Nieuwe Eiken Dressoirs 2020

Nieuwe Eiken Dressoirs 2020

Is er iets nieuws onder de zon? Jazeker, namelijk nieuwe dressoirs. Wie dacht alles te weten over dressoirs komt bedrogen uit. Wie denkt dat eikenhout alleen oud, antiek of klassiek kan zijn, zit er eveneens naast. Laat je daarom inspireren door de vele nieuwe mogelijkheden als het gaat om dressoirs. Dressoirs in allerlei vormen, maten, kleuren, stijlen en met diverse indelingen. De nieuwste technieken om een kast die al vele jaren bestaat nieuw leven in te blazen en zelfs futuristische te laten worden. Trendy dressoirs van eikenhout, laat je lekker verrassen!

Interieur veranderen

Het kan zomaar tijd zijn voor iets anders. Je wilt je interieur veranderen, je gaat verhuizen of je komt gewoon bergruimte tekort, in de keuken, slaapkamer, woon- of studeerkamer of waar dan ook. In de badkamer is een dressoir eveneens een uitstekende optie, indien deze op de juiste wijze is afgewerkt en daardoor vochtbestendig is.

Eikenhout is veelzijdig en uitstekend te bewerken. Opgeteld bij de andere grote voordelen van dit sterke, duurzame en vooral ook mooi en degelijk hout, is het niet verwonderlijk dat eikenhout zeer geschikt is voor een dressoir, ook voor een nieuw soort dressoir.

Oud eikenhout in nieuwe vormen

De oude degelijkheid van de het eikenhout in de nieuwste vorm, dat is de kracht. Truffel eiken bijvoorbeeld wordt een populaire soort om een dressoir van te vervaardigen, waarin oud en nieuw kunnen worden verenigd.

Eikenhout met truffel kleur wordt inderdaad steeds populairder en niet zonder reden. Het afwisselen van licht en donker zorgt voor een aangename sfeer, het hout oogt moderner en stof, vuil etc. zijn veel minder zichtbaar, omdat het hout in plaats van glanzend mat is. Mat heeft nu eenmaal voordelen ten opzichte van glanzend. De truffellijnen kunnen horizontaal of verticaal zijn, dit is uiteraard ook mede bepalend voor het effect.

Op de juiste wijze verven of op een andere manier het hout afwerken zorgt ervoor dat het dressoir er nog mooier en beter uitziet, maar ook dat deze nog beter is beschermd tegen vocht, vuil, krassen en andere vormen van beschadigingen. De nieuwste technieken voor het beste en mooiste resultaat.

Mede daarom kan een dressoir van eikenhout ook in de badkamer, met de juiste afwerking. Een dressoir wordt intensief gebruikt en er worden vaak veel voorwerpen op geplaatst, in geplaatst etc. zodat het oppervlak bestand is tegen zware of scherpe voorwerpen. Het servies, een spiegel, de televisie, een geluidsinstallatie moeten er allemaal veilig op kunnen staan zonder krassen te veroorzaken.

Een eikenhouten dressoir met lichte kastdeurtjes en een zwarte ombouw, dat kan namelijk ook. Dat is een mooi voorbeeld van een echt modern dressoir met een combinatie van oude en het nieuwe. Een andere optie is een vierkant eiken dressoir, met vier deuren of vier laden die elk in een andere kleur geverfd zijn.

Een dressoir dat in een kleur geverfd is, maar met wisselende tinten van licht naar donker. Trendy kleuren zijn er volop en diverse tinten eveneens.

Frame van dressoir

Nog iets nieuws is een dressoir met een metalen frame er omheen. Het heeft een luchtig effect, een plank in het metalen frame zodat er een tussenruimte ontstaat tussen het dressoir en de plank. Een extra vak om wat neer te leggen of juist open te laten. Het frame zorgt voor hetzelfde effect aan de onderkant, het dressoir laat daarom de open vloer eronder zien, hetgeen een ruimtelijk effect geeft. Het metalen frame loopt ook door tussen de kastdeuren en de laden, dat is pas trendy.

Het dressoir op poten e.d. kan inderdaad minder dominerend overkomen dan een die massief op de grond staat en het is meer eigentijds. Er zijn ook dressoirs op metalen rechthoekige vormen, waardoor de vloer eronder zichtbaar blijft. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor het metalen frame in combinatie met een eiken houten dressoir.

Metaal is mogelijk, kunststof ook. Opnieuw een mooie afwisseling van het eikenhout die voor nieuwe ideeën zorgt. Behalve op houten of metalen poten kan het dressoir ook nog op wielen worden geleverd. Dit kan zeker in bepaalde ruimten weleens wenselijk zijn.

De handgrepen zijn mede bepalend voor het soort dressoir. Metalen handgrepen, lang en smal geven meestal een modern effect, in tegenstelling tot klassieke knopjes. Nog een idee is om helemaal geen handgrepen te doen, maar een uitsparing over te laten of een andere manier waarop de deuren en/of laden geopend en gesloten kunnen worden.

De technieken om laden en deuren te openen, intensief zelfs, is ook sterk verbeterd. Niets is zo vervelend als laden die blijven hangen, deuren die klemmen of uit het hengsel komen. De modernste materialen en technieken worden ingezet zodat je geen ongemak zult ervaren.

Brede laden, strakke deuren, metalen stellages of poten, design handgrepen, een bijzonder gekleurde ombouw, gekleurde of getinte laden of kastjes, alles is mogelijk vandaag de dag. Een eiken dressoir is niet alleen voor oude mensen maar kan heel modern, trendy en zelfs futuristisch zijn.

Deel dit:
FotoRecensieBeoordelingSpecificaties