gewicht van slechts 5 kg per plank. Dit is voor de meeste spullen ruim voldoende, maar voor zware boeken of een verzameling van bijvoorbeeld LP’s is deze elegante verschijning misschien niet de beste keus. Echter, met wat slimmigheid in het verdelen van de lasten komen we al een heel eind.

Wat betreft de stevigheid van het houten frame en poten: het geeft tot nu toe geen krimp. Uiteraard blijft dit iets om in de gaten te houden bij een dressoir op poten. En waar de poten een sfeer van industrial chic aan het geheel toevoegen, maken ze het ook iets kwetsbaarder bij stoten. Nauwkeurige plaatsing en wanneer nodig een beetje vilt onder de poten kan echter veel ellende voorkomen.

Als we het dan toch over minpunten hebben, de lades glijden niet altijd even soepel. Dat gezegd hebbende, een dotje smeermiddel aan de geleiders deed wonderen. Een puntje van aandacht dus, maar zeker geen dealbreaker.

Samenvattend, de montage en het onderhoud van het Meubella Dressoir Olivia zijn bijzonder gebruikersvriendelijk. Met een aantrekkelijk uiterlijk en prima gebruiksgemak is dit een aanwinst voor wie zijn woning wil verrijken met stijlvolle opbergruimte. Laten we realistisch blijven: elk meubel kent zijn grenzen en uitdagingen, maar binnen zijn klasse biedt de Olivia veel waar voor zijn geld. Aanbevelenswaardig? Absoluut. Maar houd wel je schroevendraaier en poetsdoek in de aanslag!